Wix Stores: SEO voor productpagina's

Leestijd 8 minuten
Optimaliseer de SEO-instellingen voor de productpagina's van je webshop om je webshop beter online vindbaar te maken.
Lees in dit artikel meer over:
Let op:
Wijzigingen die je aanbrengt aan je SEO verschijnen niet onmiddellijk in zoekresultaten. Om ervoor te zorgen dat wijzigingen sneller worden weergegeven, kun je je sitemap indienen bij Google.

Titeltags, metabeschrijvingen en URL-slugs optimaliseren

De pagina's van je website bevatten een titeltag, metabeschrijving en URL-slug om zoekmachines en sociale netwerken te helpen informatie over je pagina's weer te geven.
Wix voegt automatisch standaard SEO-instellingen voor de titeltag, metabeschrijving en URL-slug van je productpagina. Deze standaardinstellingen zijn gebaseerd op het volgende:
  • Titeltag: De productnaam en de websitenaam
  • Metabeschrijving: De productbeschrijving
  • URL-slug (einde van de productpagina-URL): De productnaam
Je kunt deze standaardinstellingen bewerken in het SEO-paneel.

Een individueel product verbergen voor zoekmachines

Hoewel je normaal gesproken wilt dat zoekmachines je producten indexeren en weergeven in zoekresultaten, wil je misschien specifieke producten verbergen. Bijvoorbeeld producten die je verkoopt op een met een wachtwoord beveiligde pagina die niet beschikbaar is voor het grote publiek.
Tip:
Dit voorkomt ook dat producten worden weergegeven in zoekopdrachten op websites.

Canonical URL's beheren

De URL voor elke productpagina wordt automatisch gegenereerd op basis van de productnaam. Daarnaast kun je de URL-slug van een product bewerken (zie hierboven).
De canonical URL is een metatag die de primaire URL van een bepaalde pagina definieert. Met andere woorden, als er meerdere versies van de URL van je pagina zijn, vertelt deze metatag zoekmachines welke versie ze moeten indexeren en aan potentiële websitebezoekers moeten tonen. Lees meer over canonical tags.
Wix maakt automatisch een standaard canonical URL aan voor al je pagina's. Je kunt deze aanpassen op het Geavanceerd-tabblad.
Om de standaard Canonical URL te herstellen:
Verwijder alle tekst in het Canonical URL-tekstvak en druk vervolgens op je toetsenbord op Enter . Lees meer over het verwijderen van canonical tags

Alt-tekst aan productafbeeldingen toevoegen

Alt-tekst biedt potentiële klanten die een zoekopdracht naar afbeeldingen uitvoeren een andere manier om je producten te vinden. Bovendien helpt het visueel gehandicapte bezoekers die schermlezers gebruiken om meer te weten te komen over wat je verkoopt.
Voeg unieke beschrijvende tekst toe aan elk van je productafbeeldingen om hun effectiviteit te maximaliseren.

Gestructureerde gegevensopmaak voor uitgebreide productresultaten

Gestructureerde gegevensopmaak is een gestandaardiseerd formaat om zoekmachines gedetailleerde informatie over je pagina te geven. Het toevoegen van opmaak aan de pagina's van je website kan helpen de zoekresultaten en ranking van je website te verbeteren. Zoekmachines kunnen opmaak ook gebruiken om uitgebreide resultaten te maken met aanvullende informatie over je producten.
Je productpagina's van Wix Stores worden al geleverd met vooringestelde opmaak wanneer je ze aanmaakt. Je kunt de vooraf ingestelde opmaak bekijken, aangepaste opmaak maken op basis van de vooraf ingestelde opmaak, of nieuwe aangepaste opmaak maken in de SEO-instellingen van je website.
Belangrijk:

Een 'merk'-productkenmerk toevoegen

Help kopers de merken te vinden waarnaar ze op zoek zijn op je website door een 'merk'-productkenmerk toe te voegen. Productkenmerken helpen Google je product beter te 'begrijpen'. Ze zorgen er ook voor dat je product in aanmerking komt voor uitgebreide resultaten, die verkeer naar je website kunnen trekken.

SEO voor delen op social media beheren

Optimaliseer de afbeelding, titels en beschrijving die worden weergegeven wanneer mensen een product delen op sociale media.
Standaard worden de og:image, og:title en og:description van het product gebruikt voor social media. Je kunt deze instellingen bewerken. Lees hoe je afbeeldingen, titels en beschrijvingen kunt bewerken.

Extra metatags toevoegen

Metatags zijn fragmenten van HTML-code die de inhoud van je pagina beschrijven. Hoewel ze niet zichtbaar zijn op de pagina zelf, verschijnen ze in de code en vertellen ze zoekmachines hoe de pagina in zoekresultaten moet worden weergegeven.
Wix voegt automatisch alle vereiste metatags toe aan je producten op basis van algemene SEO-best practices. Enkele voorbeelden hiervan zijn de titeltag van je product en de metabeschrijving van je product. Je kunt indien nodig ook je eigen extra metatags toevoegen.
Belangrijk:

Volgende stappen: