Privacy: Een Wix-account permanent verwijderen

Leestijd 4 minuten
Als je je Wix-account permanent verwijdert, wordt al je informatie uit de Wix-databases verwijderd. Nadat je dit proces hebt voltooid, kun je geen van je Wix-diensten meer gebruiken. Je account en alle gegevens worden permanent verwijderd en Wix kan je account in de toekomst niet meer herstellen en je gegevens niet meer ophalen. Als je in de toekomst contact opneemt met de Wix Klantenservice, zal het systeem je account niet herkennen en kunnen ondersteuningsmedewerkers het verwijderde account niet vinden.
Let op:
Hoewel het permanent verwijderen van je account je uit de Wix-database verwijdert, kunnen zoekmachines zoals Google je informatie nog steeds tijdelijk weergeven totdat ze hun eigen databases bijwerken.
Om je account veilig te houden, wacht Wix 7 dagen voordat het je account definitief verwijdert. Tijdens deze periode van 7 dagen is je account geblokkeerd en heb je geen toegang tot je account of gegevens. Op elk moment tijdens deze periode kun je contact opnemen met de Wix Klantenservice in een antwoord op je verwijderingsverzoek en vragen om het verwijderingsproces te stoppen.
Als je je account sluit, worden je gegevens niet uit de Wix-database verwijderd.
Klik hier als je je Wix-account liever wilt sluiten.
Let op:
Wix zal geen informatie verwijderen die nodig is om te voldoen aan een wettelijke verplichting of indien nodig voor het instellen, uitoefenen of verdedigen van juridische claims.

Lees de volgende informatie voordat je je account verwijdert:

• Wix kan geen terugbetalingen doen voor je Wix.com-diensten nadat je account is verwijderd.
  • Als je een actief Wix-domein hebt, raden we je aan het over te zetten naar een andere domeinhost. Als je ervoor kiest om je domein niet over te zetten voordat je je Wix-account definitief verwijdert, blijft het bij Wix totdat het verloopt en heb je er geen toegang toe. Nadat het is verlopen, wordt het domein verwijderd.
  • Wix kan geen informatie verwijderen die bij je externe domeinregistreerder hoort. Wix is een doorverkoper van Tucows-domeinen. Als je een Tucows-domein hebt gekocht via Wix, moet je rechtstreeks contact opnemen met Tucows om je informatie te laten verwijderen. Als je niet zeker weet wat wie je domeinregistreerder is, kun je dit achterhalen door naar whois.com te gaan en je domeinnaam in te voeren om je domeingegevens te bekijken.
  • Wix kan geen informatie verwijderen die is gekoppeld aan je apps van derden. Neem voor meer hulp rechtstreeks contact op met de provider van de app van derden.
    • Ga naar je dashboard en klik op Apps om een lijst te zien van al je apps van derden die momenteel op je website zijn geïnstalleerd. Klik vervolgens op Apps beheren. Je kunt contactgegevens voor elke app van derden vinden in ons Helpcentrum.
    • Om een lijst te zien van alle apps van derden die ooit op een van je websites zijn geïnstalleerd, moet je een verzoek indienen om een archief van je gegevens op te halen. In het archief ontvang je een bestand met een lijst van al je apps, samen met de contactgegevens voor elk van je apps. Klik hier om je gegevens op te halen.
  • Je hebt mogelijk geen toegang meer tot niet-Wix.com diensten waar je Wix als single login hebt gebruikt.
  • Voordat je je Wix-account definitief verwijdert, kun je overwegen eerst de gegevens van je klanten te verwijderen. Als je de gegevens van je klanten wilt verwijderen, moet je dit eerst doen en vervolgens je Wix-account verwijderen.

Om je Wix-account te verwijderen: