Toegankelijkheid: Over de Toegankelijkheidswizard

Leestijd 3 minuten
Gebruik de Toegankelijkheidswizard om toegankelijkheidsproblemen op je website te identificeren en op te lossen. Deze tool, aangeboden door Wix, scant je website en biedt actiegerichte oplossingen om je website voor iedereen toegankelijk te maken, ook voor mensen met een handicap.
Belangrijk:
Hoewel Wix er altijd naar streeft om onze producten en diensten te verbeteren, kunnen we niet garanderen dat je website na het gebruik van de Wizard zal voldoen aan de toegankelijkheidswetten en -regelgeving in je regio. We raden aan een toegankelijkheidsexpert te raadplegen om ervoor te zorgen dat je website voldoet aan de normen voor jouw regio.
Lees in dit artikel meer over:

Automatisch scannen in de Wizard

Zodra je de Toegankelijkheidswizard opent, word je gevraagd of de Wizard je website mag scannen. Deze scan kan enkele minuten duren.
De Wizard markeert vervolgens wat hij heeft gevonden. Dit doe je door te zoeken op je website naar componenten of instellingen die problemen kunnen veroorzaken, zoals kleurcontrast en titeldefinitie.
Deze stap is een goede manier om aan de slag te gaan met het toegankelijk maken van je website en kan een groot verschil maken voor de bezoekers van je website. Lees hoe je je website scant met de Wizard
Het eerste paneel in de Wizard. De cursor wijst de 'Scan mijn website'-knop aan.

Actiegerichte oplossingen

Nadat je het automatische gedeelte van de wizard hebt voltooid, krijg je een lijst te zien met dingen waarmee je rekening moet houden en die je op je website kunt aanpassen.
De wizard markeert gebieden op je website die je moet bekijken en corrigeren. Je kunt gedetailleerde richtlijnen bekijken voor het aanpassen van de relevante elementen en instellingen.
We raden je aan dit gedeelte stap voor stap door te nemen, omdat dit een geweldige kans is om je website handmatig te controleren op mogelijke problemen.
Een handmatige controlekaart in de Wizard die adviseert om de linktekst op de website te controleren. De cursor wijst 'Klaar' aan.

Geavanceerde toegankelijkheidsinstellingen

Om de toegankelijkheid van je website verder te verbeteren, wijst de wizard je op handige instellingen die je moet inschakelen. Na het voltooien van de stappen in de wizard, raden we je aan deze instellingen in te schakelen om ervoor te zorgen dat je website zo toegankelijk mogelijk is.

Om de geavanceerde toegankelijkheidsinstellingen in te schakelen:

1. Open de Toegankelijkheidswizard.
  2. Klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Geavanceerde toegankelijkheidsinstellingen.
  4. Doorloop de instellingen en schakel ze indien nodig in:
    • Visuele indicatoren: Wanneer deze instelling is ingeschakeld, zal een blauwe indicator rond het element in focus. Bezoekers kunnen naar verschillende elementen gaan door op de tab-toets te drukken.
    • Doorgaan naar hoofdinhoud: Met deze instelling kunnen toetsenbordgebruikers direct naar de hoofdinhoud van elke pagina gaan als deze is ingeschakeld.
    • Automatische DOM-volgorde: Een automatische DOM-volgorde inschakelen betekent dat je inhoud automatisch wordt georganiseerd op de visuele volgorde van elementen.
    • Toegankelijkheid Dev Tools: Als je dit inschakelt, worden geavanceerde toegankelijkheidsinstellingen weergegeven die je kunt aanpassen, zoals ARIA-labels en tabindex.
De geavanceerde instellingen in de Wizard. De cursor wijst de dropdown met pijlen voor visuele indicatoren aan.