Wix Stores: Begin met verkopen in de Wix Leden-apps

Leestijd 5 minuten
Om te beginnen met verkopen in de mobiele apps van Wix heb je de Wix Owner-app nodig, evenals de leden-app die je klanten gebruiken om met jou in contact te komen (Spaces by Wix, Fit by Wix, Dine by Wix of Branded App by Wix).

Stap 1: Download de Wix Owner-app

De Wix Owner-app is waar je je webshop instelt en beheert. Je kunt producten toevoegen, je voorraad beheren, je verzending en belasting instellen en bestellingen uitvoeren.

Om de Wix Owner-app te downloaden:

1. Ga naar de Apple App Store (op iPhone) of Google Play (op Android):
  2. Typ 'Wix Owner-app' in het Zoekveld.
  3. Klik op Downloaden of Installeren om de app te downloaden.
Download de Wix Owner-app rechtstreeks op je telefoon via deze links:
Als je dit artikel op je telefoon bekijkt, klik dan op de onderstaande links:

Stap 2: Download de betreffende leden-app

Bezoekers maken verbinding met je bedrijf en kunnen je producten kopen via een van de Wix Leden-apps.
Wix biedt de volgende 3 leden-apps:
  • Spaces by Wix: Voor algemene websites Lees meer
  • Fit by Wix: Speciaal ontworpen voor fitnessbedrijven (bijvoorbeeld gyms, yogastudio's) Lees meer
  • Dine by Wix: Speciaal ontworpen voor restaurants Lees meer
Tip:
Je kunt ook je eigen merkgebonden app maken. Lees hoe
Zodra mensen een leden-app downloaden en vanaf hun mobiele apparaat verbinding maken met je webshop, kunnen ze producten kopen, hun bestellingen bekijken en op de hoogte blijven van aankondigingen.
Download de betreffende leden-app zodat je je bedrijf kunt bekijken zoals je klanten het zien.

Om een leden-app te downloaden:

1. Ga naar de Apple App Store (op iPhone) of Google Play (op Android):
  2. Typ een van de volgende termen in het Zoekveld:
    1. 'Spaces by Wix'
    2. 'Fit by Wix'
    3. 'Dine by Wix'
  3. Klik op Downloaden of Installeren om de app te downloaden.
Download een leden-app op je telefoon via deze links:

Stap 3: Bouw je webshop

Nu je de apps hebt gedownload die je nodig hebt, is het tijd om je webshop te maken. Voeg eerst webshopproducten toe vanuit de Wix Owner-app. Als je veel producten hebt, kun je ze organiseren in verschillende categorieën (bijvoorbeeld mannen, vrouwen, kinderen). Vervolgens stel je, om klaar te zijn voor de verkoop, een betaalmethode in, evenals voorkeuren voor verzending en belasting.

Om een webshop toe te voegen aan je website op de leden-apps:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Apps bewerken.
  4. Tik naar Store op Toevoegen.

Bouw je webshop:

• Voeg producten toe Lees hoe
  • Organiseer producten in categorieën Lees hoe
  • Stel in hoe je betaling wilt accepteren Lees hoe
  • Stel verzend-, bezorg- en afhaalopties in Lees hoe
  • Stel in hoe je belasting int Lees hoe
Tip:
Je kunt al deze acties ook uitvoeren op de desktopwebsite.

Stap 4: Pas je leden-app aan

Pas elk aspect van je website aan in je leden-app om de belangrijkste informatie en acties centraal te stellen. Je kunt je logo en header toevoegen, de kleuren van de app aanpassen en nog veel meer.
Let op:
Je gebruikt de Owner-app om aanpassingen te maken aan een leden-app.

Om je leden-app aan te passen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op het Site en app-pictogram.
  3. Tik op Aanpassen.
  1. Pas de koptekst, navigatietabs, tabbladen en meer aan. Lees hoe
Let op:
Aanpassingen aan de leden-apps hebben geen invloed op het uiterlijk van je desktopwebsite.

Stap 5: Pas je webshop aan in je leden-app

Standaard is er een webshop-tabblad dat al je producten weergeeft.
Je kunt je app zo aanpassen dat je verschillende categorieën in verschillende webshoptabbladen weergeeft (bijvoorbeeld mannen-, vrouwen- en kinderkleding).
Let op:
  • Tabbladen die je in de app maakt, hebben geen invloed op je desktopwebsite.
  • Het is momenteel niet mogelijk om productabonnementen te verkopen in de leden-apps.
  • Producten die je hebt verborgen in je webshop verschijnen niet in de leden-app.
Om te lezen hoe je categorieën beheert, webshoptabbladen toevoegt en selecteert wat er getoond moet worden, klik je hier

Stap 6: Nodig bezoekers uit om verbinding te maken met je leden-app

Wanneer je website klaar is, kun je je klanten, cliënten en contacten uitnodigen om je app te downloaden en verbinding te maken met je website. Lees hoe
Wanneer je een uitnodiging stuurt, ontvangen de contactpersonen een link om de betreffende leden-app te downloaden. Van daaruit kunnen je leden vanaf hun mobiele apparaat interactie hebben met je webshop en andere delen van je website.

Om bezoekers op je website uit te nodigen op een Wix Leden-app:

1. Ga naar de relevante website in de Wix Owner-app.
  2. Tik op het Site en app-pictogram .
  3. Tik op Leden uitnodigen.