Een nieuwe website maken vanaf je mobiele apparaat

Leestijd 4 minuten
Maak direct een gepersonaliseerde website, rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat. Om je website vanaf je mobiel te maken, kun je de Wix Owner-app gebruiken of naar Wix.com gaan in je browser.
Een screenshot van een website gemaakt op een mobiel apparaat.
In dit artikel lees je hoe je een website maakt:

Een nieuwe website maken vanuit de Wix Owner-app

Maak waar je ook bent een nieuwe website met de Wix Owner-app. Geef je klanten het gemak om rechtstreeks vanaf hun mobiele apparaten contact op te nemen met je bedrijf via een van de Wix-ledenapps
Of ze nu producten bekijken, je nieuwste blogposts lezen, diensten plannen of op de hoogte blijven van updates, je leden kunnen moeiteloos reageren op je aanbod.
Voordat je begint:
Download de Wix Owner-app op je mobiele telefoon.

Om een nieuwe website te maken vanuit de Wix Owner-app:

1. Ga naar de Wix Owner-app op je mobiele apparaat.
  2. Kies een optie:
    • Als dit je eerste website bij Wix is: Tik op Nu maken.
    • Als je al een Wix-website hebt:
      1. Tik op de dropdown bovenaan je scherm.
      2. Tik onderaan op + Nieuw.
      3. Typ een categorie of selecteer een categorie uit de lijst:
        • Blog: Start een blog en deel inhoud met leden.
        • Community: Breng mensen met gedeelde interesses in contact.
        • Webshop: Laat je producten zien en beheer ze.
        • Beauty: Bereik mensen met de nieuwste schoonheidsproducten en -diensten die bij hun behoeften passen.
        • Educatie: Start een programma om je kennis en expertise te laten zien.
        • Fitness: Inspireer mensen om gezond te worden en in vorm te blijven.
  3. Voer de naam van je website in.
  4. Tik op Volgende.
  5. Selecteer de apps die je wilt toevoegen.
    Let op: Nadat je een app hebt toegevoegd vanuit de Wix Owner-app, moet je naar de Editor gaan en de app die in behandeling is aan je website toevoegen.
  6. Tik op Klaar
Een screenshot van de beschikbare functies die je aan je website kunt toevoegen.
En nu?
Je kunt je website rechtstreeks bewerken vanuit de Wix Owner-app of vanuit je Wix-account op desktop.

Een nieuwe website maken vanuit de browser van je mobiele apparaat

Je kunt ook een nieuwe website maken vanuit de browser van je mobiele apparaat als je de Wix Owner-app liever niet downloadt.
Na een keuze te hebben gemaakt uit verschillende opties die helpen bepalen waar je website over gaat, bouwt Wix de website voor je in Wix ADI. Je kunt de website vervolgens naar wens aanpassen en publiceren om live te gaan.

Om een nieuwe website te maken vanuit je mobiele browser:

1. Log in op Wix.com vanuit een ondersteunde browser op je mobiele website
  2. Kies de relevante optie:
    • Als dit je eerste website bij Wix is: Tik op Aan de slag.
    • Als je al een Wix-website hebt: Tik op + Nieuwe website en tik vervolgens op Aan de slag
  3. Zoek naar een categorie die beschrijft waar je website voor is en:
    • Tik op het Pijl-pictogram.
    • Tik op Overslaan
  4. Schakel de selectievakjes in naast de relevante functies die je wilt toevoegen en:
    • Tik op het Pijl-pictogram.
    • Tik op Overslaan.
  5. Voer een naam in voor je website en:
    • Tik op het Pijl-pictogram.
    • Tik op Overslaan.
  6. Voeg je gegevens toe
    • Tik op het Meer toevoegen-pictogramom een logo-afbeelding voor je bedrijf toe te voegen.
    • Voeg de relevante bedrijfsinformatie en social media-accounts toe.
  7. Tik op het Pijl-pictogram.
  8. Kies een thema dat je leuk vindt en tik op Doorgaan.
  9. (Als je een logo hebt toegevoegd) Tik op Gebruik deze kleuren om de kleuren van je logo te gebruiken of tik op Overslaan
  10. Tik op Website bouwen
Een screenshot van de laatste stap om je website te bouwen.
Volgende stappen:
  • Tik op Voorbeeld om je website te bekijken voordat je deze publiceert.
  • Tik zodra je klaar bent om je website live te laten gaan op Publiceren.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag om meer te lezen over wat je kunt doen nadat je een nieuwe website hebt gemaakt.