Wix Stores: Productcategorieën weergeven

Leestijd 7 minuten
Belangrijk:
Dit artikel gaat over de nieuwe versie van productcategorieën. Als je de Actief op je website-schakelaar niet hebt, zoals in de afbeelding hieronder, heb je de originele versie. Als dat zo is, klik dan op deze link om te lezen hoe je categorieën kunt toevoegen en weergeven.
De structuur van je website speelt een grote rol in de algehele winkelervaring van klanten. Kies een structuur die zowel gebruiksvriendelijk als goed is voor SEO.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat de categorieën die je wilt weergeven actief zijn door naar het Categorieën-tabblad in het dashboard van je website te gaan, de relevante categorieën te selecteren en te controleren of Actief op je website voor elke categorie is ingeschakeld.
Screenshot of the Active on your site toggle
In dit artikel lees je meer over:

Categorieën weergeven op de categoriepagina

De categoriepagina is je hoofdwebshoppagina. Klanten kunnen op een van de categorieën klikken die in de categorielijst verschijnen om producten te bekijken waarin ze geïnteresseerd zijn.
Screenshot van de categoriepagina op desktop met de categorielijst omlijnd
Elke actieve categorie die je maakt, verschijnt automatisch in de categorielijst, maar je kunt categorieën verbergen die je niet wilt weergeven. Je kunt de categorieën die je toont ook opnieuw rangschikken.
Belangrijk:
De categorielijst wordt niet weergegeven op mobiele apparaten. We raden aan categorieën aan het websitemenu toe te voegen, zodat klanten die je website op mobiel bekijken, toegang hebben tot je categorieën.

Om categorieën te selecteren en opnieuw te ordenen:

1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Klik op Winkelpagina's.
  3. Klik op Categoriepagina.
  4. Selecteer de categoriepagina in de Editor.
  5. Klik op Instellingen.
  6. Selecteer Lijst.
  7. Selecteer wat je wilt verbergen:
    • De volledige categorielijst verbergen: Klik op de Categorielijst weergeven-schakelaar om deze uit te schakelen.
    • Verberg individuele categorieën:
      1. Selecteer Pas de lijst handmatig aan en rangschik deze opnieuw.
      2. Schakel het selectievakje uit naast de categorie die je wilt verbergen.
  8. (Optioneel) Herschik categorieën door de categorieën naar de gewenste volgorde te slepen.
Screenshot van het Lijst-tabblad in de instellingen van de categoriepagina

Categorieën weergeven in je websitemenu

Door categorieën aan het menu van je website toe te voegen, kunnen klanten gemakkelijk door je website navigeren. Aangezien de categorielijst niet op mobiele apparaten verschijnt, is dit de beste manier om klanten op mobiel toegang te geven tot de categorieën van je webshop.
Tips:
  • Categorieën worden als koppelingen aan het menu toegevoegd en de koppeling opent de URL van die categorie.
  • Het weergeven van categorieën in je websitemenu verbetert de SEO voor categoriepagina's.
Screenshot van een voorbeeld van een websitemenu
Je kunt meerdere categorieën aan je menu toevoegen en deze in submenu's weergeven.
Screenshot van een voorbeeldwebsitemenu met submenu-items

Om een productcategorie aan je websitemenu toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Klik op Websitemenu.
  3. Klik onderaan op het Link-pictogram.
Screenshot van Pagina's en menu in de Editor, met de optie om de pagina te linken
  1. Selecteer links Pagina.
  2. Selecteer Categoriepagina in de Welke pagina?-dropdown.
Screenshot van websitepagina's en menu met link-pop-up open
  1. Selecteer de categorie die je wilt weergeven in de Welk item?-dropdown.
  2. Klik op Klaar.
  3. (Optioneel) Wijzig de naam van de categorie en klik op Klaar.
  4. (Optioneel) Maak van de categorie die je hebt toegevoegd een subcategorie:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Websitemenu.
    3. Sleep de relevante menu-items onder en rechts van de betreffende categorie.
GIF die laat zien hoe websitepagina's die winkelcategorieën zijn, kunnen worden versleept om subcategorieën te maken
Tips:
  • Wanneer je je menu samenstelt met behulp van de bovenstaande instructies, verschijnt het menu zowel op desktop als op mobiel.
  • Je kunt ook menu's maken met geavanceerde menu's of megamenu's. Als je dat doet, moet je het menu afzonderlijk maken op desktop en mobiel.

Categorieën weergeven met behulp van productgalerijen

Je kunt actieve categorieën weergeven op elke pagina, ook op een pagina met andere inhoud. Je kunt bijvoorbeeld een websitepagina maken waarop de voordelen van je huidverzorgingsproducten worden uitgelegd, een productgalerij aan die pagina toevoegen en de Huidverzorging-categorie selecteren om daar weer te geven. Dit maakt het gemakkelijk voor klanten om direct nadat ze content over de producten hebben gezien je producten te kopen.

Om een categorie in een galerij weer te geven:

1. Ga naar de relevante pagina in de Editor.
  2. Ga naar het Toevoegen-paneel:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Elementen toevoegen.
    • Studio Editor: Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Webshop.
  4. Sleep de Productgalerij of Schuifgalerij naar je pagina.
  5. Selecteer de galerij.
  6. Klik op Categorie kiezen.
Screenshot van het instellingenmenu met de Categorie kiezen-optie omlijnd
  1. Selecteer de categorieën die je weer wilt geven.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder op een vraag voor meer informatie over het weergeven van productcategorieën.