Wix Editor: Lightboxen weergeven en aanpassen voor je mobiele website

Leestijd 5 minuten
Standaard worden alle lightboxen die je op je desktop-website hebt automatisch verborgen op je mobiele website.
Je kunt ervoor kiezen om je lightboxen verborgen te houden op je mobiele website, of deze aan te passen en te optimaliseren in de mobiele Editor om ze op mobiel weer te geven.
Lees in dit artikel meer over:

Een lightbox weergeven op je mobiele website

Afhankelijk van de inhoud en indeling van je mobiele website, geef je mogelijk de voorkeur aan het weergeven van de lightbox op je mobiele website. Aangezien lightboxen fungeren als pagina's, kun je je lightbox instellen om op mobiel weer te geven via het Pagina's-paneel.
Als je van gedachten verandert, kun je deze op elk moment gemakkelijk weer verbergen.

Om je lightbox op mobiel weer te geven:

1. Ga naar de mobiele Editor.
  2. Klik links in de mobiele Editor op Menu's en pagina's.
  3. Klik op Lightboxen.
  4. Klik op de relevante lightbox.
  5. Klik op het Instellingen-pictogram.
    Let op: Deze optie is alleen zichtbaar als je op Ja hebt geklikt onder Lightbox automatisch tonen op pagina's in de lightbox-instellingen van je desktop-Editor.
  6. Klik op Ja onder Lightbox automatisch tonen op pagina's.

Een lightbox bewerken

Bewerk de inhoud van je lightbox op je mobiele website zodat deze er goed uitziet op kleinere schermen. Misschien wil je minder tekst in je lightbox op mobiel dan op je desktop-website, of misschien wil je wijzigen hoe bezoekers de lightbox kunnen sluiten.

Om je lightbox voor mobiel te bewerken:

1. Ga naar de mobiele Editor.
  2. Klik links in de mobiele Editor op Pagina's.
  3. Klik op Lightboxen.
  4. Klik op de relevante lightbox.
    • Klik op de elementen op je lightbox (zoals tekst en afbeeldingen) om ze aan te passen, animatie-effecten toe te voegen, of ze te verbergen op je mobiele website.
    • Klik buiten de lightbox om toegang te krijgen tot de overlay en klik vervolgens op het Instellingen-pictogramom de functie voor het klikken om de lightbox te sluiten in of uit te schakelen.
    • Klik op het 'X'-pictogram (als je je lightbox zo hebt ingesteld dat er een is) om animatie toe te voegen of deze te verbergen op je mobiele website.
    • Klik op de 'Sluiten'-knop (als je je lightbox zo hebt ingesteld dat deze er een bevat) om de tekstgrootte en uitlijning te wijzigen, animatie toe te voegen of deze te verbergen op je mobiele website.
Belangrijk:
De ontwerpopties voor lightboxen zijn beperkt in de mobiele Editor. Bijvoorbeeld:
  • Je kunt je lightbox-overlay niet bewerken op de mobiele versie van je website.
  • Als je een kleur- of afbeeldingsoverlay toevoegt op desktop, wordt dit automatisch toegepast op je mobiele website. Als je echter een video-overlay toevoegt, wordt deze geconverteerd naar een stilstaand beeld van de video op de mobiele versie van je website.
  • De achtergrond die je kiest wordt automatisch toegepast op je mobiele website en kan niet worden gewijzigd in de mobiele Editor.
Let op:
De vertragingstimer van je lightbox begint zodra de website volledig is geladen. Als je je vertragingstimer op 0 hebt gezet, kun je nog steeds een kleine vertraging ervaren tijdens het laden van de website.

Een lightbox optimaliseren en verversen

Als je wijzigingen hebt aangebracht aan je lightbox in de desktop-Editor, zijn deze mogelijk niet zichtbaar in de mobiele Editor.
Aangezien de lightbox fungeert als een pagina, kun je de Pagina-indeling optimalisator gebruiken om je lightbox te vernieuwen en de wijzigingen die je in de dekstop-Editor hebt gemaakt weer te geven.
Belangrijk:
Als je je website bouwt met de nieuwe Editor-ervaring, heb je geen toegang tot de Pagina-indeling optimalisator. Dit komt omdat Wix je mobiele indeling automatisch optimaliseert in de nieuwe Editor-ervaring.

Om je lightbox te verversen:

1. Ga naar de mobiele Editor.
  2. Klik links in de mobiele Editor op Menu's en pagina's.
  3. Klik op Lightboxen.
  4. Selecteer de betreffende lightbox om deze te openen.
  5. Klik links in de mobiele Editor op Pagina-indeling optimaliseren.
  6. Klik op Nu optimaliseren
Let op:
Als je op Nu optimaliseren klikt, wordt alleen de lightbox vernieuwd en niet de hele mobiele website. Als de wijzigingen je niet bevallen, kun je op het Ongedaan maken-pictogramklikken op de bovenste balk van de mobiele Editor.