Wix Bookings: Diensten promoten

Leestijd 7 minuten
Het bekend maken van je diensten is een cruciaal onderdeel van de groei van je bedrijf. In Wix Bookings is er een reeks tools die speciaal zijn gemaakt om je diensten te promoten en klanten aan te trekken.
In dit artikel lees je meer over:

Een e-mailcampagne over een dienst versturen

Maak een op maat gemaakte e-mailcampagne om met je klanten in contact te komen en je dienst te promoten. Je kunt een aangepaste e-mail maken die perfect bij je merk past — selecteer de kleuren, kies de tekst en media enzovoort. Je kunt vervolgens vanuit je contacten kiezen naar wie je de e-mail wilt sturen.

Om een e-mailcampagne te verzenden:

1. Ga naar het Diensten-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Wijs de dienst aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Promoten.
  1. Klik op E-mailcampagne maken.
  2. Pas je afbeelding aan met de volgende opties:
  3. Klik op Volgende.
  4. Voeg deelnemers toe aan de e-mailcampagne door:
    • Contactnamen te typen in het Aan:-veld.
    • Een groep contacten te selecteren op basis van hun label.
    • Het selectievakje naast de specifieke contacten te selecteren.
  5. Klik op Volgende.
  6. Klik op Publiceren.
  7. (Optioneel) Klik op Link ophalen of op een van de pictogrammen voor social media om je campagne op verschillende platforms te delen.
  8. Klik op Klaar

Een post over je dienst delen op social media

Leid verkeer en zaken van social media terug naar je website met behulp van een door een ontwerper gemaakte afbeelding met je dienst-informatie om te delen op Facebook of Instagram.

Om een post over je diensten te delen op social media:

1. Ga naar het Diensten-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Wijs de dienst aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Promoten.
  1. Klik op Social post maken.
  2. Pas je social media-post aan met behulp van de volgende opties:
    • Kies een ontwerptemplate.
    • Kies een achtergrond.
    • Voeg tekst toe.
    • Voeg grafische elementen toe.
  3. Klik op Volgende.
  4. Koppel je social media-accounts:
    • Facebook:
      1. Voeg een onderschrift toe.
      2. Voeg hashtags toe
      3. Klik op Verbinden en volg de stappen om verbinding te maken met Facebook.
    • Instagram:
      1. Selecteer je land in de dropdown.
      2. Vul je mobiele nummer in.
      3. Klik op Verzenden.
      4. Controleer je mobiele telefoon voor je Instagram-post.
  5. Kies wat je wilt doen:
    • Nu publiceren: Publiceer de social media-post direct op je Facebook.
      • Klik rechtsonder op Publiceren
    • Inplannen voor later: Publiceer de social media-post op een andere datum en tijd:
      1. Kies een datum en tijd.
      2. Klik rechtsonder op Inplannen.

Deel een link die bezoekers rechtstreeks naar een specifieke dienstpagina brengt. Dit leidt tot meer verkeer naar je dienst om meer boekingen te genereren. Deel deze link via sms, e-mail of rechtstreeks via populaire social media.

Om een links naar een dienst te delen:

1. Ga naar het Diensten-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Wijs de dienst aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Promoten.
  1. Kies hoe je een link naar je dienst wilt delen:
    • Link kopiëren naar je klembord: Klik op Link kopiërenen plak het in een andere app, bijvoorbeeld je e-mail- of messenger-app.
    • Deel de link op social media: Klik op een van de social media-pictogrammen om de link rechtstreeks vanuit die app of vanaf die website te delen.

Een promovideo maken voor een dienst

Maak een aangepaste video om te delen op populaire social media, waaronder Facebook, Instagram en YouTube. Het delen van promotionele video's is een krachtige manier om meer verkeer naar je website te leiden en een specifieke dienst te promoten.

Om een promovideo voor je diensten te maken:

1. Ga naar het Diensten-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Wijs de dienst aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Promoten.
  1. Klik rechts op het Volgende-pictogram om meer opties te bekijken.
  2. Klik op Video maken.
  3. Voeg video-inhoud en tekst toe en klik vervolgens op Volgende.
  4. Kies de videostijl, indeling, kleuren en lettertype.
  5. Klik op Volgende.
  6. Kies of je muziek aan deze video wilt toevoegen:
    • Video met muziek:
      1. Schakel de Muziek aan-schakelaar in.
      2. Kies een muzieknummer voor je video uit de beschikbare opties.
    • Video zonder muziek: Schakel de Muziek aan-schakelaar uit.
  7. Klik op Volgende.
  8. Bepaal of je je bedrijfsinformatie in de video wilt opnemen:
    • Video met bedrijfsinformatie:
      1. Schakel Voeg informatie toe aan het einde van deze video in.
      2. Vul de informatie in die op de video moet verschijnen.
    • Video zonder bedrijfsinformatie: Schakel Voeg informatie toe aan het einde van deze video uit.
  9. Klik op Toepassen.
  10. (Optioneel) Klik op Terug naar bewerken om wijzigingen aan te brengen.
  11. Klik op Opslaan en delen.
  12. Kies het relevante social media-platform waarop je je video wilt delen.
  13. (Optioneel) Klik op Bestand downloaden om de video op je bureaublad op te slaan.
Let op:
Je video wordt opgeslagen op het Mijn video's-tabblad in de Video Maker, en onder Websitebestanden in je Media Manager.
Tips:
  • Je kunt je diensten aanpassen om de titel, beschrijving en afbeelding in te stellen die worden weergegeven wanneer je je dienst op sociale netwerken deelt.
  • Je kunt ook je Twitter-instellingen aanpassen om een andere tekst en afbeelding weer te geven voor pagina's die je deelt op Twitter.