De betaalpagina aanpassen

Leestijd 8 minuten
Belangrijk:
Dit artikel is relevant voor Wix Stores, Wix Bookings en Wix Restaurants Orders (Nieuw).
Pas de elementen die op de betaalpagina van je website verschijnen aan je zakelijke behoeften aan.
Screenshot van de betaalpagina van een website
Lees in dit artikel meer over:

De informatie die van klanten wordt verzameld aanpassen

De betaalpagina komt standaard met een aantal essentiële velden die niet kunnen worden verwijderd: e-mail, voornaam, achternaam, telefoonnummer en de bezorggegevens (de adresgegevens).
Daarnaast kun je aangepaste velden toevoegen om je te helpen de informatie te verzamelen die je nodig hebt. Dit kunnen meerkeuzevelden, tekstvelden en meer zijn.

Om velden op betaalpagina's aan te passen:

1. Ga naar betaalinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Pas je betaalpagina aan.
  3. Klik naast Betaalformulier op Bewerken.
  4. Pas een standaardveld aan:
    Tip: De velden voor e-mail en naam hebben geen aanpassingen.
    • Telefoonnummer:
      1. Klik in het voorbeeld op het Telefoon-veld.
      2. Schakel de Vereist veld-schakelaar in of uit.
        Let op: Indien uitgeschakeld, kunnen klanten betalen zonder een telefoonnummer in te voeren.
    1. Bezorggegevens:
      1. Klik in het voorbeeld op het Bezorggegevens-veld.
      2. Schakel 'Adres - regel 2' tonen in of uit.
  5. Een aangepast veld toevoegen:
    1. Klik links op Veld maken.
    2. Selecteer het type veld dat je wilt toevoegen.
    3. Pas het veld aan met behulp van de beschikbare algemene en geavanceerde aanpassingen.
      Let op: Lees ook de gedetailleerde instructies over het toevoegen en aanpassen van aangepaste velden.
Screenshot van de opsteller van betaalformulieren die laat zien waar je een aangepast veld toevoegt
Als je vóór februari 2024 een veld voor aanvullende informatie hebt toegevoegd:
  • Als je een aangepast veld hebt toegevoegd voordat we geavanceerde betaalformulieren hebben uitgebracht, wordt dit nog steeds op je live website weergegeven. Je hoeft niets te updaten.
  • Je ziet het veld in de nieuwe formulieropsteller, maar zonder de meeste aanpassingsopties (bijvoorbeeld zonder de optie om een tijdelijke aanduiding toe te voegen). Het veld verschijnt naast je standaardvelden.
  • Om velden die vóór februari 2024 zijn toegevoegd aan te passen, verwijder je het veld en voeg je het opnieuw toe. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.
Let op:
  • Ga naar de bestelling op het Bestellingen-tabblad om te zien wat klanten hebben ingevoerd in aangepaste velden.
  • Klanten die afrekenen met PayPal doen dit in het PayPal-dashboard, dus ze zien mogelijk geen aangepaste velden die je hebt toegevoegd.

Een selectievakje om te abonneren toevoegen

Zorg ervoor dat klanten terugkomen naar je bedrijf door ze tijdens het afrekenen uit te nodigen om zich te abonneren op je marketingcommunicatie- of e-maillijst. Jij bepaalt of het selectievakje standaard is ingeschakeld of niet.
Screenshot van de betaalpagina met het opt-in-selectievakje om te abonneren omlijnd

Om een selectievakje toe te voegen aan de betaalpagina:

1. Ga naar betaalinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Pas je betaalpagina aan.
  3. Klik op de Abonnementsoptie selectievakje-schakelaar om dit in te schakelen.
  4. Schakel het selectievakje Standaard aangevinkt in of uit:
    • Geselecteerd: Het Abonnement-selectievakje is standaard aangevinkt.
    • Gedeselecteerd: Klanten moeten het selectievakje zelf aanvinken om af te rekenen.
En nu?
Nadat een klant zich heeft ingeschreven, wordt er een 'Ingeschreven'-label toegevoegd aan de klantgegevens in je Contactenlijst.
Screenshot van het zijpaneel van een contact in de contactenlijst met de

Om een logo bovenaan de betaalpagina weer te geven, moet je het toevoegen aan de bedrijfsgegevens van je website.
Screenshot van de bovenkant van de betaalpagina van een website, met het logo omlijnd
Als je geen logo toevoegt, wordt in plaats daarvan je bedrijfsnaam weergegeven.
Screenshot van de bovenkant van de betaalpagina van een website, met de bedrijfsnaam omlijnd

Om je bedrijfsnaam of logo toe te voegen:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Bedrijfsgegevens.
  3. Voer je bedrijfsnaam in het Naam-veld in.
  4. Klik op Logo toevoegen.
  5. Upload je logo.

