Wix Editor: Tekst toevoegen en bewerken

Leestijd 3 minuten
Tekst is een van de belangrijkste onderdelen van je website. Maak interessante en boeiende tekst om de aandacht van je bezoekers te trekken. Verander je van gedachten? Dan kun je de tekst gemakkelijk weer verwijderen.

Stap 1 | Voeg tekst toe aan je website

Voeg een tekstelement aan je pagina toe om te beginnen met het bouwen van je website-inhoud. Er zijn verschillende titel- en paragraafontwerpen beschikbaar, evenals opties die passen bij het huidige thema van je website.

Om tekst toe te voegen:

1. Open de betreffende pagina in je Editor.
  2. Klik op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Tekst.
  4. Selecteer een teksttype:
    • Thema-tekst: Deze tekstelementen zijn speciaal voor jou uitgekozen, omdat ze passen bij het uiterlijk van je template.
    • Titels: Deze worden gebruikt voor je koppen, om bezoekers te laten weten waar de pagina's of onderdelen over gaan.
    • Paragrafen: Deze worden gebruikt voor het grootste deel van de tekst op je website en moeten de meeste inhoud van je website bevatten.
  5. Klik en sleep het door jou gekozen tekstelement om het aan je pagina toe te voegen.
Het Elementen toevoegen-paneel in de Wix Editor. Het Tekst-tabblad is geopend en er worden tekstvoorbeelden weergegeven.

Stap 2 | Bewerk je tekst

Nadat je tekst hebt gekozen en aan je pagina hebt toegevoegd, kun je de inhoud bewerken. We raden aan om informatie in te voeren die relevant is voor de pagina of het onderdeel om een boeiende ervaring voor je bezoekers te garanderen.

Om je tekst te bewerken:

1. Klik op het tekstelement in je Editor.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. Typ of plak je tekst in het tekstvak.
  4. Druk op Enter op je toetsenbord.
Het Tekst bewerken-paneel. De tekstinhoud is bijgewerkt en er worden opmaakopties weergegeven.
En nu?
Pas de opmaak en het ontwerp van je tekst aan om bij het uiterlijk van je pagina te passen.