Toegankelijkheid: De toegankelijkheid van websites controleren met de toegankelijkheidsmonitor

Leestijd 2 minuten
Webtoegankelijkheid zorgt ervoor dat iedereen, ook mensen met een handicap, toegang heeft tot je website, erdoor kan navigeren en ervan kan genieten. Sommige bezoekers ervaren websites anders en het is belangrijk om je website aan te passen aan die ervaringen.
Er zijn verschillende manieren om de toegankelijkheid van je website te controleren en te verbeteren, waaronder de toegankelijkheidsmonitor. Deze monitor is een tool die je live website scant op mogelijke toegankelijkheidsproblemen en de status weergeeft op het dashboard van je website.
In dit artikel lees je meer over:

De toegankelijkheidsmonitor bekijken en gebruiken

Open de monitor vanaf het dashboard van je website om de toegankelijkheidsstatus van je live website te controleren. Als er problemen zijn gedetecteerd, kun je de monitor gebruiken om de Toegankelijkheidswizard te openen in de Wix Editor en ze op te lossen.

Om de toegankelijkheidsmonitor te gebruiken:

1. Ga naar het dashboard van je website.
  2. Wijs in het linkermenu Website en mobiele app aan.
  3. Selecteer Website onder Website en SEO.
  4. Controleer de Toegankelijkheid-kaart.
  5. (Als er problemen worden vastgesteld) Klik op Problemen oplossen.
  6. Volg de stappen in de wizard om de toegankelijkheid van je website te verbeteren.
  7. Sla de wijzigingen op en publiceer ze.
Een Wix-websitedashboard. De toegankelijkheidsmonitor-widget is gemarkeerd. Er wordt op 'Problemen oplossen' geklikt.

Veelgestelde vragen

Selecteer een vraag om meer te lezen over de toegankelijkheidsmonitor.