Wix Editor: Een landingspagina maken (bijv. een 'Binnenkort online' pagina)

Leestijd 4 minuten
Met een landingspagina kun je een op intentie gerichte ervaring creëren voor sitebezoekers, zoals een pagina 'In aanbouw' of 'Binnenkort beschikbaar'. Landingspagina's kunnen de aandacht van bezoekers trekken en hen aanmoedigen tot interactie door acties uit te voeren zoals zich abonneren op je site of zich aanmelden voor je diensten. Meer informatie
Op je landingspagina mag geen kop- of voettekst worden weergegeven. Dit stimuleert bezoekers om zich te concentreren op de boodschap van je pagina en is ook handig als je site nog niet klaar is.
Je kunt een geheel nieuwe landingspagina maken of een template kiezen dat beschikbaar is bij Wix.

Meer informatie over:

Een landingspagina maken vanaf nul

Begin met het maken van een geheel nieuwe landingspagina door een lege pagina aan je site toe te voegen. Je kunt de site vervolgens aanpassen en uitbouwen door elementen zoals afbeeldingen, tekst en formulieren toe te voegen.

Een geheel nieuwe landingspagina maken:

1. Klik op Pagina's  aan de linkerkant in de Editor.
  2. Klik op + Pagina toevoegen aan de onderkant van het paneel.
Klik op + Lege pagina aan de linkerbovenkant.
Typ de paginanaam in, bijvoorbeeld "Binnenkort online".
5.  Klik op Gereed.
Klik op het Meer weergeven pictogram  op de pagina in de lijst.
7. Klik op Instellingen .
8. Klik op het tabblad Indelingen .
 Selecteer Geen koptekst en voettekst.
(Optioneel) Maak van de landingspagina de startpagina van je site:
      a.   Klik op het Pagina informatie tabblad.
      b.   Klik op Instellen naast Dit je startpagina maken?.

Een landingspagina maken met een template

Voeg een geoptimaliseerd pagina-template van Wix toe om bezoekers aan te trekken of potentiële klant te verzamelen.
Er zijn verschillende opties om uit te kiezen en de templates bevatten elementen zoals formulieren en koppen om je te helpen een opvallende en boeiende landingspagina te bouwen.

Een template voor een landingspagina toevoegen:

Klik op Pagina's  aan de linkerkant in de Editor.
Klik op + Pagina toevoegen aan de onderkant van het paneel.
Klik op Landingspagina in het menu aan de linkerkant.
Plaats de muisaanwijzer op de door jou gekozen pagina en klik op Pagina toevoegen.
Typ de naam voor de pagina in het veld.
6.  Klik op Gereed.
Klik op het Meer weergeven pictogram  op de pagina in de lijst.
8.  Klik op Instellingen.
8. Klik op het tabblad Indelingen .
 Selecteer Geen koptekst en voettekst.
(Optioneel) Maak van de landingspagina de startpagina van je site:
      a.  Klik op het Pagina informatie tabblad.
      b.  Klik op Instellen naast Dit je homepage maken?.
Tip:
Je kunt ook een opvallende en informatieve landingspagina bouwen met onze gratis landingspagina builder.

Nuttige informatie over landingspagina's

Bij het ontwerpen van je landingspagina is het belangrijk om de onderstaande punten in gedachten te houden:
  • Als je wilt dat de landingspagina de eerste pagina is die mensen zien wanneer ze je site-URL openen, moet je deze instellen als je startpagina.
  • Als je er niet klaar voor bent dat bezoekers je hele site kunnen bekijken, kun je ook voorkomen dat zoekmachines je site vinden. Meer informatie
  • Je kunt bekendheid en enthousiasme voor je site of merk opbouwen door de landingspagina te linken in een e-mailmarketingcampagne
Als je je landingspagina zo hebt ingesteld dat de kop- of voettekst niet wordt weergegeven, moet je ook met deze punten rekening houden:
  • Het heeft geen menu. Als je wilt dat bezoekers naar de rest van je site kunnen navigeren, moet je een knop koppelen aan de hoofdpagina van je site. Klik hier voor meer informatie over het koppelen van knoppen aan sitepagina's.
  • Het geeft geen elementen weer die zijn ingesteld op "op alle pagina's weergeven".
  • Bepaalde apps verschijnen mogelijk niet op je pagina. Meer informatie
Meer weten over landingspagina's?
De Wix-blog bevat informatie over hoe landingspagina's je kunnen helpen je doelen te bereiken. Meer informatie