Wix Bookings: Afspraken met meerdere diensten plannen en beheren

Leestijd 12 minuten
Belangrijk:
  • Boekingen voor meerdere diensten zijn alleen beschikbaar voor afspraken.
  • Je moet je website upgraden voor om boekingen met meerdere diensten toe te staan.
In je boekingsagenda kun je afspraken voor meerdere diensten plannen namens je klanten. Je kunt klanten ook zelf diensten voor dezelfde afspraak laten boeken. Wanneer meerdere diensten aan een afspraak worden toegevoegd, delen alle diensten dezelfde datum en locatie. Een manicure, pedicure en een wenkbrauwhars kunnen bijvoorbeeld allemaal in hetzelfde tijdvak worden ingepland. Ze kunnen tegelijkertijd of na elkaar worden gedaan.
Dit is een goede manier om je klanten meer gemak te bieden en periodieke klanten aan te moedigen. Bovendien kun je je resources maximaliseren en je planning optimaliseren.
In dit artikel lees je meer over:

Afspraken met meerdere diensten inplannen voor klanten

Je kunt afspraken met meerdere diensten voor klanten plannen in je boekingsagenda. In één sessie kun je maximaal vijf verschillende afspraakdiensten toevoegen.Je kunt de begintijd per dienst altijd wijzigen om een buffer tussen sessies te hebben of om de sessies te laten overlappen. Standaard verschijnen de afspraken na elkaar.

Om een afspraak met meerdere diensten voor klanten te plannen:

1. Ga naar de Boekingsagenda op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Toevoegen of klik om een tijdvak in de agenda te selecteren.
  3. Selecteer Afspraak.
  4. Vul de Klantnaam in.
    Let op: Voor nieuwe klanten voer je hun naam in en klik je vervolgens op + Voeg (naam van nieuwe klant) aan contactpersonen toe. Je kunt vervolgens hun e-mailadres en telefoonnummer invoeren om het maken van het nieuwe contact te voltooien.
  5. Klik op Doorgaan.
  6. Klik om de eerste dienst te selecteren.
  7. Selecteer de relevante dag in de Datum-dropdown.
  8. Selecteer de relevante starttijd in het Aankomsttijd-veld.
  9. Laat Herhaalt uitgeschakeld. Wanneer je meerdere diensten aan een afspraak toevoegt, kun je geen terugkerende sessie maken.
  10. Kies in de Locatie-dropdown waar de afspraak plaatsvindt. Dit is alleen relevant als je diensten op verschillende locaties aanbiedt.
  11. Klik op + Nog een dienst toevoegen.
  12. Wijs de betreffende dienst aan en klik op Selecteren.
  13. (Optioneel) Herhaal stap 11-12 om meer diensten toe te voegen.
    Tip: Wanneer je op een van de diensten in de boekingsagenda klikt, kun je het aantal boekingen binnen dezelfde bestelling zien.
Een screenshot met het aantal boekingen voor een enkele bestelling in de boekingsagenda.
  1. (Optioneel) Klik naast de betreffende dienst op het Bewerken-pictogramom deze te wijzigen:
    1. Bewerk een van de volgende gegevens:
      • Sessie begint: Selecteer de begintijd van de afspraak.
      • Duur: Selecteer hoe lang de sessie duurt.
      • Medewerker: Kies de betreffende medewerker die verantwoordelijk is voor de afspraak.
        Let op: Als de geselecteerde medewerker niet beschikbaar is op de specifieke datum of tijd, verschijnt er een gele melding voor een planningsconflict. Je kunt de afspraak nog steeds boeken en de nodige voorzieningen treffen met je medewerkers.
      • Betaalopties: Kies hoe of wanneer er kosten in rekening worden gebracht, afhankelijk van welk betaalplan.
    2. Klik op Opslaan.
    3. Herhaal deze stap voor elke dienst die je wilt bewerken.
Een screenshot met een conflictmelding bij het handmatig maken van een afspraak.
  1. Kies wat je wilt doen:
    • Boeken: Klik op Boeken om het plannen van de sessie te voltooien zonder vooraf te betalen.
    • Boeken en betaling innen: Klik op Boeken en betaling innen om het plannen van de sessie te voltooien en de betaling te innen. Dit brengt je naar het Bestellingen-tabblad op het dashboard. Kies een optie uit de Betaling innen-dropdown op de Bestellingen-pagina:

Afspraken met meerdere diensten beheren en bewerken

Je kunt je bestaande afspraken met meerdere diensten op elk moment beheren en bewerken vanuit de boekingsagenda. Dit is handig als een klant bijvoorbeeld een van de diensten in de afspraak opnieuw moet inplannen. Je kunt ook artikelen of kortingen toevoegen aan een bestaande afspraak met meerdere diensten.
Let op:
Wanneer je de datum of tijd van een specifieke sessie binnen een afspraak met meerdere diensten wijzigt, wordt die sessie gescheiden van de afspraak met meerdere diensten en wordt een nieuwe afzonderlijke sessie gecreëerd die je afzonderlijk kunt beheren.

Om afspraken met meerdere diensten te beheren:

1. Ga naar de Boekingsagenda op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende afspraak met meerdere diensten.
  3. Kies wat je wilt bewerken:

Afspraken met meerdere diensten inschakelen voor je klanten

Wanneer je Afspraak met meerdere diensten inschakelt, kunnen je klanten maximaal vijf diensten in dezelfde afspraak kiezen. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling, wenkbrauwhars en een massage in één afspraak boeken. Nadat je klant diensten heeft geselecteerd, berekent de agenda tijdvakken en resources voor de hele afspraak. Dit is inclusief de beschikbaarheid van het personeel.

Dit is een eenvoudige maar effectieve manier om de algehele boekingservaring van je klanten te verbeteren. Het biedt meer gemak voor je klanten, stimuleert meer boekingen, optimaliseert je planning en maximaliseert de verkoop.

Om afspraken met meerdere diensten voor je klanten in te schakelen:

1. Ga naar Boekingsinstellingen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag en selecteer Afspraken voor meerdere diensten onder Online boekingen.
  3. Schakel Afspraken met meerdere diensten toestaan in om deze functie in of uit te schakelen.
Een screenshot die laat zien waar je de optie voor afspraken met meerdere diensten in- of uitschakelt.
  1. Klik rechtsboven op Opslaan.

Hoe je klanten afspraken met meerdere diensten boeken

Help je klanten zelf afspraken te maken met meerdere diensten door de onderstaande stappen te delen:

Om afspraken met meerdere diensten als klant te boeken:

1. Selecteer je eerste dienst zoals gewoonlijk in het boekingsformulier.
  2. Kies + Dienst toevoegen.
Een screenshot die laat zien hoe je een andere dienst aan je afspraak kunt toevoegen.
  1. Selecteer een andere dienst uit de dienstenlijst en kies Volgende.
Een screenshot met een dienstenlijst bij het kiezen van een andere dienst in een afspraak met meerdere diensten.
  1. Nadat je je diensten hebt gekozen (maximaal vijf in één afspraak), klik je op Datum en tijd selecteren om je boeking te voltooien.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen.