Studio Editor: Ontwerpen exporteren vanuit Figma

Leestijd 9 minuten
Gebruik je Figma om onderdelen en elementen te ontwerpen? Met de Wix Studio-plug-in kun je je statische ontwerpen omzetten in een responsieve live website, met één gestroomlijnd proces. Je kunt volledige Figma-frames, specifieke componenten, en onderdelen importeren, of onze wireframes (UI-kits) gebruiken.
Eenmaal in Studio kun je je ontwerpen verbeteren met animaties zonder code, aangepaste CSS, koppeling met zakelijke oplossingen zoals Wix Stores, en nog veel meer.
  • We raden aan om Figma en de Studio Editor open te houden, in aparte browsertabbladen, omdat je beide nodig hebt voor dit proces.
  • Zit je midden in het proces en heb je hulp nodig? Lees onze veelgestelde vragen en het gedeelte voor het oplossen van problemen hieronder.

Stap 1 | Bereid je voor op het exporteren

Voordat we proberen ontwerpen uit Figma te importeren, raden we aan een paar dingen te controleren. Dit zorgt voor een naadloze overgang van Figma naar Wix Studio.

a | Upload eigen lettertypen naar Wix Studio

Zorg ervoor dat alle lettertypen die je op Figma gebruikt ook beschikbaar zijn in je Wix-account. Het is beter om de lettertypen te uploaden naar Wix – anders vervangen systeemlettertypen de lettertypen die je wilde weergeven.
Het Lettertypen beheren-paneel in Wix Studio, waar je de aangepaste lettertypen kunt uploaden die op Figma worden gebruikt

b | Vergelijk de kaderbreedte met de bewerkingsgrootte

De breedte van het Figma-frame moet overeenkomen met de bewerkingsgrootte van de relevante pagina op de website van je klant. Als er een mismatch is, wordt je ontwerp niet in dezelfde verhouding geëxporteerd, wat betekent dat het niet in de juiste verhoudingen zal verschijnen in Wix Studio.
Wil je elementen exporteren?
Je moet nog steeds de breedte van het kader dat ze bevat controleren om een 1:1 resultaat te garanderen.
Een GIF die laat zien hoe je de bewerkingsgrootte van een pagina wijzigt in de Studio Editor

Stap 2 | Installeer de plug-in en koppel het Figma-bestand

Als je dat nog niet hebt gedaan, ga dan naar de Figma Community-pagina en installeer de Wix Studio-plug-in. Eenmaal geïnstalleerd, kun je met de rechtermuisknop klikken om toegang te krijgen tot de plug-in vanuit elk ontwerp waaraan je werkt.
Kopieer vervolgens de Figma-bestandslink en ga terug naar de Editor, waar je het kunt koppelen aan de website van je klant.

a | Installeer de plug-in op Figma

1. Ga naar de Figma to Wix studio-plug-in-pagina.
  2. Voeg de plug-in toe aan je Figma-account.
  3. Open het Figma-bestand dat het kader bevat dat je wilt exporteren.
  4. Kopieer de URL van je Figma-bestand.

b | Koppel het Figma-bestand aan de website van je klant

1. Ga in de Editor naar de website van je klant.
  2. Klik linksboven op het Wix Studio-pictogram.
  3. Wijs Tools aan.
  4. Klik op Uit Figma importeren.
    Tip: Dit voegt links in de Editor een nieuw pictogram toe.
  5. Plak de URL van je Figma-bestand en klik op Koppelen.
  6. (Alleen de eerste keer) Klik op Toegang toestaan om het koppelen van het bestand te voltooien.
Een screenshot van het Importeren uit Figma-paneel in de Studio Editor, nadat je de Figma-link hebt geplakt

Stap 3 | Kies wat je wilt exporteren vanuit Figma

Zoek na het installeren van de plug-in het relevante ontwerpbestand in je Figma-account. Met de plug-in kun je kiezen wat je wilt exporteren: een frame of je stijlen.
We raden aan om je stijlen eerst te exporteren (bijvoorbeeld typografie en kleuren), zodat ze al zijn ingesteld in de Studio Editor tegen de tijd dat je begint met het exporteren van frames.

Om te exporteren vanuit Figma:

1. Open het relevante Figma-bestand.
  2. Ga naar de Studio-plug-in:
    1. Klik op het Figma-pictogramom het hoofdmenu te openen.
    2. Wijs Plugins aan en klik op Figma to Wix Studio.
  3. Klik op Set up Export.
  4. Schakel I'm done connecting my file in en klik op Next.
  5. Controleer of de bewerkingsgrootte in Wix Studio overeenkomt met de breedte van het Figma-frame. Wanneer je klaar bent, klik je op Start Export.
  6. Kies wat je wilt exporteren en volg de stappen:

Stap 4 | Voltooi het importeren in de Editor

Nadat je de stijlen en/of frames die je wilt exporteren hebt gekozen, ga je terug naar de website van je klant in de Editor. Je zult zien dat het Uit Figma importeren-paneel nu je selectie toont.
Zorg ervoor dat er geen ontbrekende lettertypen of verkeerde groottes zijn en kies vervolgens of je het kader wilt importeren als een container, onderdeel, enzovoort.

Om het importeren te voltooien:

1. Ga in de Editor naar de website van je klant.
  2. (Indien nog niet geopend) Klik lniks op het Uit Figma importeren-pictogram.
  3. Afhankelijk van wat je importeert, volg je de onderstaande stappen:

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het importeren van ontwerpen uit Figma.

Problemen oplossen

Ervaar je problemen bij het exporteren van je Figma-ontwerpen naar Wix Studio? Klik hieronder op een probleem om te lezen wat de oorzaak is en hoe je het kunt oplossen.

Heb je nog steeds hulp nodig?

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact met ons op met de onderstaande informatie:
  • Figma-URL van het relevante project.
    Let op: Zorg ervoor dat je het openbaar maakt zodat ons team het kan bekijken.
  • Video of screenshot van het specifieke probleem.
  • (Als het probleem betrekking heeft op een specifiek frame) De framenaam zoals deze wordt weergegeven in het Lagen-paneel op Figma.