Wix Editor: Over de mobiele Editor

Leestijd 11 minuten
Wil je dat je website er goed uitziet op mobiele apparaten? Gebruik dan de mobiele Editor om een mobiele weergave te maken die volledig functioneel en professioneel is.
Optimaliseer de indeling van je pagina's, wijzig de achtergrond, verberg desktop-inhoud en vervang deze door mobile-only elementen. Om de ervaring nog verder te verbeteren, kun je elementen zoals een 'Terug naar boven-knop' en een Snelle acties-balk toevoegen.
Lees in dit artikel meer over:
Belangrijk:
Klik hier om een lijst met compatibele mobiele apparaten en browsers te zien.

De mobiele Editor gebruiken

Je kunt op elk moment toegang krijgen tot de mobiele Editor door bovenaan de Editor op het 'Mobiel'-pictogramte klikken.
Je mobiele weergave is een afspiegeling van je desktopweergave. Dit betekent dat deze alle elementen en inhoud weergeeft. Je lettertypen, afbeeldingen en elementen worden automatisch aangepast voor een optimale weergave. Hierdoor heb je tijd hebt om de mobiele ervaring uniek te maken.

Het linkermenu

Aan de linkerkant van de Editor vind je de tools die je nodig hebt om je mobielvriendelijke weergave aan te passen. Voeg nieuwe elementen toe, navigeer tussen websitepagina's, krijg toegang tot verborgen desktop-elementen, gebruik de Pagina-indeling optimalisator en meer.

Verborgen desktopelementen

Voor je gemak maakt Wix automatisch een mobielvriendelijke versie van je website, met behulp van de inhoud van je desktopwebsite. In dit proces worden elementen die niet zijn geoptimaliseerd voor mobiel automatisch verborgen (bijv. aanwijsinteracties, externe apps en meer).
Klik links in de Editor op het 'Verborgen elementen'-pictogramom deze elementen te zien. Als er extra elementen zijn die je niet op mobiel wilt weergeven, kun je deze altijd verbergen en later weer zichtbaar maken.

De mobiele weergave aanpassen

De mobiele Editor geeft je volledige creatieve vrijheid bij het aanpassen van je website voor mobiel. Je kunt kleine aanpassingen maken en hetzelfde gevoel behouden of een andere look creëren voor op mobiel. De ontwerpwijzigingen die je op mobiel aanbrengt hebben geen invloed op je desktopversie.
Klik hieronder om te lezen hoe je:

Mobile-only elementen toevoegen

Met de mobiele Editor kun je zoveel elementen aan je mobiele weergave toevoegen als je nodig hebt. Deze elementen zijn volledig geoptimaliseerd voor mobiel, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hun formaat. Je kunt rechtstreeks vanuit het Toevoegen-paneel tekst, afbeeldingen, knoppen, insluitingen/embeds en meer toevoegen.
Elementen die je toevoegt op mobiel, worden niet weergegeven op de desktopversie van je website. Mobile-only elementen zijn gemarkeerd met een pictogram, zodat je meteen weet wat waar verschijnt.
Tip:
Mobile-only elementen kunnen niet in de desktop-Editor worden geplakt. Je kunt elementen toevoegen aan de desktop-Editor met het Toevoegen-paneel.

Mobiele tools

Het Mobiele tools-paneel biedt handige functies die de betrokkenheid vergroten en websitenavigatie veel gemakkelijker maken op mobiel.
Voeg een welkomstscherm toe om je bezoekers te begroeten, een Snelle acties-balk om hen aan te sporen tot actie, en een Terug naar boven-knop onderaan lange pagina's. Gebruiken je bezoekers Chrome op Android? Dan kun je ook de kleur van het browserthema wijzigen zodra ze je website binnenkomen.

De Pagina-indeling optimalisator gebruiken

Belangrijk:
Als je je website bouwt met de nieuwe Editor-ervaring, heb je geen toegang tot de Pagina-indeling optimalisator. Dit komt omdat Wix je mobiele indeling automatisch optimaliseert in de nieuwe Editor-ervaring.
De Pagina-indeling optimalisator is een tool waarmee je de mobiele indeling van een websitepagina kunt bijwerken. Het herordent elementen op je pagina automatisch om de beste indeling voor mobiel te krijgen.
Vind je de geoptimaliseerde indeling niet mooi?
Klik dan op Ongedaan maken om terug te keren naar je oorspronkelijke pagina-indeling.
Liever de desktopversie behouden?