Een verlopen domein terughalen tijdens de quarantaineperiode

Leestijd 3 minuten
Wanneer een domein verloopt, of dit nu het gevolg is van een mislukte betaling of omdat de automatisch verlenging is uitgeschakeld, begint een respijtperiode van ongeveer dertig dagen. Gedurende deze tijd kun je je domein zonder extra kosten terughalen. Lees meer over de levenscyclus van domeinen.
Als je je domein gedurende deze tijd niet terughaalt, gaat je domein de quarantaineperiode in. Je kunt je domein nog steeds terughalen tijdens de quarantaineperiode. Voor de meeste domeinen moet je echter herstelkosten betalen om je domein te behouden.
Aan het einde van de quarantaineperiode kun je je domeinnaam niet verlengen en wordt deze vrijgegeven. Vanaf dan kan het domein geregistreerd worden door andere gebruikers.
Lees in dit artikel meer over:

Controleren of je domein zich in de quarantaineperiode bevindt

Gebruik whois.com om te controleren of je domein zich in de quarantaineperiode bevindt. Als je het domein wilt ophalen door het abonnement aan te schaffen, kun je dit doen door contact op te nemen met je domeinhost.

Om je domein controleren:

1. Ga naar www.whois.com
  2. Voer je domeinnaam in.
    Let op: De status van je domein wordt zo weergegeven in whois.com:
whois.com,
  1. (Optioneel) Als je domein zich in de quarantaineperiode bevindt en je het opnieuw wilt kopen:
    • Voor domeinen geregistreerd bij Wix: Volg de onderstaande stappen.
    • Voor domeinen die elders zijn geregistreerd: Neem contact op met je domeinregistreerder.

Een Wix-domein dat in aanmerking komt terughalen

Als je domein is geregistreerd bij Wix en de quarantaineperiode is ingegaan, kun je het ophalen vanaf de Domeinen-pagina in je Wix-account.

Om een Wix-domein terug te halen:

1. Ga naar je Domeinen-pagina en zoek het relevante domein.
  2. Klik in het quarantainebericht op Domein behouden nadat je de informatie over de quarantainekosten hebt bekeken.
Een screenshot van de terughaalmelding waar je kunt klikken om je domein terug te halen.
  1. Voer je betaalgegevens in bij het afrekenen.
  2. Klik op Betaling indienen.
    Let op: Het ophalen van je domein kan tot zeven dagen duren. We zullen je op de hoogte houden van elke voortgang via het e-mailadres dat aan je Wix-account is gekoppeld.

Veelgestelde vragen

Wij helpen graag je met al je vragen. Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: