Wix Stores: Webshoppagina's met beperkte toegang maken

Leestijd 5 minuten
Gebruik het Wix Ledengedeelte om controle te krijgen over wie toegang heeft tot je webshoppagina's. Dit kan handig zijn bij groothandels- of B2B-verkoop.
Kies of je de toegang wilt beperken tot mensen met een wachtwoord of leden van je website. Je hebt de flexibiliteit om te beslissen hoe je beperkt wie lid kan worden van je website.
In dit artikel lees je hoe je:
Belangrijk:
Als je niet wilt dat delen van je website waarvan de toegang beperkt is in de zoekresultaten van zoekmachines verschijnen, verberg ze dan:

Toegang tot je webshop volledig beperken

Je kunt de toegang tot je hoofdwebshoppagina beperken als je niet aan het grote publiek verkoopt.

Om toegang tot je hoofdwebshoppagina te beperken:

1. Ga in de Editor naar het Pagina's-paneel.
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
  2. Klik op de homepage van je webshop op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Instellingen .
  4. Klik op het Toegang-tabblad.
  5. Selecteer een machtigingsniveau:
    • Mensen met een wachtwoord: Alleen bezoekers met het wachtwoord hebben toegang tot de pagina.
      1. Voer het wachtwoord in.
    • Alleen voor leden:
      1. Selecteer Alleen leden.
      2. Selecteer welke van je leden toegang hebben tot de pagina:
        • Alle leden: Elk websitelid heeft toegang tot de pagina.
        • Alleen geselecteerde leden of betalende klanten:
          • Selecteer uit je leden rollen: Klik op het Bewerken-pictogram om een lidrol te selecteren. Lees meer over rollen en machtigingen
          • Selecteer uit je abonnementen: Selecteer een abonnement dat je hebt gecreëerd of klik op Abonnement creëren om de Abonnementen-app toe te voegen en je eerste abonnement of pakket te maken. Lees meer over abonnementen

Toegang tot specifieke webshoppagina's beperken

Als je zowel aan detailhandel als groothandel verkoopt, kun je normale webshoppagina's maken voor je detailhandelsklanten en vervolgens je producten voor verkoop dupliceren en bewerken op je groothandelspagina.

Om webshoppagina's voor detailhandel en groothandel te maken:

1. Dupliceer elk van de producten die je als groothandel wilt verkopen.
  2. Bewerk de groothandelsproducten:
    1. Stel de prijs van elk groothandelsproduct in.
    2. Vermeld hoeveel producten worden verkocht tegen de groothandelsprijs. Dit kan in de productnaam of beschrijving of je kunt productopties gebruiken om vaste hoeveelheden te verkopen.
      Let op: Je inventaris wordt niet automatisch geüpdatet volgens dit aantal.
  3. Maak een nieuwe categorie aan voor de groothandelsproducten. Lees hoe
  4. Wijs de groothandelsproducten toe aan de nieuwe categorie. Lees hoe
  5. Voeg een nieuwe webshoppagina toe
  6. Selecteer de categorie die op de nieuwe pagina moet worden weergegeven. Lees hoe
  7. Wijzig de privacy-instellingen van de pagina volgens jouw voorkeuren:
    1. Ga in de Editor naar het Pagina's-paneel.
      • Wix Editor: Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
      • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
    2. Klik op de webshoppagina die je wilt beperken op het Meer acties-pictogram.
    3. Klik op Instellingen.
    4. Klik op het Toegang-tabblad.
  8. Selecteer een machtigingsniveau:
    • Mensen met een wachtwoord: Alleen bezoekers met het wachtwoord hebben toegang tot de pagina.
      1. Voer het wachtwoord in.
    • Alleen voor leden:
      1. Selecteer Alleen leden.
      2. Selecteer welke van je leden toegang hebben tot de pagina:
        • Alle leden: Elk websitelid heeft toegang tot de pagina.
        • Alleen geselecteerde leden of betalende klanten:
          • Selecteer uit je leden rollen: Klik op het Bewerken-pictogramom een lidrol te selecteren. Lees meer over rollen en machtigingen
          • Selecteer uit je abonnementen: Selecteer een abonnement dat je hebt gecreëerd of klik op Abonnement creëren om de Abonnementen-app toe te voegen en je eerste abonnement of pakket te maken. Lees meer over abonnementen
  9. Verberg de nieuwe groothandelspagina voor zoekmachines. Lees hoe
  10. Voorkom dat al je groothandelsproducten worden geïndexeerd. Lees hoe
    Let op: Dit voorkomt dat het product wordt weergegeven in zoekresultaten van zoekmachines en ook in zoekopdrachten op websites als je een zoekvak aan je website hebt toegevoegd

Toegang beperken tot leden die je goedkeurt

Je kunt de toegang beperken tot bezoekers die je handmatig goedkeurt. Wanneer bezoekers inloggen op je website, ontvangen ze een bericht waarin wordt uitgelegd dat hun inlogverzoek voor leden wacht op goedkeuring. Je ontvangt een e-mail en een melding op je dashboard waarin je wordt gevraagd het verzoek te accepteren of af te wijzen.

Om lidmaatschap te beperken tot goedgekeurde leden:

1. Ga naar Aanmelden, inloggen en beveiliging op het Instellingen-tabblad van het dashboard van je website.
  2. Selecteer onder Wie mag lid worden? of iedereen lid kan worden of alleen mensen die je handmatig goedkeurt.
Selecteren wie een lid kan zijn.
  1. Klik op Opslaan.
En nu?
Nadat je een verzoek om lid te worden hebt ontvangen, ga je naar het Websiteleden-tabblad om het lidmaatschapsverzoek goed te keuren of te blokkeren.