Toegankelijkheid: ARIA-attributen toevoegen aan aangepaste webapplicaties

Leestijd 5 minuten
ARIA-attributen bieden aanvullende informatie over de semantiek van elementen voor ondersteunende technologieën zoals schermlezers. Misschien wil je ARIA-attributen toevoegen aan aangepaste elementen of toepassingen op je website.
ARIA-attributen zijn belangrijk, omdat ze bepalen hoe aangepaste elementen en toepassingen toegankelijk kunnen worden gemaakt wanneer dit niet mogelijk is met de oorspronkelijke HTML van het element.
Belangrijk:
Deze functie is bedoeld voor gebruikers die aangepaste toepassingen/elementen hebben waarvoor ARIA-attributen vereist zijn. Als je deze niet op je website hebt, hoef je de ARIA-attributen niet te bewerken.

ARIA-attributen toevoegen

We hebben al hardcoded ARIA-attributen voor de meeste elementen op een website. Als je echter aangepaste toepassingen hebt gemaakt, wil je misschien je eigen ARIA-attributen toevoegen voor toegankelijkheidsdoeleinden.
Studio Editor
Wix Editor
Editor X
Schakel de dev-modus (Velo by Wix) in de Studio Editor in om attributen aan elementen toe te voegen. Met Velo kun je codering toevoegen, databases bouwen en meer.
  1. Selecteer links in de Editor Code.
  2. Selecteer de relevante applicatie of het relevante element en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Selecteer Toegankelijkheid.
  4. Selecteer Attribuut toevoegen.
  5. Selecteer een attribuut in het drop-down menu.
  6. Voer een label in of selecteer het niveau of de waarde.
  7. Selecteer Toevoegen.
Het toegankelijkheidspaneel van een element in de Studio Editor. De cursor klikt op de Attribuut toevoegen-knop.

Je kunt ARIA-attributen toevoegen aan de volgende elementen:

Element
Eigenschappen
Lightbox
Label
Tekst
label, role heading, status, alert, live, relevant, atomic, hidden, current, level
Verzamelvak
label, tabindex, role region, group, none, status, alert, live, relevant, atomic, current, controls, hidden
Strook
label, tabindex, role heading, status, alert, live, atomic, hidden, current
Repeater
label, role heading, status, alert
Tekstknop
tabindex, pressed, expanded, haspopup
We werken voortdurend aan de mogelijkheid om ARIA-attributen aan meer elementen toe te voegen. Neem contact met ons op als je specifieke verzoeken hebt over ARIA-attributen.

ARIA-attributen bewerken

Nada je attributen aan aangepaste toepassingen hebt toegevoegd, kun je deze op elk gewenst moment bewerken en bijwerken met het Toegankelijkheidspictogram . Dit pictogram wordt automatisch toegevoegd aan elementen waaraan je attributen hebt gekoppeld.

Om het attribuut te bewerken:

1. Selecteer het element/de toepassing in je websitebouwer.
  2. Selecteer het Toegankelijkheids-pictogram .
  3. Wijs het relevante attribuut aan en selecteer het Meer acties-pictogram .
  4. Selecteer Bewerken.
  5. Breng de relevante wijzigingen aan en selecteer Opslaan.

Soorten ARIA-attributen

Attribuut naam
Categorie
Tokens
tabindex

Rol

token: volgens definitie in primitief
aria-level

int
aria-live
Live
token: polite, assertive
aria-multiline
Beschrijving
true, false
aria-multiselectable
Beschrijving
true, false
aria-pressed
Staat
true, false
aria-relevant
Live
token: all, additions, removals, text
aria-activedescendant
Verhoudingen
ID_REF
aria-atomic
Live
true, false
aria-autocomplete
Beschrijving
true, false
aria-controls
Verhoudingen
ID_REF
aria-current
Staat
step, page, true, false
aria-describedby
Verhoudingen
ID_REF (door spaties gescheiden items)
aria-expanded

true, false
aria-haspopup
Verhoudingen
dialog, menu, true, false
aria-hidden

true, false
aria-invalid
Staat
true, false
aria-label

string
aria-labelledby
Verhoudingen
ID_REF (door spaties gescheiden items)