Wix Editor: Een tekst en pictogramknop toevoegen en instellen

Leestijd 3 minuten
Tekst- en pictogramknoppen zijn een goede manier om website-interactie van je bezoekers aan te moedigen. Met een reeks beschikbare opties kun je een pakkende call-to-action, een opvallend pictogram of zelfs een knop kiezen die beide weergeeft.

Stap 1 | Voeg de knop toe

Je kunt een knop toevoegen vanuit het Elementen toevoegen-paneel links in de Editor. Er zijn verschillende opties beschikbaar, met een scala aan indelingen.
  1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Knop.
  3. Klik op Tekst en pictogram.
  4. Klik of sleep de door jou gekozen knop om deze aan de pagina toe te voegen.

Stap 2 | Stel de knop in

Er zijn veel verschillende manieren waarop je de knop kunt personaliseren. Kies wat je wilt weergeven en pas de instellingen indien nodig aan.

Om je knop in te stellen:

1. Klik in je Editor op de knop.
  2. Klik op Wijzig tekst en pictogram.
  3. Selecteer een optie onder Wat staat er op de knop?
    • Tekst en pictogram: Zowel tekst als een pictogram worden op de knop getoond.
    • Alleen pictogram: De knop geeft alleen een pictogram weer.
    • Alleen tekst: De knop geeft alleen tekst weer.
    • Niets: De knop is leeg.
  4. Wijzig de knopinstellingen met behulp van de beschikbare opties:
    • Weer te geven tekst: Voer de door jou gekozen knoptekst in het veld in.
    • Kies een pictogram: Kies wat voor soort pictogram je wilt gebruiken:
      • Klik op Media van Wix om te kiezen uit een verscheidenheid aan gratis pictogrammen die door Wix worden aangeboden
      • Klik op + Media uploaden om je eigen vector art-bestanden te uploaden en te gebruiken. Lees hoe je vector art uploadt
    • Wat is de alt-tekst? Voeg een beschrijving van de knop toe zodat deze toegankelijk is voor bezoekers die ondersteunende technologieën gebruiken.
Let op:
De beschikbare opties zijn afhankelijk van wat je op de knop wilt weergeven (tekst, pictogram, enzovoort).

Voeg een link toe aan je knop om je websitebezoekers naar de relevante locatie te leiden. Je kunt linken naar verschillende dingen, zoals websitepagina's, externe webadressen of documenten.

Om een link aan je knop toe te voegen:

1. Selecteer de knop.
  2. Klik op het Link-pictogram.
  3. Selecteer een linktype uit de lijst.
  4. Voer de relevante linkbestemming in of upload deze.
  5. Klik op Klaar.
Wist je dat?
Je kunt de link van je knop ook instellen vanuit het Tekst en pictogram wijzigen-paneel.
Wat nu?
Pas je tekst en pictogramknop aan zodat deze er precies zo uit ziet als jij wilt.