Wix Stores: Webshoppagina's met beperkte toegang maken

Leestijd 6 minuten
Bepaal wie toegang heeft tot je webshoppagina's. Dit kan handig zijn bij groothandels- of B2B-verkoop.
Je hebt de mogelijkheid om toegang te reserveren voor wachtwoordhouders of voor websiteleden. Je hebt de flexibiliteit om te beslissen hoe je wilt beperken wie lid kan worden van je website.
In dit artikel lees je hoe je:

Toegang tot webshoppagina's beperken

Je kunt de toegang beperken tot die pagina's waar je producten weergeeft. Dit kan de categoriepagina, de webshoppagina of een andere pagina zijn waaraan je een productgalerij hebt toegevoegd.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  3. Kies de pagina die je wilt beperken:
    • Categoriepagina of Webshoppagina:
      1. Klik op Winkelpagina's.
      2. Klik Categoriepagina of Webshoppagina.
    • Een websitepagina met een productgalerij:
      1. Klik op Websitemenu.
      2. Klik op de pagina met de productgalerij die je wilt beperken.
  4. Klik op de pagina op het Instellingen-pictogramof het Meer acties-pictogram.
Screenshot van de lijst met webshoppagina's in de Wix Editor, met de pictogrammen voor instellingen en meer acties omlijnd
  1. (Alleen voor galerijpagina's) Klik op Instellingen.
  2. Klik op het Toegang-tabblad.
  3. Stel een machtigingsniveau in:
    • Mensen met een wachtwoord: Alleen bezoekers met het wachtwoord hebben toegang tot de pagina.
      1. Voer het wachtwoord in.
    • Alleen voor leden:
      1. Selecteer Alleen leden.
      2. Selecteer welke van je leden toegang hebben tot de pagina:
        • Alle leden: Iedereen die zich aanmeldt om lid te worden, heeft toegang tot de pagina.
        • Alleen geselecteerde leden of betalende klanten:
          • Selecteer uit je leden rollen: Klik op het Bewerken-pictogram om een lidrol te selecteren. Lees meer over rollen en machtigingen
          • Selecteer uit je abonnementen: Selecteer een abonnement dat je hebt gecreëerd of klik op Abonnement creëren om de Abonnementen-app toe te voegen en je eerste abonnement of pakket te maken. Lees meer over abonnementen

Webshoppagina's voor de detailhandel en beperkte groothandel maken

Als je zowel aan detailhandel als groothandel verkoopt, kun je normale webshoppagina's maken voor je detailhandelsklanten en vervolgens je producten voor verkoop dupliceren en bewerken op je groothandelspagina.

Om webshoppagina's voor detailhandel en groothandel te maken:

1. Dupliceer elk van de producten die je als groothandel wilt verkopen.
  2. Bewerk de groothandelsproducten:
    1. Stel de prijs van elk groothandelsproduct in.
    2. Vermeld hoeveel producten worden verkocht tegen de groothandelsprijs. Dit kan in de productnaam of beschrijving of je kunt productopties gebruiken om vaste hoeveelheden te verkopen.
      Let op: Je inventaris wordt niet automatisch geüpdatet volgens dit aantal.
  3. Maak een nieuwe categorie voor de groothandelsproducten en voeg de relevante producten toe. Lees hoe
  4. Maak een nieuwe webshoppagina en selecteer een categorie om weer te geven.
  5. Wijzig de privacy-instellingen van de pagina.
    Tip: Volg de instructies in het vorige gedeelte hierboven.
  6. Verberg de nieuwe groothandelspagina voor zoekmachines
  7. Voorkom dat al je groothandelsproducten worden geïndexeerd.
    Let op: Dit voorkomt dat het product wordt weergegeven in zoekresultaten van zoekmachines en in zoekopdrachten op websites als je een zoekvak aan je website hebt toegevoegd

Toegang beperken tot leden die je goedkeurt

Je kunt de toegang beperken tot bezoekers die je handmatig goedkeurt. Wanneer bezoekers inloggen op je website, ontvangen ze een bericht waarin wordt uitgelegd dat hun inlogverzoek voor leden wacht op goedkeuring. Je ontvangt een e-mail en een melding op je dashboard waarin je wordt gevraagd het verzoek te accepteren of af te wijzen.

Om lidmaatschap te beperken tot goedgekeurde leden:

1. Ga naar Aanmeld- en inlogbeveiliging op het dashboard van je website.
  2. Selecteer onder Wie mag lid worden? of iedereen lid kan worden of alleen mensen die je handmatig goedkeurt.
Selecteren wie een lid kan zijn.
  1. Klik op Opslaan.
En nu?
Nadat je een verzoek om lid te worden hebt ontvangen, ga je naar het Websiteleden-tabblad om het lidmaatschapsverzoek goed te keuren of te blokkeren.

Webshop-elementen verbergen voor zoekmachines

Als je de toegang tot je website of tot bepaalde delen van je website hebt beperkt, wil je misschien ook voorkomen dat deze in de resultaten van zoekmachines worden weergegeven. Lees hoe je: