Wix Inbox: Met websitemedewerkers werken

Leestijd 3 minuten
Als website-eigenaar heb je de mogelijkheid om websitemedewerkers uit te nodigen om aan veel aspecten van je website te werken. Deel de verantwoordelijkheid voor het beheren van je inbox door specifiek inbox-machtigingen toe te wijzen aan de medewerkers waarvan je wilt dat ze berichten kunnen zien en erop kunnen reageren.

Medewerkers met inbox-machtigingen kunnen meldingen inschakelen, zodat ze op de hoogte worden gesteld van alle inkomende berichten. Ze kunnen ook persoonlijke profielen instellen, zodat uitgaande berichten hun handtekening bevatten.
Let op:
Iedereen aan wie je de rol Beheerder of Backofficemanager hebt toegewezen, heeft toegang tot je inbox, evenals aangepaste rollen met toegevoegde Wix Inbox-machtigingen.

Als je iemand toevoegt aan de Je team-lijst zodat deze een profiel kan creëren, krijgt diegene standaard de rol van Backofficemanager.

In dit artikel lees je meer over:

Medewerkers uitnodigen om met je inbox te werken

Nodig medewerkers uit om berichten in je inbox te bekijken en erop te reageren. Elke medewerker kan een persoonlijk profiel creëren, waardoor communicatie een persoonlijk tintje krijgt. Klanten ontvangen berichten met een naam en een persoonlijke handtekening toegevoegd.

Om medewerkers uit te nodigen:

1. Ga naar je inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op de Instellingen-dropdown.
  3. Klik op Profiel en team.
  4. Klik in het Je team-gedeelte op + Mensen uitnodigen.
  5. Voer het e-mailadres in van een persoon die je aan je team wilt toevoegen.
  6. Klik op Uitnodiging versturen.
  7. Klik op Klaar.
  8. Herhaal deze stappen voor alle andere teamleden die je wilt toevoegen. Elk teamlid dat je hebt toegevoegd, kan hun profiel bewerken op het Profiel en team-tabblad wanneer ze inloggen.

E-mailmeldingen inschakelen voor medewerkers

Als je wilt dat medewerkers automatisch op de hoogte worden gehouden van alle inkomende berichten, schakel je e-mailmeldingen voor hen in. Je kunt e-mailmeldingen voor elk individu afzonderlijk in- of uitschakelen.

Om e-mailmeldingen in te schakelen:

1. Ga naar je inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op de Instellingen-dropdown.
  3. Klik op Profiel en team.
  4. Onder Je team staat je lijst met medewerkers met Wix Inbox-machtigingen. Klik naast een medewerker op de E-mailmeldingen-schakelaar om e-mailmeldingen in te schakelen.
  5. (Optioneel) Klik op Machtigingen instellen om de machtigingen voor dit teamlid te bewerken.
Een screenshot van een smedewerker met Wix Inbox-machtigingen.
  1. Klik rechtsboven op Opslaan.
Let op:
  • Als meldingen zijn ingeschakeld voor een medewerker, kan deze medewerker hun instellingen voor meldingen beheren (inclusief het uitschakelen van meldingen).
  • Het Je team-gedeelte is alleen zichtbaar voor website-eigenaren.
  • Als je een bestaande medewerker niet ziet in de Je team-lijst , betekent dit dat ze geen Wix Inbox-machtigingen hebben. Ga naar Rollen en machtigingen om je rollen te beheren.

Veelgestelde vragen

Hier volgen enkele veelgestelde vragen over het werken met websitemedewerkers: