Branded App by Wix: De functies en inhoud van je app aanpassen

Leestijd 17 minuten
Zodra je het thema van je branded app hebt ontworpen, kun je de inhoud en functies in je app aanpassen. Je branded app bestaat uit schermen, vergelijkbaar met websitepagina's. Kies hoeveel schermen je nodig hebt en wat op elk scherm wordt weergegeven.
Voeg elementen toe aan je schermen op basis van je bedrijf, zoals een Wix Stores-productpagina, een evenementenlijst of een Wix Bookings-lesrooster. Pas het scherm vervolgens verder aan met knoppen, afbeeldingen, video's en meer.
Kies of je de inhoud van je app wilt aanpassen met de webeditor op het dashboard van je website of door de Wix Owner-app te downloaden en aan te passen vanaf mobiel.
Let op:
Momenteel zijn niet alle aanpassingsopties beschikbaar in de webeditor. Het wordt aanbevolen om de Wix Owner-app te downloaden om volledige aanpassingsmogelijkheden te hebben.
In dit artikel lees je meer over:

De koptekst aanpassen

De koptekst van je branded app staat op het startscherm en is het eerste element dat leden zien nadat ze zich hebben aangemeld bij je app. Personaliseer het voor je bedrijf door je logo, een omslagfoto en een themakleur toe te voegen om je knoppen en accenten te laten opvallen.
Wix Owner-app
  1. Ga naar de Mobiele app op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het tabblad voor je branded app. Als je je app al een naam hebt gegeven, is de titel van het tabblad de naam van je app. Als je je app geen naam hebt gegeven, zegt de tabbladtitel 'Je eigen mobiele app'.
  3. Klik op Mobiele app bewerken om de webeditor te openen.
    Let op: Als je je app nog niet hebt ontworpen, moet je de naam, het thema en de indeling van de app kiezen voordat je de optie 'Mobiele app bewerken' ziet.
  4. Klik in de webeditor op de koptekst van je app om het Koptekst wijzigen-paneel te openen.
Een screenshot van het Koptekst bewerken-paneel in de dashboard-webeditor.
  1. Pas het ontwerp van je koptekst aan met behulp van de beschikbare opties:
    • Naam: Werk de naam van je bedrijf of app bij.
    • Slogan: Voeg een aangepaste slogan toe (de slogan van je app of een korte aankondiging).
    • Logo weergeven: Klik op de schakelaar om je logo weer te geven of te verbergen. Wijs de logoafbeelding aan om deze te wijzigen of te verwijderen.
    • Algemene gegevens weergeven: Klik op de schakelaar om een link in je koptekst weer te geven die een scherm opent met meer informatie over je bedrijf, waaronder social media-links, contactgegevens en de website-URL.
    • Omslagfoto: Klik op het Toevoegen-pictogramom een omslagfoto te uploaden. Je kunt ook meerdere foto's toevoegen om een diavoorstelling te maken waar je leden doorheen kunnen bladeren. Selecteer voor diavoorstellingen een overgangsvertraging (in seconden) tussen foto's.
  2. Klik op de Ledengegevens-dropdown om te kiezen welke gegevens over leden je in de koptekst wilt weergeven:
    • Aantal leden weergeven: Toon of verberg het aantal leden in de koptekst van je app.
    • Ledenprofielen weergeven: Toon of verberg avatars van ledenprofielen in de koptekst van je app.
  3. Klik op de Actieknoppen-dropdown om knoppen aan je koptekst toe te voegen.
    • Uitnodigingsknop weergeven: Klik op de schakelaar om een knop weer te geven of te verbergen waarmee leden meer mensen kunnen uitnodigen voor je app.
    • Aangepaste knop weergeven: Klik op de schakelaar om een aangepaste knop aan je koptekst toe te voegen. Een 'Nu reserveren'-knop kan leden bijvoorbeeld naar je boekings- of afsprakentabblad sturen.
  4. Klik op de Pictogrammen bovenste balk-dropdown om extra pictogrammen aan je koptekst toe te voegen. Afhankelijk van de Wix-apps die je hebt geïnstalleerd (bijvoorbeeld Wix Stores, Wix Chat) zie je mogelijk extra aanpassingsopties, waaronder:
    • Pictogram winkelwagen tonen: Klik op de schakelaar om een winkelwagenpictogram aan de koptekst toe te voegen, zodat leden gemakkelijk naar hun winkelwagen kunnen navigeren.
    • Chatpictogram weergeven: Klik op de schakelaar om een chatpictogram toe te voegen aan de koptekst die leden doorverwijst om met je te chatten.
  5. Klik rechtsboven op Opslaan.

Het navigatiemenu aanpassen

Je branded app bestaat uit schermen om je leden te helpen navigeren tussen verschillende delen van je app. Je kunt kiezen of het navigatiemenu bovenaan of onderaan je app wordt weergegeven. Pas het ontwerp vervolgens aan door aangepaste menupictogrammen toe te voegen.
Wix Owner-app
  1. Ga naar de mobiele app op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het tabblad voor je branded app. Als je je app al een naam hebt gegeven, is de titel van het tabblad de naam van je app. Als je je app geen naam hebt gegeven, zegt de tabbladtitel 'Je eigen mobiele app'.
  3. Klik op Mobiele app bewerken om de webeditor te openen.
    Let op: Als je je app nog niet hebt ontworpen, moet je de naam, het thema en de indeling van de app kiezen voordat je de optie 'Mobiele app bewerken' ziet.
  4. Klik op de navigatiebalk van je app. Deze verschijnt onder de koptekst van je app of onderaan de app.
Een screenshot van het navigatiepaneel van de onderste balk in de webeditor.
  1. Kies een navigatie-indeling:
    • Bovenste tabbalk: Leden navigeren bovenaan je app, direct onder de koptekst, tussen de schermen.
    • Onderste tabbalk: Leden navigeren onderaan je app tussen schermen. Je kunt aangepaste pictogrammen voor elk scherm toevoegen als je deze optie selecteert.
      • Labels: Klik op de schakelaar om de naam van het scherm in het navigatiemenu weer te geven of te verbergen. De naam verschijnt onder het pictogram van het scherm. Het wordt aanbevolen om de schermnaam op te nemen vanwege toegankelijkheidsredenen.
      • Pictogrammen: Pas de pictogrammen in je navigatiemenu aan. Elk pictogram komt overeen met een scherm. Wijs een pictogram aan en klik op Pictogram wijzigen om het te vervangen.
  2. Klik rechtsboven op Opslaan.

Elementen toevoegen aan je schermen

Elementen vormen de inhoud van je app. Voeg elementen toe om te laten zien wie je bent, wat je doet en wat je app-leden aanbiedt. Als je bijvoorbeeld een bedrijf voor het plannen van evenementen hebt, voeg dan een Evenementen-element toe zodat mensen rechtstreeks vanuit de app kunnen reageren.
Nadat je elementen aan je app hebt toegevoegd, kun je ze op hetzelfde scherm omhoog of omlaag verplaatsen of ze overzetten naar een ander scherm. Je kunt elementen ook dupliceren, ongewenste elementen verwijderen en de inhoud binnen elk element bewerken.
Tip:
Lees meer over het toevoegen van elementen voor specifieke bedrijven zoals webshops, restaurants en boekingen.
Wix Owner-app
  1. Ga naar de mobiele app op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het tabblad voor je branded app. Als je je app al een naam hebt gegeven, is de titel van het tabblad de naam van je app. Als je je app geen naam hebt gegeven, zegt de tabbladtitel 'Je eigen mobiele app'.
  3. Klik op Mobiele app bewerken om de webeditor te openen.
    Let op: Als je je app nog niet hebt ontworpen, moet je de naam, het thema en de indeling van de app kiezen voordat je de optie 'Mobiele app bewerken' ziet.
  4. Klik links in de webeditor op Elementen.
  5. Blader door de catalogus en klik op een element om het aan je app toe te voegen.
    Tip: In Basisitems kun je elementen toevoegen om je app te ontwerpen en te organiseren, zoals knoppen, afbeeldingen, scheidingslijnen en video's.
Een screenshot van de elementencatalogus in de webeditor met een geselecteerde evenementencarrousel.
  1. Klik op het element in het app-voorbeeld om de weergave- en inhoudsinstellingen aan te passen.
Let op:
Niet alle elementen kunnen worden aangepast vanuit de webeditor en moeten mogelijk worden bijgewerkt vanuit de Wix Owner-app.
  1. (Optioneel) Beheer het element verder met behulp van de beschikbare opties. Let op: Er kunnen verschillende opties verschijnen, afhankelijk van het element dat je hebt toegevoegd.
    • Zichtbaarheid element: Kies of je het element wilt weergeven op Android-apparaten, iOS-apparaten of beide. Lees meer over het weergeven of verbergen van elementen op verschillende besturingssystemen.
      1. Klik op het element.
      2. Kies onder Zichtbaarheid element in het Bewerken-paneel een optie: Alle, Android of iOS.
    • Elementen opnieuw ordenen:
      1. Klik op het element.
      2. Klik naast het element op de pijlen Omhoog of Omlaag om het element op het scherm opnieuw te ordenen.
    • Elementen dupliceren:
      1. Klik op het element.
      2. Klik op het Dupliceren-pictogram. Het nieuwe element verschijnt boven het oorspronkelijke element.
    • Een element verwijderen:
      1. Klik op het element.
      2. Klik naast het element op het Verwijderen-pictogram.
      3. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
  2. Klik rechtsboven op Opslaan.
Een screenshot van een element met de opties voor het opnieuw ordenen van dupliceren en verwijderen geselecteerd.