Websitebeleid toevoegen

Geef het beleid van je website weer op de betaalpagina, zodat klanten weten wat ze kunnen verwachten. Het beleid kan verschijnen:
  • Als klikbare links in de voettekst van je betaalpagina
  • (Optioneel) Naast een selectievakje voor beleid waarmee klanten moeten instemmen voordat ze afrekenen
Screenshot van de bovenkant van de betaalpagina van een website, met het beleid en de selectievakjes voor de beleidsovereenkomst omlijnd

Om websitebeleid te maken:

1. Ga naar betaalinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Pas je betaalpagina aan.
  3. Klik op Beleid.
  4. Selecteer het beleid dat je wilt maken.
Screenshot van het deel van de pagina met betaalinstellingen waar je het beleid kunt selecteren dat je wilt maken
  1. Voer de tekst van het beleid in.
Tip:
Zodra je het selectievakje naast een beleid selecteert en tekst invoert, wordt deze weergegeven in de voettekst van je betaalpagina.
  1. (Optioneel) Maak een aangepaste beleidsregel aan (bijvoorbeeld Verzendbeleid):
    Let op:  Aangepaste beleidsregels verschijnen niet naast een keuzevakje voor beleidsregels.
    1. Klik op + Eigen regels maken.
    2. Voer een naam voor de beleidsregel in.
    3. Voer de tekst van het beleid in.
  2. (Optioneel) Voeg een beleid-selectievakje toe:
    Let op: Dit betekent dat klanten worden gevraagd om akkoord te gaan met je beleid voordat ze afrekenen.
    1. Klik op de Beleidsovereenkomst selectievakje-schakelaar om het in te schakelen
    2. Selecteer een Standaard aangevinkt-instelling:
      • Ingeschakeld: Het selectievakje is al aangevinkt op de betaalpagina.
      • Uitgeschakeld: Klanten moeten het selectievakje aanvinken om af te rekenen.

Automatische facturering inschakelen

Je kunt het zo instellen dat er automatisch een factuur wordt gemaakt telkens wanneer een bestelling online wordt betaald.Deze facturen geven een saldo van €0,00 aan, aangezien de bestelling al volledig is betaald.
Facturen worden alleen aangemaakt voor:
  • Bestellingen die online via je website zijn betaald (niet met de handmatige betaalmethode)
  • Bestellingen waarvoor je het e-mailadres van de koper hebt
  • Bestellingen waarvoor je nog geen factuur hebt aangemaakt

Om automatisch een factuur te genereren voor elke bestelling:

1. Ga naar Betaalinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Betalingen.
  3. Schakel de Facturen-schakelaar in.
Let op:
Als je een (gedeeltelijke) terugbetaling voor een bestelling uitvoert, wordt de factuur niet bijgewerkt om het terugbetaalbedrag weer te geven.

De optie om een cadeauboncode in te voeren bij het afrekenen wordt automatisch ingeschakeld als je cadeaubonnen instelt.
Belangrijk:
Schakel de schakelaar niet uit na het verkopen van cadeaubonnen, omdat dit zal voorkomen dat ontvangers van cadeaubonnen kaarten kunnen inwisselen.
Screenshot van een deel van de betaalpagina met de

Om de cadeaubonlink toe te voegen of te verwijderen:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Betaalpagina.
  3. Selecteer Betalingen.
  4. Klik op de Cadeaubonnen-schakelaar om deze in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: De 'Wissel een cadeaubon in'-link verschijnt op de betaalpagina, zodat klanten bestellingen kunnen betalen met een cadeaubon.
    • Uitgeschakeld: Klanten kunnen geen cadeaubonnen inwisselen.

Het opslaan van creditcards in het bestand inschakelen

Geef klanten de mogelijkheid om je hun creditcards of betaalpassen te laten opslaan en in rekening te brengen.
Belangrijk:
  • Gebruik deze betaalmethode op de juiste manier om te voorkomen dat je klanten onverwacht kosten in rekening brengt.
  • Zorg ervoor dat je dit artikel leest om te lezen hoe je kaarten op een verantwoorde manier kunt opslaan.
  • Om kosten in rekening te brengen bij opgeslagen creditcards van klanten, moet je een betaalprovider gebruiken die deze functie ondersteunt, zoals Wix Payments of Isracard
Je kunt een selectievakje toevoegen aan de betaalpagina. Wanneer klanten betalen met een creditcard of betaalpas, kunnen ze het selectievakje aanvinken. Hierdoor kun je kaarten veilig opslaan en later, met hun toestemming en medeweten, kosten in rekening brengen bij klanten.
Screenshot van betaalgedeelte van de betaalpagina, met het selectievakje om het bedrijf toe te staan de kaart op te slaan omlijnd