Betaling innen voor onbetaalde bestellingen

Belangrijk:
Dit artikel is relevant voor bestellingen van Wix Stores, Wix Bookings en Wix Restaurants Orders (Nieuw).
Betaling innen voor bestellingen die nog niet zijn betaald. Open de bestelling in het dashboard, klik op Betaling innen en kies vervolgens de methode of methoden die voor jouw bedrijf werken.
Screenshot van een bestelling op het Bestellingen-tabblad, met de opties voor het innen van betalingen beschreven

Betaallinks zijn klikbare links die klanten kunnen gebruiken om een bestelling te betalen.
Je kunt de betaallink per e-mail, sms of in een chat plakken. Wanneer je klant op de link klikt, wordt een beveiligd betaalvenster geopend waar ze het betalen kunnen voltooien.

Je kunt je logo aan de betaallink toevoegen om het een professionele en betrouwbare uitstraling te geven.
Screenshot van de betaalpagina die klanten gebruiken om de betaling te voltooien

Voer kaartgegevens handmatig in

Belangrijk:
  • Handmatige kaartinvoer is alleen beschikbaar via bepaalde betaalproviders.
  • Dit is de minst veilige manier om kaartbetalingen te accepteren. Accepteer alleen handmatige betalingen van kopers die je vertrouwt. In geval van fraude is de verkoper aansprakelijk. Lees meer
Je kunt een gedeeltelijke of volledige betaling accepteren voor elke onbetaalde bestelling door de creditcard- of betaalpasgegevens van je klant handmatig in te voeren. Dit kan van pas komen wanneer je bijvoorbeeld een bestelling per telefoon aanneemt.
Begin door Kaart handmatig in rekening brengen te selecteren in de Betaling innen-dropdown en vul vervolgens de vereiste gegevens in.
Screenshot van het 'In rekening brengen met creditcard'-venster waarin je als handelaar handmatig de creditcardgegevens van een klant kunt invoeren
Tip:
Om een gedeeltelijke betaling te accepteren, schakel je het Aangepast bedrag in rekening brengen-selectievakje in en voer je het bedrag in.

Een bestelling in rekening brengen met de opgeslagen kaart van een klant

Wix geeft je de mogelijkheid om de creditcard of betaalpas van een klant veilig op te slaan, met hun goedkeuring.
Als je de kaart van een klant in ons bestand hebt en je toestemming hebt om deze kaart in rekening te brengen, kun je deze gebruiken om de klant kosten in rekening te brengen voor een toekomstige bestelling.
Selecteer Kaart handmatig in rekening brengen in de Betaling innen-dropdown en selecteer vervolgens een geautoriseerde opgeslagen kaart om de verkoop te voltooien.
Screenshot van het 'In rekening brengen met creditcard'-venster
Belangrijk:
Je klant moet op de hoogte worden gebracht van de transactie en zoveel mogelijk details krijgen. Dit is een vereiste van kaartsystemen zoals Visa en Mastercard. Bovendien bouwt duidelijke communicatie vertrouwen op en helpt het de klant om de betaling te herkennen. Als ze de betaling niet herkennen, kunnen ze mogelijk een terugvordering initiëren.

Vraag betaling aan door een factuur te sturen

Sommige klanten, vooral organisaties, hebben een factuur nodig voordat ze je kunnen betalen.
Je kunt een factuur maken met het verzoek om betaling voor elke onbetaalde bestelling en deze afdrukken. Als je de factuur per e-mail of als een gedeelde link naar je klant stuurt, kunnen ze ook op de factuur klikken om deze online te betalen met een van je betaalmethoden.
Screenshot van een factuur die klaar is om te worden gedeeld met een klant

De betaling in rekening brengen met een kaartlezer met een Wix Dashboard Card Reader

Met de Wix Dashboard Card Reader kun je kaartbetalingen innen met behulp van je computer en een kaartlezer.
Screenshot van de kaartlezer
Voordat je begint:
Om de Dashboard Card Reader in te stellen, moet je Wix Payments koppelen, een kaartlezer aanschaffen en deze instellen. Lees hoe je de Dashboard-kaartlezer instelt.
Zodra deze is ingesteld, selecteer je eenvoudig via de Betaling innen-knop Betaling via kaartlezer en laat je je klant zijn/haar kaart aantikken, vegen of plaatsen.