Wix Editor: Tekst toevoegen en aanpassen op je mobiele website

Leestijd 7 minuten
Tekst is het meest integrale onderdeel van je website. Pas het precies aan op mobiel door het aan te passen aan het ontwerp en de indeling van je website.
Er zijn twee soorten tekst die op je mobiele website kunnen staan:
  • Tekst die is overgenomen van de desktop-Editor
  • Tekst alleen voor mobiel die je hebt toegevoegd vanuit het Toevoegen-paneel in de mobiele Editor. Deze tekst is niet zichtbaar op desktop.
In dit artikel lees je meer over het aanpassen van tekst:
Weet je niet zeker of het een mobile-only tekstelement is?
Mobile-only elementen geven een Mobiel-pictogramweer wanneer je erop klikt in de mobiele Editor.

Tekst aanpassen vanaf je desktopversie

De tekstelementen die je toevoegt vanuit de desktop-Editor worden automatisch overgezet naar je mobiele Editor. Het formaat van deze tekst is aangepast om compatibel te zijn met mobiel, maar je kunt het formaat wijzigen. Je kunt de kleur en uitlijning van de tekst ook bewerken zodat deze anders is dan op de desktopversie.
Screenshot van het instellingenpaneel voor mobiele tekst, met aanpassingsopties. Tekstelement en pictogram voor mobiele tekstinstellingen geselecteerd.

Om tekst die van desktop is overgenomen aan te passen:

1. Klik in de mobiele Editor op het tekstelement.
  2. Pas de tekst aan door het volgende te doen:

Mobile-only tekst aanpassen

Voeg tekst rechtstreeks toe vanuit het Toevoegen-paneel in de mobiele Editor. Je kunt kiezen uit verschillende teksttypen om aan je website toe te voegen en deze volledig aan te passen. Pas de kleur, het lettertype, de uitlijning en de opmaak van je tekst aan en voeg zelfs coole schaduweffecten en HTML-tags toe.
Screenshot van het paneel met tekstinstellingen met aanpassingsopties. Tekstelement geselecteerd, tekst gemarkeerd.

Om mobile-only tekst toe te voegen en aan te passen:

1. Klik links in de mobiele Editor op Toevoegen.
  2. Klik op Tekst.
  3. Sleep een tekstelement naar je pagina.
  4. Klik op Tekst bewerken.
  5. Pas de volgende aspecten van je tekst aan: