Websiteprestaties: Je media optimaliseren

Leestijd 4 minuten
Hoewel afbeeldingen en video's een goede manier zijn om websitebezoekers aan te spreken, kunnen ze de laadtijd beïnvloeden. Door media te optimaliseren, kun je eenvoudig de prestaties van je pagina's verbeteren en een vlottere ervaring voor bezoekers garanderen.

Lees meer over:

Afbeeldingen op je website weergeven

Je kunt afbeeldingen gebruiken om inhoud zoals producten, kunst en nog veel meer weer te geven. Houd bij het gebruik van afbeeldingen op je website rekening met de kwaliteit, grootte en bestandstype om ervoor te zorgen dat je pagina's zo snel mogelijk worden geladen.
Klik op een optie hieronder om meer te lezen over het optimaliseren van afbeeldingen voor prestaties:
Let op:
Wanneer je een afbeelding naar je website uploadt, wordt deze automatisch geconverteerd naar het WebP-bestandstype, omdat deze beter is geoptimaliseerd voor websiteprestaties.

Organiseer je galerijen

Wix biedt een scala aan prachtige galerijen met verschillende indelingen om je media weer te geven.We raden je aan rekening te houden met het aantal galerijen, items en plaatsing wanneer je galerijen op je website gebruikt.
Klik op een optie hieronder voor meer informatie over het optimaliseren van galerijen:

Video's op je website optimaliseren

Wix biedt verschillende mediaspelers voor je video's, zodat je nuttige inhoud kunt weergeven, zoals muziekvideo's, vlogs of promotiefilms.Je kunt de prestaties van je video's optimaliseren door te letten op het aantal video's en de soorten spelers die op je pagina's worden weergegeven.
Klik op een van de opties hieronder voor meer informatie over het optimaliseren van video's op je Wix-website: