CMS: Aangepaste profielpagina's voor leden maken

Leestijd 3 minuten
Bezoek het documentatiecentrum voor Velo om te starten en door te gaan met leren.
In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een gepersonaliseerde privé ledenpagina maakt zodat je leden de inhoud kunnen bekijken die ze aan je website hebben toegevoegd. Dit artikel gaat ervan uit dat je al een ledengedeelte aan je website hebt toegevoegd. We gebruiken een voorbeeld van een receptenwebsite om uit te leggen hoe het werkt.

Stap 1: Maak een formulier zodat leden hun eigen inhoud kunnen toevoegen

Om ervoor te zorgen dat je leden inhoud aan je website kunnen toevoegen, moet je eerst een formulier maken dat ze kunnen invullen. Als je nog nooit eerder een formulier hebt gemaakt, bekijk dan deze instructies, die je door de stappen voor het maken van formulieren leidt, inclusief hoe je je databaseverzameling en dataset instelt om input van je leden te ontvangen.

Hier is een klein voorbeeldformulier waarmee leden hun recepten aan je website kunnen toevoegen. Om het eenvoudig te houden, heeft het slechts twee velden: titel en type, en twee knoppen: een uploadknop voor het uploaden van een afbeeldingsbestand en een knop 'Recept toevoegen' die de inhoud naar de verzameling verzendt. Je kunt natuurlijk zoveel velden toevoegen als je wilt.
Omdat je leden zijn ingelogd op je website wanneer ze hun recepten uploaden, wordt hun unieke ID vermeld in het 'Eigenaar'-systeemveld voor elk item. Dit betekent dat je vervolgens een ledenpagina kunt maken met de items die door alle leden zijn geüpload. Je kunt ook een ledenpagina maken die alleen de items toont die zijn geüpload door het momenteel ingelogde lid.

Stap 2: Voeg een privé ledenpagina toe en pas deze aan

Nu je je leden een manier hebt geboden om hun inhoud aan je website toe te voegen, is de volgende stap het personaliseren van een privé ledenpagina zodat elk lid de items kan zien die ze zelf hebben geüpload.

Om een privé ledenpagina toe te voegen en aan te passen:

Wix Editor
Editor X
  1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Klik op Ledenpagina's.
  3. Klik op Ledenpagina toevoegen.
  4. Klik op Gepersonaliseerde pagina's.
  5. Klik onder Privé pagina op + Pagina toevoegen
  6. Voeg een dataset toe aan je pagina en koppel deze aan de verzameling die de inhoud opslaat die je leden hebben geüpload.
  7. De dataset filtert op de momenteel ingelogde gebruiker.
  8. Voeg elementen toe die de informatie kunnen weergeven en koppel ze aan de dataset.
Zo zou zo'n pagina eruit kunnen zien in de Editor. We hebben een repeater gebruikt die de foto van het gerecht, de naam van het gerecht en het type gerecht weergeeft.
En dit is hoe de pagina eruit zou zien op je live website. Wanneer leden nu hun privépagina bekijken, kunnen ze de items zien die ze hebben toegevoegd.
Let op:
Wanneer je een voorbeeld van de pagina bekijkt, ben jij de ingelogde gebruiker, dus zie je de inhoud die je zelf hebt geüpload. Als je nog geen items naar de verzameling hebt geüpload, zal je pagina geen inhoud tonen wanneer je een voorbeeld bekijkt.