Wix Pro Gallery: Een galerij toevoegen en instellen

Leestijd 6 minuten
Met de Wix Pro Gallery kun je je afbeeldingen, video's en tekst allemaal in één multimediagalerij presenteren. Kies uit meerdere indelingen en pas het ontwerp en de instellingen van je galerij aan.
Screenshot die laat zien hoe een live Pro Gallery eruit kan zien.

De eerste stap is het toevoegen van een Pro Gallery aan je website. Nadat je je Pro Gallery hebt toegevoegd kun je media toevoegen en de instellingen aanpassen.
Wix Editor
Editor X
Wix Studio
  1. Klik links in de Editor op Toevoegen.
  2. Klik op Galerij.
  3. Selecteer een galerij in het Pro Galleries-gedeelte en sleep deze naar de relevante plaats op je website.

Voeg vervolgens media toe aan je Pro Gallery. Dit kunnen afbeeldingen, video's en tekst zijn. Je kunt ervoor kiezen je eigen media te uploaden of inhoud te uploaden uit de Wix-bibliotheken.
Screenshot van het Media organiseren-venster met de Media toevoegen-knop.
Tip:
Als je de standaardmedia van de galerij wilt verwijderen, wijs je het item dat je wilt verwijderen aan en klik je op het Verwijderen-pictogram.

Nadat je media aan je galerij hebt toegevoegd, kun je je richten op het aanpassen van de indeling. Er zijn verschillende indelingsopties om uit te kiezen:
  • Voorinstelling: Met deze kant-en-klare galerij-templates kun je het proces van het presenteren van je afbeeldingen op je website versnellen. Vooraf ingestelde templates bevatten ingebouwde indelingen, ontwerpen en instellingen.
    Let op: Voorinstellingen zijn momenteel niet beschikbaar in Editor X.
  • Personaliseren: Met deze galerij-indelingen kun je je Pro Gallery vanaf nul ontwerpen en aanpassen.
Screenshot van het Indelingen-tabblad de tabbladen Aangepast en Voorinstellingen gemarkeerd.

Stap 4 | Pas de instellingen van je galerij aan

Je kunt de algemene instellingen van je Pro Gallery beheren om ervoor te zorgen dat deze is ingesteld zoals jij dat wilt.Kies wat er gebeurt wanneer bezoekers op een item klikken, laat ze hun favoriete content delen op social media, en meer.
Screenshot met het Instellingen-tabblad van de Pro Gallery.

Stap 5 | Pas het ontwerp van je galerij aan

Personaliseer je galerij door de vele beschikbare opties aan te passen. Je kunt de overlay en pictogrammen, scroll-animaties, tekst, itemstijl, knoppen en uitgebreide weergave toevoegen en aanpassen.
Let op:
De beschikbare ontwerpopties zijn afhankelijk van de indeling en de instellingen die je eerder hebt gekozen. Om bijvoorbeeld tekst aan te passen, moet je de titel en / of beschrijving hebben ingeschakeld op het Tekst-tabblad van het Ontwerp-paneel.
Screenshot met het tabblad Ontwerp en de opties van de Pro Gallery.

Stap 5 | Pas de geavanceerde instellingen van je galerij aan

Met de instellingen op het Advanced-tabblad kun je je Pro Gallery naar een hoger niveau tillen. Hier kun je je richten op het instellen van de kwaliteit van je video's en afbeeldingen, de richting van de galerij en het koppelen van Lightroom Classic aan je galerij.
Screenshot met het Advanced-tabblad van de Pro Gallery.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.