CMS: Blogposts weergeven in een aangepaste feed met behulp van een repeater of tabel

Leestijd 4 minuten
Met Wix Blog krijg je een kant-en-klare blogfeed. Maar als je wat meer vrijheid nodig hebt om je feed aan te passen, zoals het kiezen van welke elementen je wilt weergeven in het voorbeeld en het instellen van posts om ze in chronologische volgorde weer te geven, dan kun je dat doen met behulp van een tabel of een repeater.
Beperkingen van aangepaste feeds gemaakt met repeaters of tabellen:
Bij gebruik van deze methode kunnen websitebezoekers geen opmerkingen of likes toevoegen aan blogposts die worden weergegeven in een aangepaste feed met behulp van een repeater of tabel.
Voordat je begint:
Als je deze methode wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je het volgende aan je website hebt toegevoegd:

Stap 1 | Voeg een repeater of tabel toe aan de relevante pagina op je website

Een repeater geeft je verzameling weer in een indeling die je zelf kunt wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld nog een tekstvak, afbeelding of knop toevoegen. Een tabel geeft je verzameling ook weer, maar gebruikt indelingen die je niet kunt wijzigen.

Om een repeater of tabel aan je website toe te voegen:

1. Open in de Editor de pagina waarop je je blogfeed wilt weergeven.
  2. Klik links in de Editor op Toevoegen.
  3. Klik op Lijst.
  4. Sleep je geselecteerde repeater of tabel naar de pagina.

Stap 2 | Voeg een dataset toe aan de pagina (en koppel deze aan de blogpostverzameling)

Repeaters en tabellen kunnen items uit verzamelingen tonen als ze gekoppeld zijn via een dataset.
In deze stap voegen we een dataset toe om de repeater of tabel aan de juiste verzameling te koppelen.

Om een dataset aan de pagina toe te voegen (en deze te koppelen aan de blogpostverzameling):

1. Klik links in de Editor op CMS.
  2. Klik op + Contentelementen en vervolgens naast Dataset op het Toevoegen-pictogram
Een screenshot van het Content Manager toevoegen-paneel met de nadruk op de optie 'Contentelementen toevoegen'
  1. Klik op de nieuw toegevoegde dataset.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Selecteer Posts in de Koppel een verzameling-dropdown.

Stap 3 | Koppel de tabel of repeater aan de dataset

Koppel je repeater of tabel aan de blogpostsverzameling.

Om je repeater of tabel aan de dataset te koppelen:

1. Klik op je repeater of tabel in je Editor.
  2. Klik op het Met data koppelen-pictogram.
  3. Selecteer in de Verbind een dataset-dropdown de Posts-dataset.
  4. Koppel de componenten van je repeater aan de daarvoor bestemde velden in de verzameling. Klik op de pijl naast elk van de componenten in de repeater of tabel (tekst, afbeelding, enzovoort) en koppel elk daarvan aan de gewenste velden in de verzameling.
    Let op: Je kunt ook een afbeelding of knop koppelen aan de URL van je Post-pagina. Dit brengt de bezoeker naar die blogpost wanneer erop wordt geklikt.

5. Klik op Voorbeeld.

En nu?
  • Je kunt het aantal weergegeven posts beheren met de Datasetinstellingen of de Tabelindeling van de repeater.

• Voeg een pagineringsbalk of een Meer laden-knop toe om meer blogposts weer te geven.
  • Pas de volgorde van je post aan om een specifieke reeks weer te geven.
  • Maak een aangepaste feed met blogposts uit specifieke categorieën. Lees meer