Branded App by Wix: Een overzicht

Leestijd 4 minuten
Maak een volledig merkgebonden mobiele app die je professionaliteit laat zien en je bedrijf onderscheidt. Branded App by Wix sluit naadloos aan op je website, zodat leden diensten kunnen boeken, producten kunnen kopen en contact met je kunnen opnemen. Je hebt volledige controle over de functies en inhoud van de app, en zodra deze is goedgekeurd, gaat je app live in Apple's App Store en Google Play.

Lees in dit artikel meer over:

Wat is Branded App by Wix?

Branded App by Wix geeft je de mogelijkheid om een volledig merkgebonden mobiele app voor je bedrijf te maken. Ontwerp de inhoud en functionaliteit van de app vanuit het Branded App-dashboard in je Wix-account en vanuit de Wix Owner-app. Je krijgt het volledige eigendom van de app en je kunt de ervaring van je leden verbeteren met behulp van alle zakelijke functies van Wix.
Of je nu een webshop, onderwijsbedrijf, voedingsblog, fitnessstudio of restaurant hebt, er zijn veel manieren om je branded-app aan de behoeften van jouw bedrijf aan te passen.
Enkele voorbeelden van sectoren die kunnen profiteren van een branded-app zijn:
  • Webshops
  • Restaurants
  • Evenementsbedrijven
  • Fitnessbedrijven en studio's
  • Boekingen en diensten
  • Educatie
  • Communities
Wil je Branded App by Wix in actie zien?
Download voorbeelden van e-commerce-, fitness- en restaurant-apps om te zien hoe een app voor verschillende branches kan werken. Lees hoe

De voordelen van het maken van een branded-app

Wanneer je een branded-app bouwt met Wix, krijg je toegang tot alle zakelijke en marketingfuncties van Wix en kun je je bezoekers een naadloze digitale ervaring bieden tussen je website en je app. Enkele andere voordelen van een branded-app zijn:
  • Verhoogde loyaliteit en retentie van klanten
  • Verbeterde betrokkenheid bij je gemeenschap
  • Volledig eigenaarschap van je merk
  • Een professionele mobiele ervaring voor je klanten
  • Gebruik meldingen als marketingtool om je bedrijf te promoten, updates te verzenden en nieuwe producten of diensten aan te kondigen
  • Synchronisatie tussen je app en de zakelijke en marketingtools van Wix

De koppeling tussen je website en je branded-app

Telkens wanneer je een Wix-website maakt en publiceert, krijg je ook een rechtstreekse mobiele ervaring van je website in de Wix-ledenapps (Spaces by Wix, Fit by Wix, Dine by Wix). De ledenapps bieden je community een plek om vanaf hun mobiele apparaten met je website te communiceren. De ledenapp van je website is standaard Spaces by Wix. Zodra je echter een branded-app hebt gekocht en je app live gaat, kun je overschakelen naar je branded-app.
Alle Wix-apps die je op je website hebt geïnstalleerd (bijv. Stores, Blog, Bookings) zijn naadloos verbonden met je branded-app. Daarom worden alle wijzigingen of bewerkingen op je dashboard weerspiegeld in de app, waaronder het toevoegen van items aan een webshop, het maken van nieuwe boekingssessies of het publiceren van een nieuwe blogpost.
Let op:
Ontwerpwijzigingen aan je website hebben geen invloed op het ontwerp van je app.
De inhoud van je branded-app bevat ook tabbladen en widgets voor je geïnstalleerde Wix-apps. Als je bijvoorbeeld Wix Events je website hebt, krijg je automatisch een Evenementen-tabblad in je branded-app. Wanneer je vervolgens je evenementvermeldingen bijwerkt vanaf je dashboard, worden ze automatisch geüpdatet in je branded-app.
Je kunt alle andere app-inhoud bijwerken (bijv. het toevoegen van een 'Over'-onderdeel, aangepaste knoppen en meer) met behulp van de Wix Owner-app. Lees meer

Het proces van het maken van een branded-app

Begin gratis met het maken van je app door het thema, de aanmeldings- en startschermen te ontwerpen vanuit je Wix-account. Je kunt ook een gratis voorbeeldlink van de app naar je telefoon downloaden om te zien hoe deze eruitziet. Zodra je het uiterlijk van het ontwerp goed vindt, update je de inhoud in je app vanuit de Wix Owner-app. Upgrade ten slotte naar een Branded App Unlimited-pakket om een Apple Developer- en Google Developer-account te koppelen en dien je app in ter goedkeuring.

Voorbeelden van apps downloaden en bekijken

Download voorbeelden van apps op je mobiele apparaat om te zien hoe de branded-app van Wix werkt voor verschillende branches. Gebruik de onderstaande QR-codes of kopieer de downloadlinks voor de App Store en Google Play.

eCommerce

QR-code:
Downloadlinks:

Fitness

QR-code:
Downloadlinks:

Restaurants

QR-code:
Downloadlinks: