Bestellingen bewerken

Belangrijk:
Dit artikel is relevant voor bestellingen van Wix Stores, Wix Bookings en Wix Restaurants Orders (Nieuw).
Klanten maken soms een fout bij het plaatsen van een bestelling of willen simpelweg een wijziging aanbrengen na het betalen. Om deze gevallen af te handelen, kun je bestaande bestellingen bewerken.
In dit artikel lees je hoe je:
Let op:
Je kunt geen bestellingen bewerken die een webshopabonnement bevatten of bestellingen die al gedeeltelijk of volledig zijn terugbetaald.

Bestelgegevens bewerken

Je kunt de items in een bestelling wijzigen nadat de bestelling is geplaatst. Je kunt bijvoorbeeld items toevoegen aan een uitverkoop, items verwijderen, prijzen bijwerken, de gegevens van een klant bijwerken, een korting toevoegen en meer.

Om de bestelgegevens te bewerken:

1. Ga naar Bestellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende bestelling.
  3. Klik op Meer acties.
  4. Selecteer Bestelling bewerken.
  5. Kies wat je wilt bewerken:

Klantgegevens bewerken

De gegevens van je klanten, zoals hun e-mailadres en verzendadres, verschijnen aan de rechterkant van de bestelling.
Je kunt de naam, het adres of het e-mailadres van je klant wijzigen. Als je extra velden aan de betaalpagina hebt toegevoegd, zoals contactpersoon, kunnen deze gegevens ook worden bewerkt.
Screenshot van de klantgegevens in een bestelling
Tip:
Klik op de naam van de klant om al hun interacties met je website te bekijken (bijvoorbeeld: berichten, eerdere bestellingen). Je kunt ook op het Bericht-pictogramklikken om contact met hen op te nemen.

Om klantgegevens te bewerken:

1. Ga naar Bestellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende bestelling.
  3. Klik rechtsboven op het Bewerken-pictogram.
  4. Kies wat je wilt wijzigen:
    • Verzendadres:
      1. Selecteer Verzendadres bewerken.
      2. Bewerk de informatie.
      3. Klik op Opslaan.
    • E-mailadres:
      1. Selecteer E-mailadres bewerken.
      2. Voer een nieuw e-mailadres in.
      3. Klik op Bijwerken.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.