Schermen beheren

Werk de schermen van je app bij, inclusief hoeveel schermen je in je navigatiebalk wilt weergeven, de volgorde van de schermen en de schermnamen. Je kunt ook schermen maken die verborgen zijn in het hoofdmenu van je app.
Wix Owner-app
  1. Ga naar de mobiele app op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het tabblad voor je branded app. Als je je app al een naam hebt gegeven, is de titel van het tabblad de naam van je app. Als je je app geen naam hebt gegeven, zegt de tabbladtitel 'Je eigen mobiele app'.
  3. Klik op Mobiele app bewerken om de webeditor te openen.
    Let op: Als je je app nog niet hebt ontworpen, moet je de naam, het thema en de indeling van de app kiezen voordat je de optie 'Mobiele app bewerken' ziet.
  4. Klik links in de webeditor op Schermen.
  5. Kies wat je wilt doen:
    • Een nieuw scherm toevoegen: Kies of je een scherm wilt toevoegen dat in de hoofdnavigatiebalk van je app verschijnt of een scherm dat verborgen is voor navigatie.
      • Om een scherm aan de navigatiebalk toe te voegen:
        1. Klik naast Schermen in navigatie op + Toevoegen.
        2. Voer een naam in voor het nieuwe scherm.
        3. Sleep het scherm omhoog of omlaag naar waar het in de navigatiebalk moet verschijnen.
      • Om een scherm toe te voegen dat niet in de navigatie wordt weergegeven:
        1. Klik naast Schermen niet in navigatie op + Toevoegen.
        2. Voer een naam in voor het nieuwe scherm.
        3. Klik op het vinkjeom de schermnaam op te slaan.
    • Stel schermmachtigingen in: Stel machtigingen in voor elk scherm zodat alleen leden met specifieke badges of abonnementen er toegang toe hebben.
      1. Klik naast het betreffende scherm op het Meer acties-pictogram.
      2. Klik op Machtigingen instellen.
      3. Kies wie toegang heeft tot dit tabblad: Alle leden, Leden met badges of Leden met abonnementen
    • Een scherm uit navigatie verwijderen: Verberg een scherm van de navigatiebalk. Wanneer je deze optie selecteert, gaat het scherm naar het Schermen niet in navigatie-gedeelte.
      1. Klik naast het betreffende scherm op het Meer acties-pictogram.
      2. Klik op Uit navigatie verwijderen.
        Tip: Om het scherm weer zichtbaar te maken, klik je naast het scherm op het Meer acties-pictogramen op Aan navigatie toevoegen.
    • De volgorde van schermen wijzigen:
      • Klik op het scherm dat je opnieuw wilt ordenen en sleep het omhoog of omlaag in de navigatie.
    • De naam van een scherm wijzigen:
      1. Klik naast het betreffende scherm op het Meer acties-pictogram.
      2. Klik op Naam wijzigen.
      3. Voer een nieuwe schermnaam in.
    • Scherm verwijderen:
      1. Klik naast een scherm op het Meer acties-pictogram.
      2. Klik op Verwijderen
      3. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
Een screenshot van het Meer acties-menu naast een scherm in de navigatie.
  1. (Optioneel) Beheer de start- en inlogschermen van je Branded App. Lees meer over het ontwerpen van elk scherm.
    1. Startscherm:
      1. Klik onder Systeemschermen op Starten.
      2. Werk de achtergrondkleur en afbeelding van je startscherm bij.
        Let op: Wijzigingen in het startscherm van je app gaan live zodra je je app opnieuw indient bij de App Store en Google Play.
    2. Inlogscherm:
      1. Klik onder Systeemschermen op Login.
      2. Bewerk de tekst, achtergrondkleur en afbeelding van het inlogscherm.
  2. Klik rechtsboven op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder op een vraag voor meer informatie over het aanpassen van de functies van je branded app.

Instructievideo