Wix Pro Gallery: Galerijen beheren

Leestijd 5 minuten
Met de Wix Pro Gallery kun je als je multimedia-inhoud op één plek presenteren. Met deze galerij kun je makkelijk galerij-items herschikken en galerijen dupliceren/kopiëren naar dezelfde of verschillende pagina's. We maken het je ook makkelijk om de sociale en interactieve instellingen van je galerij te beheren, zoals hartjes- en downloadpictogrammen.
Lees in dit artikel meer over:

Geef bezoekers de mogelijkheid om galerij-items te downloaden door Downloaden in te schakelen in je Pro Galerij-instellingen. Er verschijnt een downloadpictogram op elk afzonderlijk item wanneer ze aangewezen worden. Bezoekers kunnen je originele afbeeldingen downloaden, maar geen gratis Wix-media.

Om het downloaden van afbeeldingen in de Wix Pro Gallery in te schakelen:

1. Klik op de Wix Pro Gallery in de Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Klik op de Downloaden-schakelaar om deze in te schakelen.
Screenshot van de live galerij met het downloadpictogram gemarkeerd.
Let op:
Pro Gallery heeft een ingebouwde Right Click Protect-functie op desktop, dus het is niet mogelijk om afbeeldingen die aan je Pro Gallery zijn toegevoegd op te slaan met de rechtermuisknop.

Bespaar jezelf tijd en dupliceer je Pro Gallery op dezelfde pagina of kopieer en plak deze op een andere pagina van je website. De inhoud en instellingen van de galerij worden overgedragen naar het duplicaat.

Om een galerij te dupliceren:

1. Klik in de Editor op de galerij.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de galerij en kies wat je wilt doen:
    • Dupliceer een galerij op dezelfde pagina:
      1. Klik op Dupliceren.
      2. Sleep de galerij naar de gewenste locatie.
    • Kopieer en plak een galerij ergens anders:
      1. Klik op Kopieer
      2. Navigeer naar de relevante pagina op je website.
      3. Klik met de rechtermuisknop ergens op het scherm en selecteer Plakken.
Screenshot van het menu dat verschijnt wanneer je met de rechtermuisknop op de galerij klikt met de opties Kopiëren en Dupliceren gemarkeerd.

Je kunt de volgorde van de afbeeldingen, video of tekst in je galerij wijzigen vanuit het 'Je galerij indelen'-paneel.

Om je galerij-items te herschikken:

1. Klik op de Wix Pro Gallery in de Editor.
  2. Klik op Media beheren.
  3. Klik en sleep de galerij-items in de gewenste volgorde.
Screenshot van afbeelding die naar positie wordt gesleept.
  1. Klik op Klaar.
Tip:
Je kunt de afbeeldingen ook alfabetisch sorteren op afbeeldingstitel of bestandsnaam. Klik op het Sorteren-pictogramen selecteer een optie.

Houd bij hoeveel vind-ik-leuks (likes) je afbeeldingen en video's krijgen door een hartjespictogram toe te voegen aan media-items in je Pro Gallery. Dit is een goede manier om te zien hoe bezoekers van je website reageren op je inhoud. Het hartjespictogram en de teller verschijnen allebei op je live website wanneer je een afbeelding in je galerij aanwijst.

Om een hartjespictogram aan je Pro Gallery-afbeeldingen toe te voegen:

1. Klik op de Wix Pro Gallery in de Editor.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Schakel Hartje in.
  5. Klik op Weergeven met teller om de 'vind-ik-leuk'-teller in te schakelen.
Screenshot van het Instellingen-paneel met schakelaar voor hartjespictogram en gemarkeerde opties.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder op een vraag voor meer informatie over het beheren van je galerij.