Wix Editor: Tekst- en pictogramknoppen personaliseren

Leestijd 3 minuten
Tekstknoppen bevatten duidelijke call-to-actions die bezoekers aanzetten tot interactie met je website en om acties uit te voeren.
In dit artikel lees je hoe je:
Gebruik je tekstknoppen?
Je kunt tekstknoppen die al aanwezig zijn op je Wix-websites personaliseren , maar het is niet langer mogelijk om de oude tekstknoppen aan je website toe te voegen. We raden je aan de nieuwe tekstknoppen te gebruiken, die je kunt vinden onder Tekst- en pictogramknoppen in het Toevoegen-paneel.

De knoptekst wijzigen

Voer de knoptekst in om bezoekers aan te moedigen om met je website te communiceren. Sommige voorbeelden van mogelijke zinnen zijn 'Neem contact met ons op', 'Meer informatie' of 'Nu kopen'.

Om de knoptekst te wijzigen:

1. Klik op de knop in de Editor.
  2. Klik op Wijzig tekst en pictogram.
  3. Voer de door jou gekozen tekst in onder Wat staat er op de knop?

De knop ontwerpen

Het ontwerpen van je knop is een geweldige manier om deze aan te passen aan de stijl en behoeften van je website. Pas het ontwerp voor elke knopstatus aan:
  • Standaard: Hoe de knop wordt weergegeven voordat er interactie mee is geweest.
  • Aanwijzen: Hoe de knop wordt weergegeven wanneer een cursor deze aanwijst.

Om de knop te ontwerpen:

1. Klik op de knop in de Editor.
  2. Klik op het Ontwerp-pictogram .
  3. Klik op Ontwerp aanpassen.
  4. Kies een knopstatus.
  5. Pas de knop aan met behulp van de onderstaande ontwerpopties:
    • Achtergrond: Kies een achtergrondkleur en pas de dekking ervan aan.
    • Randen: Pas de kleur, dekking en breedte van de rand aan.
    • Hoeken: Gebruik de vakken om de pixelgrootte van de hoek van de knop aan te passen.
    • Schaduwen: Voeg een schaduw toe aan de knop en pas deze aan.
    • Indeling: Bewerk de indeling en uitlijning van de knop.
    • Tekst: Pas het thema, de kleur, het lettertype, de grootte en het formaat van de tekst aan.
    • Pictogram: Geef een pictogram weer met je tekst en pas de instellingen ervan aan.

De indeling van de knop aanpassen

Wijzig de positionering, uitlijning en afstand tussen de tekst en/of het pictogram op je knop. Je kunt ook beslissen wat er gebeurt als er niet genoeg ruimte op de knop is om de volledige tekst weer te geven.

Om de indeling van de knop aan te passen:

1. Klik op de knop in de Editor.
  2. Klik op het Indeling-pictogram.
  3. Pas een van de volgende instellingen aan:
    • Wat staat er op de knop? Bepaal wat er op uw knop wordt weergegeven: Tekst en pictogram, Alleen tekst, Alleen pictogram of Niets.
    • Tekst- en pictogrampositie: Wanneer je ervoor kiest om zowel tekst als een pictogram te tonen, kun je beslissen hoe je ze wilt plaatsen: naast of onder elkaar.
    • Ruimte tussen tekst en pictogram: Als je ervoor kiest om zowel tekst als een pictogram weer te geven, kun je de schuifregelaar slepen om de afstand tussen beide in te stellen (in px).
    • Uitlijning: Lijn de tekst en het pictogram links, centraal of rechts van de knop uit.Je kunt ze ook uitlijnen met beide marges van de knop, door op de Uitlijn-knopte klikken.