Editor X: Werken met rollen en machtigingen

Leestijd 5 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Met Editor X kun je mensen uitnodigen om je website te helpen bewerken en hun bewerkingsmachtigingen beperken op basis van de gebieden die ze afhandelen. De Editor wordt automatisch aangepast aan de rol van elke persoon, zodat elke ongeoorloofde actie verborgen of uitgeschakeld is.
In dit artikel lees je meer over:
Gebruik je een Team-account?
Editor X-machtigingen zijn ook beschikbaar voor Team-accounts. Wanneer je een gepersonaliseerde rol maakt, zoek je naar de Editor X-categorie.

Mensen uitnodigen om samen te werken

Nodig mensen uit om rechtstreeks vanuit de Editor met je samen te werken aan een website. Na het invoeren van hun e-mailadres en het kiezen van een rol, ontvangen genodigden een e-mail met een link om samen te werken.
Tip:
Je kunt mensen ook uitnodigen terwijl je rollen creëert en beheert. Lees hoe

Om mensen uit te nodigen voor je website:

1. Klik rechtsboven in Editor X op Uitnodigen.
  2. Voer de e-mailadres(sen) in van de persoon die je wilt uitnodigen.
  3. Selecteer een rol in het dropdownmenu.
  4. Klik op Uitnodiging verzenden.
Lees meer over gelijktijdig bewerken:
Met Editor X kun je dezelfde website tegelijkertijd bewerken en elkaars wijzigingen in realtime zien. Lees meer

Rollen creëren en beheren

Je kunt de rollen van je website op elk moment beheren. Maak en bewerk aangepaste rollen, verwijder rollen die je niet langer nodig hebt of dupliceer voorgedefinieerde rollen om hun machtigingen aan te passen.

Om rollen aan te maken en te beheren:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Rollen en machtigingen.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit:
Let op:
In dit stadium worden Editor X-machtigingen niet afgedwongen op serverniveau.
Tip:
Wanneer gebruikers linksboven hun avatar aanwijzen, kunnen ze hun eigen rol(len) in het systeem zien:

Machtigingen per pagina beheren

Naast website- en teamrollen, kunnen website-eigenaren een ander type machtiging toepassen die pagina's en masters beheert.
Website- en teamrollen bepalen de acties die mensen kunnen uitvoeren, terwijl de machtigingen per pagina de pagina's en masteronderdelen bepalen waaraan ze mogen werken.

Een ongeautoriseerde actie uitvoeren in de Editor

Elke gebruiker heeft een specifieke rol in het systeem met machtigingen die de website-eigenaar op elk moment kan wijzigen.
Gebieden die niet zijn opgenomen in je machtigingen worden grijs weergegeven en zijn niet aanklikbaar. Je kunt ook specifieke meldingen zien, zoals in het onderstaande voorbeeld.
Om toegang te krijgen tot een functie die momenteel is uitgeschakeld, neem je contact op met de website-eigenaar en vraag je deze om de relevante machtigingen aan je rol toe te voegen.
Wil je meer weten?
Bekijk onze les over rollen en machtigingen in de Editor X Academy.