De instellingen voor delen op social media aanpassen voor de pagina's van je website

Leestijd 10 minuten
Wanneer je je pagina's deelt met een sociaal netwerk, levert Wix de informatie die je hebt opgenomen in je instellingen voor delen op social media voor de pagina. Je kunt de tekst en afbeeldingen aanpassen die worden weergegeven wanneer je de pagina's van je website deelt op sociale netwerken zoals Facebook, Instagram en Twitter.
Lees in dit artikel meer over:

Over instellingen voor delen op social media

Open graph (og) tags worden gebruikt door sociale netwerken om tekst en afbeeldingen weer te geven wanneer een pagina wordt gedeeld. Standaard worden de waarden die je gebruikt in je SEO-titeltags en metabeschrijvingen gebruikt in de og:title en og:description van wat je deelt op social media.
Je kunt de volgende instellingen voor delen op social media aanpassen:
  • og:image: Kies een afbeelding die het onderwerp van de pagina weerspiegelt. Gebruik het voorbeeld om te zien hoe de afbeelding eruit zal zien als de pagina wordt gedeeld op social media.
  • og:title: Voeg een titel toe die de inhoud van de pagina samenvat.We raden aan om de lengte onder de tachtig tekens te houden, anders kan een deel van de titel worden ingekort. Gebruik het voorbeeld om te zien hoe de titel eruit zal zien als de pagina wordt gedeeld op social media.
  • og:description: Voeg een korte beschrijving toe van de inhoud op de pagina.We raden aan om de lengte onder de driehonderd tekens te houden, anders kan een deel van de beschrijving worden ingekort. Gebruik het voorbeeld om te zien hoe de beschrijving eruit zal zien als de pagina wordt gedeeld op social media.
Belangrijk:
Elk social media-kanaal gebruikt zijn eigen criteria om de beste titel, beschrijving en afbeelding te kiezen voor de pagina's die erop worden gedeeld. Hoewel het waarschijnlijk is dat de informatie in je instellingen voor delen op social media zal worden gebruikt, is het niet gegarandeerd.

De instellingen voor delen op social media van je pagina aanpassen

Volg de onderstaande stappen om je instellingen voor delen op social media aan te passen voor:
Tip
Je kunt ook verschillende instellingen voor Twitter-shares maken. Lees meer

Social media-instellingen gebruiken in de SEO-instellingen van je website

Als je dezelfde instellingen voor delen op social media op meer dan één pagina wilt toepassen, kun je je instellingen aanpassen in je SEO-instellingen

Instellingen voor delen op social media die je gebruikt in je SEO-instellingen worden gebruikt op elke pagina die de SEO-instelling volgt.

Om de SEO-instellingen aan te passen:

1. Ga naar je SEO-dashboard.
  2. Selecteer Naar SEO-instellingen onder Tools en instellingen.
  3. Selecteer het paginatype dat je wilt bewerken.
  4. Klik naast Basis SEO en social share op Bewerken.
  5. Werk je instellingen bij onder Delen op social media. Lees meer over het aanpassen van SEO-instellingen
Instellingen voor sociaal delen in je SEO-instellingen