Wix Media: Ondersteunde mediabestandstypen en bestandsgroottes

Leestijd 4 minuten
Met Wix kun je een breed scala aan mediabestandstypen rechtstreeks naar je website uploaden, zoals afbeeldingen, video, audio, pictogrammen, vector art (SVG) en meer.
Let op:
We werken er altijd aan om de ondersteunde bestandstypen en -formaten die we aanbieden te verbeteren en uit te breiden. Als je andere bestandstypen en/of grotere bestandsgrootten wilt uploaden, kun je de Wix File Share-app gebruiken. Hiermee kun je bestanden rechtstreeks naar je website uploaden om ze met je bezoekers te delen. Lees de bestandsrichtlijnen voor de app Er zijn ook verschillende andere apps die je kunt proberen in de Wix Appmarkt.
Lees in dit artikel meer over:

Ondersteunde bestandstypen en -groottes

Selecteer hieronder een mediatype om meer te lezen over de ondersteunde bestandstypen en de aanbevelingen en limieten voor bestandsgrootte.
Afbeeldingen
Video's
Audio
Andere media
Klik op een afbeeldingstype hieronder om meer te lezen over de ondersteunde bestanden en de maximale grootte.
Tip:
  • GIF is goed voor het opslaan van afbeeldingen met platte kleurblokken, zoals logo's of eenvoudige illustraties.
  • JPEG wordt gebruikt om foto's en andere afbeeldingen met doorlopende tonen weer te geven en ondersteunt de kleurmodi CMYK, RGB en grijswaarden.
  • De PNG-indeling ondersteunt afbeeldingen in de RGB-, geïndexeerde kleur-, grijswaarden- en bitmapmodus en behoudt de transparantie.
  • Klik hier om meer te lezen over het maken van afbeeldingen met transparante achtergronden

Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over ondersteunde typen en groottes van mediabestanden: