Videospeler: De videospeler toevoegen en instellen

Leestijd 2 minuten
Toon een video op je website met de videospeler. Met deze gestroomlijnde en gebruiksvriendelijke speler kun je de afspeelopties, videobedieningen en de randen van de speler aanpassen.
Upload je eigen video of embed een video van YouTube, Vimeo, Facebook, Dailymotion of Twitch.
Let op:
Zorg ervoor dat je de juiste URL toevoegt. Onjuiste URL's kunnen voorkomen dat de video wordt toegevoegd. Privacyinstellingen kunnen er ook toe leiden dat deze foutmelding wordt weergegeven.

Om de videospeler toe te voegen en in te stellen:

1. Klik links in de Editor op Toevoegen .
  2. Klik op Video en muziek.
  3. Klik op een video in het Videospelers-gedeelte om deze aan je pagina toe te voegen.
  4. Klik op Video wijzigen.
  5. Selecteer het type video dat je wilt toevoegen:
    • Upload je eigen video: Klik op het Je computer-pictogramen selecteer de video. De limiet voor video-uploads is 4 GB.
    • Embed een video vanaf een sociaal netwerk: Klik op het relevante social media-pictogram en voer het webadres in.
  6. Klik op de schakelaars om de opties in of uit te schakelen:
    • Speelt automatisch af:
      • Ingeschakeld: Je video begint te spelen wanneer de pagina wordt geladen.
        Let op: Vanwege browserrestricties worden video's gedempt afgespeelt wanneer ze ingeschakeld staan om automatisch af te spelen. Bezoekers kunnen het geluid zelf aanzetten wanneer ze dat willen.
      • Uitgeschakeld: Je bezoekers moeten op het afspeelpictogram klikken om de video af te spelen.
    • Herhaalt zich:
      • Ingeschakeld: Je video wordt constant herhaald.
      • Uitgeschakeld: Je bezoekers moeten op het afspeelpictogram klikken om de video opnieuw af te spelen.
  7. Voer een beschrijving in in het Waar gaat deze video over?-veld. Voer een korte beschrijving in om je pagina hoger in de zoekresultaten te krijgen en je SEO een boost te geven.
Wil je meer doen met je video's?
Voor meer geavanceerde functies, zoals het weergeven van meerdere video's in een kanaal, of het verdienen van geld met je video's, voeg je Wix Video toe.
Let op:
iPhones hebben ingebouwde videobesturing die niet kan worden verwijderd of uitgeschakeld. Dit betekent dat zelfs als videobesturing op je Wix-website is uitgeschakeld, deze op een iPhone toch kan zijn ingeschakeld.