Wix Stores: Verzending instellen met de Wix Owner-app

Leestijd 9 minuten
Beheer de verzending van je webshop, rechtstreeks vanaf je mobiele telefoon. Je kunt verschillende verzendregels instellen voor verschillende regio's. Je kunt bijvoorbeeld lokale bezorging aanbieden aan klanten in een straal van 3 kilometer van je bedrijf, gratis verzending aan klanten in je land en een vast verzendtarief aan klanten over de hele wereld.
Let op:
In dit artikel lees je hoe je:

Verzendregio's toevoegen en beheren

Voordat een klant artikelen in je webshop kan kopen, moet er een verzend-, bezorg- of afhaalregel zijn die van toepassing is op hun regio.
Nieuwe webshops komen standaard met twee verzendregels: een regel voor gratis verzending voor jouw regio en een regel voor gratis internationale verzending voor de rest van de wereld. Je kunt deze regels bewerken of verwijderen en vanaf nul nieuwe regels maken.
Tip:
Een regio kan deel uitmaken van een land (bijvoorbeeld Limburg), een land zijn (bijvoorbeeld Nederland), meerdere landen zijn (bijvoorbeeld Nederland en België), of de rest van de wereld (elk land dat niet valt onder een andere regio die je instelt).

Om regio's toe te voegen en te beheren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Bestellingen.
  4. Tik op het Instellingen-pictogram.
  5. Selecteer Verzending instellen.
  6. Kies wat je wilt doen:

Verzending instellen in een regio

Elke verzendregio is standaard ingesteld op gratis verzending. Je kunt dit laten zoals het is of een verzendregel selecteren die werkt voor jouw webshop.

Om verzending in te stellen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Bestellingen.
  4. Tik op het Instellingen-pictogram.
  5. Selecteer Verzending instellen.
  6. Tik op de regio die je wilt instellen.
  7. Kies het type verzendregel dat je wilt instellen:

Lokale bezorging instellen in een regio

Bied een handmatige bezorgoptie aan klanten die zich in de buurt van je bedrijfslocatie(s) bevinden.

Let op: Om geplande bezorging in te stellen (waar je klant de bezorgtijd kan selecteren), ga je naar desktop.

Om lokale bezorging in te stellen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Bestellingen.
  4. Tik op het Instellingen-pictogram.
  5. Selecteer Verzending instellen.
  6. Selecteer de regio die je wilt instellen.
  7. Tik op + Voeg lokale bezorging toen.
  8. Voer een gebiedsnaam in (bijvoorbeeld bezorging in Zuid-Holland).
  9. Selecteer hoe je het bezorggebied wilt definiëren:
    • Straal:
      1. (Optioneel) Bewerk je bedrijfsadres.
        Tip: Dit adres is het middelpunt van de straal die je instelt.
      2. Voer de straal in (bijvoorbeeld 3 kilometer).
    • Postcode:
      1. Tik op +Postcodes toevoegen.
      2. Selecteer een van de volgende opties:
      3. Tik rechtsboven op Toevoegen.
  10. Geef een geschatte bezorgtijd op (bijvoorbeeld 2 tot 3 werkdagen).
  11. Voer je bezorgtarief in (bijvoorbeeld € 5,–).
  12. (Optioneel) Bied gratis bezorging aan voor bestellingen boven een vaste prijs:
    1. Selecteer het selectievakje.
    2. Voer de prijs in die in aanmerking komt voor gratis verzending.
  13. Tik op Toevoegen.
  14. Tik op Opslaan.

Afhalen in de winkel instellen in een regio

Je kunt afhalen in de winkel instellen als de enige verzendoptie, of als aanvulling op een andere verzendoptie, zoals gratis verzending.

Om lokale bezorging in te stellen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Bestellingen.
  4. Tik op het Instellingen-pictogram.
  5. Selecteer Verzending instellen.
  6. Selecteer de regio die je wilt instellen.
  7.  Scrol omlaag en tik op +Afhalen toevoegen.
  8. Voer de naam van het afhaalpunt in.
    Tip: Klanten zien deze naam bij het betalen.
  9. Kies het afhaaladres:
    • Het bedrijfsadres gebruiken: Tik op de Mijn bedrijfsadres gebruiken-schakelaar om deze in te schakelen.
    • Gebruik een ander adres:
      1. Tik op de Mijn bedrijfsadres gebruiken-schakelaar om deze uit te schakelen.
      2. Vul het adres in waar klanten producten kunnen afhalen.
  10. (Optioneel) Vul in wanneer het product klaar is om opgehaald te worden.
  11. Voer afhaalinstructies in voor je klant.
  12. Tik op Opslaan.
  13. Tik nogmaals op Opslaan.