De Twitter-instellingen voor de pagina's van je website aanpassen

Leestijd 11 minuten
Je kunt aanpassen hoe je webpagina's eruitzien wanneer ze op Twitter worden gedeeld. Voeg je eigen afbeeldingen, titels en beschrijvingen toe voor elke pagina van je website om je bedrijf er professioneel uit te laten zien en meer bezoekers te trekken.
Je kunt bijvoorbeeld de titel van je website aanpassen in Twitter-shares wanneer je reclame wilt maken voor een aanstaande uitverkoop of promotie.

Lees meer over:

Over Twitter-instellingen

Wanneer je je pagina's deelt op Twitter, levert Wix de afbeelding en tekst die je hebt opgenomen in je instellingen voor delen op social media zodat het wordt weergegeven in het juiste formaat voor een Twitter Card
Je kunt ook de Twitter-instellingen van je pagina aanpassen om een andere twitter:title, twitter:description en twitter:image weer te geven voor pagina's die je deelt op Twitter.
Je kunt het volgende aanpassen voor Twitter-shares:
  • twitter:image: Kies een afbeelding die het onderwerp van de pagina weerspiegelt. Gebruik het voorbeeld om te zien hoe de afbeelding eruit zal zien in je Twitter-share.
  • Kaartgrootte: Kies ervoor om een grote of kleine kaart toe te voegen in je Twitter-share.
  • twitter:title: Voeg een titel toe die de inhoud van de pagina samenvat. We raden aan om de lengte onder de tachtig tekens te houden, anders kan een deel van de titel worden ingekort. Gebruik het voorbeeld om te zien hoe de titel eruit zal zien als de pagina wordt gedeeld op social media.
  • twitter:description: Voeg een korte beschrijving toe van de inhoud van de pagina.We raden aan om de lengte onder de driehonderd tekens te houden, anders kan een deel van de beschrijving worden ingekort. Gebruik het voorbeeld om te zien hoe de beschrijving eruit zal zien als de pagina wordt gedeeld op social media.
Belangrijk:
  • Twitter gebruikt zijn eigen criteria om de beste titel, beschrijving en afbeelding te kiezen voor de pagina's die erop worden gedeeld. Hoewel het waarschijnlijk is dat de informatie in je Twitter-instellingen wordt gebruikt, is dit niet gegarandeerd.
  • Nadat je je pagina-informatie hebt gewijzigd, kan het tot een week duren voordat de nieuwe informatie in Twitter-shares wordt weergegeven. Je kunt testen hoe je Twitter-share eruit zal zien door de stappen te volgen in dit Twitter-artikel.

De Twitter-instellingen van je pagina aanpassen

Volg de onderstaande stappen om je Twitter-instellingen aan te passen voor:

Twitter-instellingen gebruiken in de SEO-instellingen van je website

Als je dezelfde Twitter-instellingen op meer dan een pagina wil toepassen, kun je ze aanpassen in de SEO-instellingen van je website

Twitter-instellingen die je gebruikt in je SEO-instellingen, worden gebruikt op elke pagina die de SEO-instelling volgt.

Om de SEO-instellingen aan te passen:

1. Ga naar je SEO-dashboard.
  2. Selecteer Naar SEO-instellingen onder Tools en instellingen.
  3. Selecteer het paginatype dat je wilt bewerken.
  4. Klik naast Basis SEO en social share op Bewerken.
  5. Werk je instellingen bij onder Twitter. Lees meer over het aanpassen van SEO-instellingen
Twitter-instellingen in je SEO-instellingen