Wix Mobiele Apps: Een website aanpassen in de leden-apps

Leestijd 17 minuten
Pas het uiterlijk van je website aan in de leden-apps vanuit de mobiele webeditor op je dashboard of onderweg vanuit de Wix Owner-app.
Je leden-apps bestaan uit verschillende schermen die lijken op websitepagina's. Gebruik deze schermen om weer te geven wat je leden op elk scherm zien.
Ontwerp je schermen met elementen die je bedrijf vertegenwoordigen, zoals online programma's, boekingsdiensten of productpagina's. Verbeter vervolgens het uiterlijk met knoppen en afbeeldingen om je inhoud te laten opvallen.
In dit artikel lees je meer over:

De koptekst aanpassen

De koptekst is het eerste wat leden zien wanneer ze je website bezoeken in de leden-apps. Stijl het voor je bedrijf door een uniek logo en omslagfoto toe te voegen. Je kunt kiezen welke informatie je wilt laten zien en van websitebezoekers leden maken.
Sommige stappen variëren wanneer je de koptekst van je website aanpast vanaf desktop en de Wix Owner-app.
Dashboard
Owner-app
Het ledenaantal op het dashboard van je website toont alle app-leden. Dit omvat leden met zowel openbare als privéprofielen, evenals geblokkeerde leden.
  1. Ga naar Mobiele app op het dashboard van je website.
  2. Klik op Mobiele app bewerken.
  3. Klik op de koptekst van je app in de webeditor om het Voorbeeld-paneel Koptekst wijzigen te openen.
Een screenshot van het Koptekst wijzigen-paneel in de mobiele webeditor.
  1. Klik op de Pictogrammen-dropdown om snelle acties toe te voegen aan je koptekst en alle schermen. De pictogrammen die in het paneel worden weergegeven, zijn afhankelijk van de Wix-apps die je aan je website hebt toegevoegd (zoals Wix Stores):
    • Winkelwagenpictogram weergeven: Klik op de schakelaar om een winkelwagenpictogram aan de koptekst toe te voegen, zodat leden gemakkelijk naar hun winkelwagen kunnen navigeren.
  2. Klik op de App-info-dropdown en kies wat je wilt aanpassen:
    • Titel: Voer de naam van je website in.
    • Ondertitel: Voer een slogan of een korte aankondiging in.
    • Logo weergeven: Schakel dit in om je logo in de koptekst weer te geven.
      Tip: Maak je eigen unieke logo met de Wix Logo Maker.
    • Algemene gegevens tonen: Schakel de schakelaar in om een link weer te geven naar een scherm met basisgegevens van je bedrijf. Lees hoe je het scherm met algemene gegevens aanpast vanuit de Wix Owner-app.
  3. Klik op de Omslagfoto-dropdown om een omslagfoto voor je website te uploaden.
  4. Klik op de Ledengegevens-dropdown om te kiezen welke gegevens over leden je in de koptekst wilt weergeven:
    • Aantal leden weergeven: Klik op de schakelaar om het aantal leden in de koptekst van je app te tonen of te verbergen.
    • Ledenprofielen weergeven: Klik op de schakelaar om avatars van ledenprofielen in de koptekst van je app weer te geven of te verbergen.
  5. Klik op de Actieknoppen-dropdown om knoppen aan je koptekst toe te voegen.
    • Uitnodigingsknop weergeven: Klik op de schakelaar om een knop weer te geven of te verbergen waarmee leden meer mensen kunnen uitnodigen voor je app.
    • Aangepaste knop weergeven: Klik op de schakelaar om een aangepaste knop aan je koptekst toe te voegen. Een 'Stuur ons een bericht'-knop kan leden bijvoorbeeld sturen om in realtime met je te chatten.
  6. Klik op Opslaan en publiceren.

Elementen aan je schermen toevoegen en beheren

Voeg elementen toe aan je app om je inhoud en wat je aanbiedt weer te geven. Voeg bijvoorbeeld Online programma's toe en maak van leden actieve deelnemers. Plaats deze elementen waar leden ze gemakkelijk kunnen zien en er gemakkelijk mee kunnen communiceren.

Nadat je elementen hebt toegevoegd, kun je kiezen waar je ze wilt weergeven en ze eenvoudig beheren, bewerken of verwijderen voor een gepersonaliseerde ervaring.
Owner-app
  1. Ga naar Mobiele app op het dashboard van je website.
  2. Klik op Mobiele app bewerken.
  3. Klik links op Elementen.
  4. Scrol door de catalogus en klik op een element om aan je app toe te voegen.
    Let op: Niet alle elementen kunnen worden aangepast vanuit de webeditor. Je kunt die elementen bijwerken vanuit de Wix Owner-app.
Een screenshot van het Elementen toevoegen-paneel.
  1. Beheer het element met behulp van de beschikbare opties:
    Let op: Er kunnen verschillende opties verschijnen, afhankelijk van het element dat je hebt toegevoegd.
6. Klik op Opslaan en publiceren.

Schermen toevoegen en beheren

Je website bestaat uit schermen die je weergeeft in het navigatiemenu om je leden te helpen gemakkelijk te vinden wat ze zoeken. Je kunt schermen ook verbergen in het hoofdmenu van je app en kiezen wie toegang heeft tot elk scherm.
Beheer de schermen vanuit de webeditor op het dashboard van je website of onderweg vanuit de Wix Owner-app.
Owner-app
  1. Ga naar Mobiele app op het dashboard van je website.
  2. Klik op Mobiele app bewerken.
  3. Klik links op Schermen.
Een screenshot van het Schermen-paneel.
  1. Kies wat je wilt doen:
5. Klik op Opslaan en publiceren.

De themakleur van je leden-app wijzigen

Personaliseer de app-ervaring van je leden door een aangepast kleurenthema te kiezen dat bij je merk past. De kleur die je selecteert, integreert in de hele app, van de koptekst tot andere belangrijke elementen.
Dashboard
Owner-app
  1. Ga naar Mobiele app op het dashboard van je website.
  2. Klik op Mobiele app bewerken.
  3. Klik links op Ontwerp.
Een screenshot van het Ontwerp-paneel in de webeditor van het dashboard.
  1. Klik naast Kleuren op het Bewerken-pictogram.
  2. Stel onder Thema personaliseren de Primaire kleur in.
  3. Klik op Opslaan en publiceren.

Het scherm met algemene gegevens aanpassen

Op het Algemene gegevens-scherm kun je wijzigingen aanbrengen in je websitegegevens die leden zien in hun leden-apps. Bewerk je contactgegevens, logo-instellingen, slogan, ledenlijst en verschillende social media-links.
Let op:
Momenteel is deze functie alleen beschikbaar via de Wix Owner-app.

Om je algemene gegevens aan te passen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Site en app
  4. Tik onder Mobiele apps op Aanpassen.
    Let op: Als je de mobiele app die je leden zullen gebruiken nog niet hebt ingesteld, tik je op de dropdown onder Mobiele apps en kies je de leden-app van je voorkeur.
  5. Tik bovenaan op de Scherm-dropdown en tik vervolgens op Algemene gegevens.
  6. Kies welke informatie je wilt bewerken:
7. Tik op Opslaan en tik vervolgens op Klaar.
Een screenshot van de Scherm-dropdown.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag voor meer informatie over het aanpassen van je website in de leden-apps.