Wix Leden-apps: Het ontwerp van je app aanpassen

Leestijd 4 minuten
Pas de kleuren en lettertypen van je app aan zodat deze perfect bij je merk past, opvalt en vertrouwd aanvoelt voor je leden.
Let op:
Wijzigingen in het kleur- en tekstthema van je app zijn van invloed op alle schermen van je app.
In dit artikel lees je hoe je:

Het kleurenthema van je app wijzigen

Kies een kleurenthema voor je app om de toon te zetten voor leden die je app gebruiken. Stem individuele kleuren af om consistentie te garanderen en de leesbaarheid op verschillende schermen en elementen te verbeteren.
Belangrijk:
Momenteel is het wijzigen van je tekst, pictogrammen en achtergrondkleur alleen beschikbaar voor de Branded App. Als je de Spaces-app gebruikt, kun je alleen de primaire kleur wijzigen.
Dashboard
Wix Owner-app
  1. Ga naar Mobiele app op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het relevante tabblad (bijvoorbeeldSpaces by Wix-appJe eigen mobiele app).
  3. Klik op Mobiele app bewerken.
  4. Klik links op Ontwerp.
  5. Klik naast Kleuren op het Bewerken-pictogram.
  6. Klik op Primaire kleur om een nieuw hoofdkleurenthema voor je app te kiezen.
  7. (Alleen Branded App) Pas het kleurenthema voor afzonderlijke elementen aan:
    • Tekst en pictogrammen: Dit heeft invloed op de hoofdtekst van je app en de social media-pictogrammen.
    • Achtergrond: Dit heeft invloed op de achtergrond van je app.
  8. Klik rechtsboven op Opslaan en publiceren.

Het tekstthema van je app wijzigen

Kies een tekstthema om de stijl en leesbaarheid van je app in te stellen en zorg voor duidelijkheid en samenhang in alle inhoud van je app.
Belangrijk:
Momenteel is het wijzigen van het kop- en hoofdtekstthema alleen beschikbaar voor de Branded-app. Als je de Spaces-app gebruikt, kun je alleen het hoofdtekstthema wijzigen.
Dashboard
Wix Owner-app
  1. Ga naar Mobiele app op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het relevante tabblad (bijvoorbeeldSpaces by Wix-appJe eigen mobiele app).
  3. Klik op Mobiele app bewerken.
  4. Klik links op Ontwerp.
  5. Klik naast Tekstthema op het Bewerken-pictogram.
  6. Klik op Tekstthema wijzigen om een nieuw algemeen thema voor je app te kiezen.
  7. (Alleen Branded App) Pas het tekstthema voor afzonderlijke elementen aan:
    • Koppen: Kies een thema voor je koptekst.
    • Hoofdtekst: Kies een thema voor de hoofdtekst van je tekst.
  8. Klik rechtsboven op Opslaan en publiceren.

(Alleen Branded App) De koptekststijl van je app wijzigen

Bij het maken van een Branded App kun je kiezen of je wilt dat je koptekst een achtergrondkleur heeft (overgenomen van de primaire kleur van je app) of dat deze transparant is.
Let op:
De koptekststijl die je hier kiest, heeft invloed op het minimale kopteksttype. Lees meer over het verschil tussen de kopteksttypen en hoe je ze kunt aanpassen.
Dashboard
Wix Owner-app
  1. Ga naar Branded App op het dashboard van je website.
  2. (Alleen de eerste keer) Klik op Aan de slag en stel de app in.
  3. Klik op Mobiele app bewerken.
  4. Klik links op Ontwerp.
  5. Klik naast Koptekst op het Bewerken-pictogram.
  6. Kies een koptekststijl:
    • Primaire kleur: De koptekst gebruikt de primaire kleur die je instelt voor je app.
    • Transparant: De koptekst is transparant.
  7. Klik rechtsboven op Opslaan.