Studio Editor: Verschillende lettertypen gebruiken

Leestijd 5 minuten
Gebruik je eigen lettertypen op Studio Editor-websites. Als de website waaraan je werkt in een andere taal dan het Engels is, kun je lettertypen uploaden die perfect werken met die specifieke taal.
In dit artikel lees je meer over:

Eigen lettertypen gebruiken

Upload je eigen lettertypen naar Studio Editor zodat je ze kunt gebruiken in tekstelementen en overal waar je een lettertype kunt kiezen (bijvoorbeeld: knoppen, formulier en menu).
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je over de rechten beschikt om de lettertypen die je uploadt te gebruiken.

Om een lettertype naar de Editor te uploaden:

1. Selecteer het relevante tekstelement in de Editor.
  2. Klik op Tekst bewerken
  3. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  4. Scrol omlaag naar Ontwerp en klik op de Lettertype-dropdown.
  5. Klik onderaan op Lettertypen uploaden
  6. (In de pop-up) Klik op Lettertypen uploaden en selecteer je lettertypebestand (TTF, OTF, WOFF2 of WOFF).
  7. Klik op Sluiten zodra het lettertype is geüpload.
En nu?
Je lettertype is nu beschikbaar voor gebruik op je hele website. Je kunt het vinden in de Lettertype-dropdown onder Mijn lettertypen.
Een screenshot van de Lettertype-dropdown in Studio Editor.
Gebruik je zware aangepaste lettertypen in typografische stijlen?
Schakel de optie Optimaliseer het laden van websites met standaardlettertypen in op het Typografie-tabblad in het Websitestijlen-paneel

Dit geeft de browser van de bezoeker de instructie om tijdelijk een snel te laden standaardlettertype weer te geven, totdat het aangepaste lettertype volledig is gedownload.
De schakelaar die je in de Studio Editor moet aanklikken om de standaardlettertypen eerst te kunnen laden

Lettertypen voor niet-Latijnse alfabetten toevoegen

Als je website in een taal is met een niet-Latijns alfabet (zoals Arabisch, Cyrillisch, Japans), kun je compatibele lettertypen toevoegen met de tekens die je nodig hebt.

Om taallettertypen toe te voegen:

1. Selecteer het relevante tekstelement in de Editor.
  2. Klik op Tekst bewerken
  3. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  4. Scrol omlaag naar Ontwerp en klik op de Lettertype-dropdown.
  5. Klik onderaan op het Talen-pictogram.
  6. Schakel het selectievakje naast de relevante taal/talen in.
  7. Klik op Opslaan.
En nu?
De taallettertypen die je selecteert, zijn beschikbaar in elk lettertypemenu in Studio Editor. De Lettertype-dropdown is geordend op taal, zodat je er een kunt kiezen die compatibel is.
Een screenshot van het Talen toevoegen-paneel in Studio Editor.
Zijn er meer talen die je graag zou willen zien?
Laat het ons weten door contact op te nemen met de Klantenservice.

Tekens met accenten in je tekst gebruiken

Je kunt tekens met accenten gebruiken in je tekst in de Studio Editor. De manier om dat te doen hangt af van je apparaat:

Geüploade lettertypen verwijderen

Houd je geüploade lettertypen georganiseerd door lettertypen te verwijderen die je niet meer nodig hebt.

Om een geüpload lettertype te verwijderen:

1. Selecteer het relevante tekstelement in de Editor.
  2. Klik op Tekst bewerken
  3. Klik rechtsboven in de Editor op de Inspector-pijl.
  4. Scrol omlaag naar Ontwerp en klik op de Lettertype-dropdown.
  5. Klik op Lettertypen uploaden.
  6. Wijs het betreffende lettertype aan en klik op het Verwijderen-pictogram.
  7. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
Let op:
Het lettertypebestand wordt uit je account verwijderd. Als het wordt gebruikt in tekstelementen, zal het nog steeds verschijnen.
Een screenshot van het Lettertypen beheren-paneel, klikken op het Verwijderen-pictogram om een geüpload lettertype te verwijderen

Veelgestelde vragen

Klik hieronder om meer te lezen over het gebruik van je eigen lettertypen in de Studio Editor:
Belangrijk:
Wix heeft licenties voor de lettertypen in de Editor. Ze zijn ALLEEN beschikbaar voor digitaal gebruik en binnen je Wix-website. Bekijk voor meer informatie de Wix Gebruiksvoorwaarden. Je kunt de te gebruiken lettertypen niet downloaden, maar je kunt de open source-versies vinden en op je computer installeren. Wees voorzichtig met lettertypen in externe URL's. Deze zijn geen eigendom van Wix, dus je moet contact opnemen met de auteur voor toestemming om ze te gebruiken.