Wix Restaurants: De Wix Restaurants Menus-app (Nieuw) instellen

Leestijd 7 minuten
Maak het menu of de menu's die je nodig hebt voor je bedrijf. Begin met je menu een naam en beschrijving te geven (bijvoorbeeld: lunchmenu) en voeg vervolgens alle menu-onderdelen toe die je nodig hebt (bijvoorbeeld: tosti's, salades, drankjes).
Zodra dat is gebeurd, kun je individuele menu-items toevoegen en ze aanpassen aan je behoeften. Je kunt bijvoorbeeld een salade aanbieden met of zonder toegevoegde kip of in verschillende groottes, en deze varianten tegen verschillende prijzen verkopen. Je kunt ook handige labels toevoegen, zoals 'pitig' of 'glutenvrij'.
Menu's gebruiken voor online bestellingen:
  • Om online bestellen met de nieuwe Menus-app in te stellen, heb je de nieuwe Online Orders-app nodig. We zijn bezig met het uitbrengen de nieuwe app voor online bestellingen en deze is nog niet voor iedereen beschikbaar.
  • Om multi-locatie in te stellen en een POS-integratie te gebruiken, raden we je aan de originele Menus-app en Online Orders-app te gebruiken.

Stap 1 | Stel je menu in

De nieuwe Wix Restaurants Menus-app wordt geleverd met een standaardmenu, compleet met onderdelen en menu-items. Pas dit menu aan om het te personaliseren of om een nieuw menu toe te voegen.
Tip:
Je kunt zoveel menu's maken als je nodig hebt.
Dashboard
Owner-app
  1. Ga naar Menu's (nieuw) op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een optie:
    • Klik op Nieuw menu toevoegen.
    • Klik naast de naam van een menu op het Bewerken-pictogram.
Screenshot van de pagina voor het maken van de menu's met de Nieuw menu toevoegen-knop en de Bewerken-knop naast de gemarkeerde naam
  1. Voer een menunaam in.
  2. (Optioneel) Voer een beschrijving voor het menu in.
    Tip: Je kunt regeleinden aan je beschrijvingen toevoegen.
  3. Selecteer of deselecteer Markeren als concept.
    Tip: Wanneer een menu is gemarkeerd als concept, wordt het niet weergegeven in de Editor of je live website.
  4. Klik op Opslaan.
Als je meerdere menu's hebt gemaakt, kun je op de Te tonen menu-dropdown klikken om degene te selecteren die je wilt bekijken.

Stap 2 | Stel je menu-onderdelen in

Menu's zijn meestal verdeeld in verschillende onderdelen, zoals voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en dranken.
Tip:
Voordat je menu-items toevoegt, is het een goed idee om te beslissen welke onderdelen je nodig hebt en deze aan je menu toe te voegen.
Dashboard
Owner-app
  1. Selecteer een optie:
    • Klik op +Onderdeel toevoegen.
    • Klik naast de naam van een onderdeel op het Bewerken-pictogram.
Screenshot van de pagina voor het maken van de menu's met de Nieuwe onderdeel toevoegen-knop en de Bewerken-knop naast de onderdeelnaam gemarkeerd als
  1. Voer een onderdeelnaam in.
  2. (Optioneel) Voer een korte beschrijving in van het menu-onderdeel dat klanten op je live website kunnen zien.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Herhaal stap 1-3 voor elk menu-onderdeel.

Stap 3 | Voeg menu-items toe en pas ze aan

Nu kun je beginnen met het vullen van je menu met de items waaruit je bedrijf bestaat.
Let op:
Je moet een naam en prijs invoeren voor je menu-item. Je kunt er echter voor kiezen om prijzen te verbergen in de Editor.
Dashboard
Owner-app
  1. Selecteer een optie:
    • Klik op + Item toevoegen.
    • Wijs een van de standaard menu-items aan en klik op Bewerken.
Screenshot van de pagina voor het maken van de menu's met de Item toevoegen-knop en de Bewerken-knop naast de gemarkeerde naam
  1. Voer de naam van het menu-item in (bijv. caesar salade).
  2. Voer een korte beschrijving van het item in.
  3. (Optioneel) Voeg labels toe (veganistisch, glutenvrij, enzovoort):
    • Voeg een bestaand label toe.
    • Klik op + Nieuw label toevoegen om je eigen label met een pictogram toe te voegen.
  4. Voer de basisprijs van het menu-item in.
    Tip: De valuta wordt ingesteld op basis van je instellingen in bedrijfsgegevens.
  5. (Optioneel) Voeg prijsvarianten toe:
    • Klik op de Prijs per variant instellen-schakelaar om deze in te schakelen.
    • Voeg varianten toe (bijvoorbeeldKlein en Groot) en voer de prijs van elke variant in.
  6. Voeg een afbeelding toe of vervang de standaardafbeelding:
    • Voeg een afbeelding toe: Klik op het Plus-pictogramom een afbeelding toe te voegen.
    • De standaardafbeelding vervangen: Wijs de afbeelding aan en klik op het update-pictogram om een afbeelding toe te voegen.
  7. Klik op Toevoegen aan onderdeel.
  8. Herhaal stap 1-7 om extra items toe te voegen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over de nieuwe Wix Restaurants Menus-app.