Wix Media: Over de Media Manager

Leestijd 5 minuten
De Media Manager bevat alle mediabestanden op je website, zoals afbeeldingen, video's, audio, documenten en vector art. Het bevat ook bilbiotheken met gratis Wix-media en Unsplash- en Shutterstock-media.
Elke website in je account heeft een eigen Media Manager. Dit helpt jou en je site-medewerkers om efficiënter te werken, omdat iedereen die aan de website werkt toegang heeft tot alle relevante mediabestanden.
Dit artikel behandelt de volgende onderwerpen:

Naar de Media Manager gaan

Er zijn verschillende manieren om naar de Media Manager te gaan; bijna elke keer dat je met mediabestanden werkt op je website, wordt je erheen gestuurd. De Media Manager opent bijvoorbeeld wanneer je een afbeelding toevoegt, een e-mailmarketingcampagne creëert, of een product aan je webshop toevoegt.

Wix Editor

De eenvoudigste manier om naar de Media Manager te gaan om je bestanden te ordenen, is door op het Media-pictogram te klikken op het linkermenu van de Editor.

Editor X

Je kunt op verschillende manieren naar de Media Manager gaan in Editor X, afhankelijk van wat je probeert te doen.

De onderdelen van de Media Manager begrijpen

Je Media Manager is opgedeeld in verschillende onderdelen. De tabbladen aan de linkerkant ordenen je mediabestanden om je te helpen ze makkelijker te vinden en te beheren. Aan de rechterkant kun je specifieke details van een geselecteerd bestaan bewerken.

Bestanden uploaden naar de Media Manager

Voeg bestanden toe aan je Media Manager om ze makkelijk beschikbaar te maken om op elk moment te gebruiken. Je kunt:
  • Je eigen bestanden uploaden
  • Vanuit je sociale netwerken importeren
  • Mediabestanden importeren vanuit andere Wix-sites in je account
  • Een bestand toevoegen via een URL

Tools in de Media Manager

Gebruik de tools bovenaan de Media Manager om je bestanden te vinden en te ordenen.