CMS: De datasetinstellingen van je dynamische pagina wijzigen

Leestijd 2 minuten
Met de datasets van je dynamische pagina's kun je bepalen hoe elementen op je dynamische pagina omgaan met de gegevens in je verzamelingen.
Wanneer je een dynamische pagina aan je website toevoegt wordt een verzameling aangemaakt om eraan te koppelen. De dataset van je dynamische pagina, gekoppeld aan je nieuwe verzameling, wordt automatisch aan je pagina toegevoegd.
Nieuwe dataset-interface:
In Wix Studio hebben we datasets verplaatst naar het Inspector-paneel aan de rechterkant om ze gebruiksvriendelijker te maken. Lees meer over de nieuwe dataset-ervaring in Wix Studio

Om de instellingen van de dataset van je dynamische pagina te wijzigen:

1. Klik op de dataset op je dynamische pagina.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Werk de volgende velden bij:
    • Dataset naam: De naam van je dataset zoals deze wordt weergegeven in alle Met data koppelen-panelen.
    • Modus: Klik op het dropdownmenu om de modus van je gegevens te wijzigen:
      • Alleen lezen: (Read-only) Pagina-elementen op je live website kunnen inhoud uit je verzameling lezen en weergeven. Maar websitebezoekers kunnen geen inhoud in je verzameling bewerken, toevoegen of verwijderen.
      • Lezen en schrijven: Met deze modus sta je bezoekers toe om nieuwe inhoud toe te voegen en bestaande inhoud in je verzameling te bewerken. Met de 'Lezen en schrijven'-modus kunnen bezoekers je live website communiceren via gebruikersinvoerelementen en een verzendknop om inhoud in een verzameling te bewerken. Pagina-elementen kunnen ook inhoud uit de verzameling weergeven.
    • Aantal weer te geven items: Dit veld is relevant voor repeaters en galerijen. Het bepaalt hoeveel items standaard worden weergegeven en hoeveel items worden toegevoegd wanneer je bezoeker op een 'Meer laden'-knop klikt. Dit is alleen van invloed op dynamische lijstpagina's, aangezien dynamische itempagina's slechts één item tegelijk tonen.
    • Filteren en sorteren: Je kunt je dataset filteren en sorteren om te bepalen welke items op je pagina worden weergegeven en in welke volgorde.
Let op:
  • Datasets van dynamische pagina's hebben geen Alleen-schrijven-modus. Een dynamische pagina moet namelijk een bestaand item uit je verzameling weergeven.
  • De dynamische pagina kan het item niet weergeven voordat het wordt gecreëerd. Om deze reden kunnen gebruikers, als de dataset zich in de 'Lezen en scrhijven'-modus bevindt, geen nieuwe inhoud aan je verzameling toevoegen.