Wix Restaurants: Menu's voorbereiden voor online bestellingen

Leestijd 4 minuten
Belangrijk:
  • Dit artikel gaat over Wix Restaurants Orders (Nieuw), de nieuwe online bestel-app van Wix. Lees hoe je het instelt
  • Klik hier voor informatie over de vorige Orders-app
Maak de menu's van je restaurant geschikt voor online bestellingen, zodat klanten bestellingen kunnen plaatsen en hun selectie kunnen aanpassen. Je kunt variabelen en opties toevoegen, items markeren als niet op voorraad, klanten toestaan speciale verzoeken voor items toe te voegen en de belasting van items beheren.
Een screenshot van een online bestelmenu
In dit artikel lees je hoe je:

Opties voor items toevoegen

Je kunt optiegroepen toevoegen bij elk item dat klanten kunnen personaliseren, zoals een 'Toppings'-groep met alle beschikbare pizzatoppings (oftwel opties), of een 'Beleg'-groep voor broodjes. Bovendien heb je de flexibiliteit om te beslissen welke opties gratis zijn en welke met een toeslag.

Om opties voor items toe te voegen:

1. Ga naar Menu's (nieuw) op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een menu-item of maak er een aan.
  3. Klik op het Bewerkingen-tabblad.
  4. Klik op Optiegroep toevoegen.
  5. Stel je opties in.
een screenshot van het opties-paneel in de nieuwe Menus-app op het Wix-dashboard

Items instellen als op voorraad of niet op voorraad

Schakel dit in om artikelen te markeren als op voorraad of niet op voorraad. In je online bestelmenu zijn items op voorraad actief, terwijl artikelen die niet op voorraad zijn grijs worden weergegeven en niet kunnen worden besteld.
Een screenshot van een item dat niet op voorraad is

Om een item in te stellen als op voorraad of niet op voorraad:

1. Ga naar Menu's (nieuw) op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een menu-item of maak er een aan.
  3. Klik op het Bestelling-tabblad.
  4. Klik op de Op voorraad-schakelaar om deze in of uit te schakelen.
Een screenshot van de 'Voorraad'-schakelaar

Klanten toestaan speciale verzoeken voor items toe te voegen

Je kunt beslissen welke menu-items worden geleverd met een 'Speciaal verzoek'-veld, waar klanten je laten weten welke wijzigingen ze willen.
Een screenshot van een verzoekveld

Om het veld voor speciale verzoeken in of uit te schakelen:

1. Ga naar Menu's (nieuw) op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een menu-item of maak er een aan.
  3. Klik op het Bestelling-tabblad.
  4. Schakel het selectievakje naast Speciale verzoeken accepteren in of uit.
Een screenshot van het selectievakje voor speciale verzoeken

Itembelasting beheren

Wanneer je belastinginning instelt voor je bedrijf, kun je hetzelfde tarief instellen voor al je items of groepen maken voor items die tegen verschillende tarieven worden belast. Vervolgens kun je selecteren tot welke belastinggroep een specifiek restaurantitem behoort.
Als de omzetbelasting op je locatie bijvoorbeeld 10% is, maar alcohol wordt belast tegen 15%, stel dan een belastinggroep in voor alcohol en wijs een belastingtarief van 15% toe.

Om een restaurantitem aan een belastinggroep toe te wijzen:

1. Ga naar Menu's (nieuw) op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een menu-item of maak er een aan.
  3. Klik op het Bestelling-tabblad.
  4. Selecteer de relevante belastinggroep in de Belastinggroep van items-dropdown.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het voorbereiden van je menu's voor online bestellingen.
Wat nu?
Voeg automatische kortingen en coupons toe aan je website om klanten te verleiden een bestelling te plaatsen.