Wix Editor: Het mobiele menu aanpassen

Leestijd 11 minuten
Pas je mobiele menu aan zodat het perfect past bij het ontwerp en de indeling van je website. Je mobiele menu bestaat uit drie elementen: het menupictogram, de menucontainer en de menu-items.
Je kunt elk van deze afzonderlijk personaliseren en aanpassen om een uniek, in het oog springend menu voor jou en je bezoekers op mobiel te creëren.
In dit artikel lees je hoe je:
Belangrijk:
Dit artikel verwijst naar het mobiele menu dat begin 2019 is uitgebracht. Je kunt in slechts een paar klikken updaten naar de nieuwe versie. Lees hoe je het mobiele menu kunt bijwerken

Het menupictogram aanpassen

Het menupictogram heeft twee statussen: open en gesloten. Je kunt een vooraf ingesteld pictogram selecteren en beide statussen aanpassen om eruit te zien zoals jij dat wilt.

Om het menupictogram aan te passen:

1. Klik op het menupictogram in de mobiele Editor.
  2. Klik op het Ontwerp-pictogram .
  3. Selecteer een voorinstelling uit de beschikbare opties.
  4. Klik op Ontwerp aanpassen.
  5. Selecteer de status waarvoor je het pictogram wilt aanpassen door op een tabblad te klikken (Gesloten of Open).
  6. Kies hoe je het pictogram wilt vormgeven:
Het ontwerppaneel voor het mobiele menu-pictogram. De cursor wijst het randkleurvak aan.

De menucontainer aanpassen

Het menuvak bevat je menu-items. Met behulp van de indeling, het ontwerp en de achtergrondpanelen kun je de positie en het uiterlijk van je menucontainer aanpassen aan je website.

Om het menuvak aan te passen:

1. Klik op het menupictogram in de mobiele Editor.
  2. Klik op Menu bewerken.
  3. Klik op de menucontainer.
  4. Kies hoe je de menucontainer wilt aanpassen met de onderstaande opties:
Het 'Achtergrond wijzigen'-paneel van de mobiele menucontainer. De cursor wijst een kleur aan.
Menu-items verkeerd geplaatst of kwijt?
Misschien heb je last van een van de bij ons bekende problemen, waarvoor we hard aan een oplossing werken. Lees meer over dit probleem en bekijk workarounds

De menu-items aanpassen

Pas het uiterlijk en de vormgeving van je menu-items (de menutekst) aan. Je kunt instellingen zoals het lettertype, de kleur en spatiëring aanpassen.

Om de menu-items aan te passen:

1. Klik op het menupictogram in de mobiele Editor.
  2. Klik op Menu bewerken.
  3. Klik op het mobiele menu.
  4. Kies hoe je de menu-items wilt aanpassen met de onderstaande opties:
Het paneel voor het ontwerpen van menu-items. Het schaduwtabblad is open, en de schaduwgrootte-schuifregelaar wordt aangewezen.
Wil je je menu verder aanpassen?
Je kunt de kleur van de dropdownpijl in je mobiele menu aanpassen. Lees hoe je de pijl kunt aanpassen
Let op:
  • Als je elementen aan je menu wilt toevoegen of verwijderen, klik je met de rechtermuisknop op het element en klik je op Verplaatsen om het tussen het menuvak, de koptekst en de voettekst te verplaatsen.
  • Als je je subpagina's niet kunt zien in je mobiele menu, klik dan hier.