Wix Editor: Een leeftijdsdisclaimer toevoegen aan je website

Leestijd 3 minuten
Er zijn twee manieren om een leeftijdsdisclaimer aan je website toe te voegen. Dit zijn:
  • Een lightbox gebruiken
  • Een landingspagina gebruiken

Beide opties hebben een bevestigingsknop en geen andere navigatie-opties. Op die manier moeten bezoekers op de bevestigingsknop klikken om de rest van je website te kunnen bekijken.

Om een leeftijdsdisclaimer te maken met een lightbox:

1. Voeg een lightbox toe.
  2. Klik op de lightbox op het Instellingen-pictogram.
    1. Selecteer Ja onder Lightbox automatisch tonen op pagina's.
      1. Klik op het Op welke pagina's?-veld en selecteer Eerste weergegeven pagina.
      2. Sleep de Vertraging-schuifregelaar naar nul seconden.
    2. Schakel het X-pictogram uit.
    3. Schakel de Knop 'Sluiten' in.
  3. Klik op de 'sluitknop' op je lightbox en klik op Tekst wijzigen.
    1. Voer de bevestigingstekst in (bijv. Ja, ik ben ouder dan 18).
  4. Klik op de achtergrond van de lightbox en klik op Achtergrond instellen.
    1. Schakel Sluiten door te klikken uit.
  5. Pas je lightbox aan om je leeftijdsdisclaimer te maken.
  6. Pas je lightbox aan en stel deze in in de mobiele Editor. Standaard worden lightboxen niet weergegeven op je mobiele website, tenzij ze ingeschakeld zijn in de mobiele Editor. Dit komt omdat Google niet van opdringerige pop-ups op mobiele websites houdt, dus het inschakelen van een lightbox kan een negatieve invloed hebben op de SEO van je website.
Lightbox-overlays zijn standaard transparant en geven een glimp van hoe de pagina er achter de lightbox uitziet. Als je niet wilt dat bezoekers je website kunnen zien voordat ze hun leeftijd hebben bevestigd, klik je op Achtergrond overlay wijzigen op de overlay, gevolgd door Instellingen, en stel je de dekking in op 100%.

Om een landingspagina met een leeftijdsdisclaimer te maken:

1. Creëer een landingspagina.
  2. Klik naast de landingspagina die je hebt gemaakt op het Meer weergeven-pictogram.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Informatie.
  5. Klik op Instellen naast Instellen als Homepage?
  6. Voeg een tekstelement toe.
  7. Bewerk de tekst met de melding die je wilt. Bijvoorbeeld: 'Ben je ouder dan 18?'
  8. Voeg een tekstknop toe.
  9. Klik op de knop op Tekst wijzigen.
  10. Typ de knoptekst om de bevestiging van de gebruiker weer te geven. Bijvoorbeeld: 'Ja'.
  11. Klik naast Waar leidt de link naartoe? op het Link-pictogram.
  12. Selecteer Pagina / Anker.
  13. Selecteer de pagina waarnaar gebruikers moeten worden doorgestuurd onder Welke pagina?
  14. Klik op Klaar.
Let op:
Om ervoor te zorgen dat je bezoekers alleen naar de landingspagina van je website worden geleid, verberg je de andere pagina's van je website voor zoekmachines.