CMS: Verzamelingsinhoud weergeven in de videospeler

Leestijd 3 minuten
Gebruik je verzameling om video's of videolinks naar bronnen als YouTube, Vimeo en Facebook op te slaan. Je kunt ze dan op je website weergeven met de videospeler.
Let op:
Er zijn beperkingen en beperkingen voor de grootte bij het uploaden van videobestanden naar de CMS. Lees meer

Stap 1 | Stel velden in je verzameling in

Videotitels worden opgeslagen in een tekstveld, terwijl de videobron (URL) wordt opgeslagen in een URL-veld of een videoveld. Bereid je verzameling voor door deze velden toe te voegen en ze vervolgens te te koppelen aan de videospeler op je pagina.

Om velden in je verzameling in te stellen:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende verzameling.
  3. Voeg een nieuw veld toe voor de titel van je video (zorg ervoor dat het veldtype Tekst is).
  4. Voeg een nieuw veld toe voor de link naar je video-inhoud (veldtype is URL) of een videobestand (veldtype is Video).

Stap 2 | Voeg je videospeler toe en koppel deze aan je verzameling

Voeg de videospeler toe aan een pagina van je website en koppel deze aan je verzameling om je video weer te geven. De plaatshoudervideo wordt weergegeven als er geen inhoud in het veld is waarnaar deze is gekoppeld in de verzameling.
Nieuwe dataset-interface:
In Wix Studio hebben we datasets verplaatst naar het Inspector-paneel aan de rechterkant om ze gebruiksvriendelijker te maken. Lees meer over de nieuwe dataset-ervaring in Wix Studio

Om je videospeler toe te voegen en aan je verzameling te koppelen:

1. Voeg een videospeler toe aan je pagina:
2. Selecteer de videospeler en klik op het Met data koppelen-pictogram
3. Klik op Dataset maken, kies je verzameling en klik vervolgens op Maken.
4. Selecteer het gewenste veld in het Videotitel is gekoppeld aan-dropdownmenu.
5. Selecteer het gewenste veld in het Videobron is gekoppeld aan-dropdownmenu.

Stap 3 | Bekijk of publiceer je website

Nu je bovenstaande stappen hebt doorlopen, kun je een voorbeeld bekijken of je website publiceren om te zien hoe je video er live uitziet.