Wix Editor: Over knoppen

Leestijd 7 minuten
Knoppen zijn elementen die bezoekers gebruiken om te communiceren met je website. Je kunt ze koppelen aan verschillende locaties, zoals je websitepagina's, externe websites, of zelfs documenten. Afhankelijk van het type knop dat je kiest, zijn er ook een reeks aanpassingsopties beschikbaar.

Begin met het maken van je knoppen om duidelijke call-to-actions te maken en moedig je websitebezoekers aan om te verkennen wat jij of je merk te bieden heeft.
Een verscheidenheid van knoppen met verschillende ontwerpen op een live website met een witte achtergrond.

Vind een knop voor je behoeften

In de Editor zijn er verschillende soorten knoppen beschikbaar voor al je website- en bedrijfsbehoeften, zodat je een vlotte interactieve ervaring kunt creëren voor je bezoekers. De knoppen hebben een reeks verschillende gebruiksmogelijkheden en aanpassingsmogelijkheden, zodat je een functionele, geavanceerde website kunt bouwen zonder afbreuk te doen aan het ontwerp.
Je kunt de volgende knoppen toevoegen in de Editor:

Voeg een link toe aan je knop om je websitebezoekers naar de relevante locatie te leiden. Je kunt naar verschillende plaatsen en opties linken, afhankelijk van het type knop en de behoeften van je website. De soorten links die je aan een knop kunt toevoegen zijn:
  • Pagina: Stuur je bezoekers naar een andere pagina op je website.
  • Webadres: Link je knop naar een externe URL om bezoekers naar een andere website te brengen.
  • Anker: Koppel de knop aan een anker op je website. Wanneer bezoekers erop klikken, worden ze naar de relevante pagina en anker gebracht.
  • Bovenkant / onderkant van pagina: Wanneer bezoekers hierop klikken, worden ze naar de bovenkant of onderkant van de pagina gebracht waarop ze zich op dat moment bevinden.
  • Document: Koppel de knop aan een bestand dat je naar je website hebt geüpload.
  • E-mail: Koppel de knop aan je e-mailadres, zodat bezoekers rechtstreeks vanuit hun browser of apparaat contact met je kunnen opnemen.
  • Telefoonnummer: Koppel een knop aan je telefoonnummer zodat bezoekers via mobiel of tablet je onmiddellijk kunnen bellen. Desktopbezoekers worden naar een bel-app geleid, zoals FaceTime.
  • Lightbox: Link de knop naar de door jou gekozen lightbox op je website.
Het linkpaneel in de Editor. Er is een webpagina geselecteerd en de Wix URL is in het veld ingevoerd.
Klaar om aan de slag te gaan?
Let op:
Afhankelijk van het type knop, is het mogelijk dat je de optie om een link toe te voegen niet ziet. Documentknoppen kunnen bijvoorbeeld alleen worden gekoppeld aan bestanden op je website.

Ontwerp een knop die bij je website past.

Pas je knop aan in de Editor door te klikken op het Ontwerp-pictogram om het uiterlijk van de knop te wijzigen en op het Indeling-pictogram om de uitlijning of structuur te wijzigen.
Afhankelijk van het type knop dat je kiest, kun je de kleur en doorzichtigheid van de knop wijzigen, en de uitlijning en afstanden instellen. Je kunt zo veel of zo weinig aspecten bewerken als je wilt, dus je hebt uitgebreide controle over het ontwerpen van een knop die bij je merk en thema past.

Als je je knop nog persoonlijker wilt maken, kun je ook een animatie-effect toevoegen om een unieke, vloeiende interactie voor je bezoekers te creëren. Lees hoe je animatie aan je knop kunt toevoegen
Let op:
De Ontwerp-/Indelingspanelen zijn alleen beschikbaar op bepaalde knoppen in de Editor.

Gebruik knoppen voor geavanceerde mogelijkheden

Met functies zoals Velo Dev-modus en het CMS kun je knoppen gebruiken voor geavanceerde functies op je website en een verbeterde, aangepaste ervaring voor je bezoekers creëren.
Door knoppen te koppelen aan verzamelingen in het CMS, kun je bepalen wat er gebeurt als bezoekers op de knop klikken. Een populair gebruik hiervan is het instellen van knoppen die invoer en informatie verzamelen van bezoekers, zoals bestanden of tekstinvoer.

Een knop in de Editor die gekoppeld is aan een Formulier-dataset.
Als je de Velo Dev Mode op je website inschakelt, kun je het gedrag van een knop bepalen met code. Je kunt bijvoorbeeld je knop op de pagina verbergen totdat de bezoeker een andere actie op je website heeft voltooid, of aangepaste gebeurtenissen instellen.

De eigenschappen en gebeurtenissen knop in Dev-modus voor een knopelement.