Wix Editor: Een megamenu toevoegen en instellen

Leestijd 7 minuten
Megamenu's zijn containers die je als items kunt toevoegen aan je geavanceerde horizontale menu. Wanneer bezoekers het menu-item op je live website aanwijzen, wordt de container geopend.
Voeg elementen toe aan de container om belangrijke en relevante inhoud weer te geven. Je kunt hun uiterlijk ook aanpassen om bezoekers een unieke navigatie-ervaring te bieden.
Een GIF met een megamenu op een live Wix-website.

Stap 1 | Voeg een geavanceerd horizontaal menu toe en stel deze in

Voeg om te beginnen een horizontaal menu toe aan je pagina en stel deze in als geavanceerd. Geavanceerde menu's helpen bij het creëren van een aangepaste, georganiseerde browse-ervaring voor je bezoekers, met meerdere item- en navigatie-opties.
Let op:
Het is alleen mogelijk om een megamenu-container toe te voegen aan een horizontaal menu dat je instelt als geavanceerd. Megamenu-containers worden niet ondersteund op gewone websitemenu's, themamenu's of verticale menu's.

Om een horizontaal geavanceerd menu toe te voegen en in te stellen:

1. Klik links in de Editor opElementen toevoegen.
  2. Selecteer Menu en anker.
  3. Klik op Horizontale menu's.
  4. Klik en sleep het door jou gekozen menu-ontwerp naar waar je maar wilt op de pagina.
  5. Stel het menu in als geavanceerd:
    1. Selecteer het nieuwe menu in de Editor.
    2. Klik op het Instellingen-pictogram.
    3. Selecteer Instellen als geavanceerd.
    4. Klik in de pop-up op Instellen als geavanceerd.
Het Menu en anker-tabblad in het Elementen toevoegen-paneel. De cursor wijst een horizontaal menu aan.

Stap 2 | Voeg een megamenu toe aan je geavanceerde menu

Zodra je een geavanceerd horizontaal menu hebt, voeg je je megamenucontainer toe als een item en geef je het de gewenste naam. We raden aan een titel te gebruiken die overeenkomt met je beoogde inhoud, zoals 'Diensten' of 'Ons verhaal'.

Om een megamenu toe te voegen:

1. Selecteer het geavanceerde menu in je Editor.
  2. Klik op Menu beheren.
  3. Klik onderaan het paneel op +Menu item toevoegen.
  4. Selecteer Megamenu.
  5. Voer de titel van de container in het veld in.
  6. Klik op Gereed.
Het Menu beheren-paneel voor een geavanceerd menu in de Editor. De optie om een megamenu toe te voegen wordt aangewezen.

Stap 3 | Voeg inhoud toe aan de container

Nadat je je container hebt toegevoegd en een naam hebt gegeven, voeg je elementen zoals knoppen, vormen en tekst toe om de gewenste inhoud samen te stellen.

Om elementen toe te voegen:

1. Wijs de megamenucontainer aan in het Menu beheren-paneel.
  2. Klik op Bewerken.
  3. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  4. Kies het element dat je wilt toevoegen.
  5. Klik en sleep het element naar de door jou gekozen positie in de container.
Een GIF met een tekstvak dat wordt toegevoegd aan een megamenucontainer vanuit het Elementen toevoegen-paneel.

Stap 4 | Pas de indeling van je megamenucontainer aan

Nadat je de gewenste elementen hebt toegevoegd, wijzig je de indeling van de megamenucontainer zodat deze overeenkomt met je paginastructuur. Je kunt de afstand aanpassen en kiezen hoeveel de container uitrekt.

Om de indeling te wijzigen:

1. Klik op de megamenucontainer.
  2. Klik op Indeling wijzigen.
  3. Gebruik de opties om de container aan te passen:
    • Kies een indeling: Selecteer of de container zich uitstrekt tot de volledige breedte van de schermen van je bezoekers, of tot de breedte van je websitepagina (binnen de rasterlijnen).
    • Afstand tussen menu en submenu: Maak de ruimte tussen je menu en de megamenucontainer groter of kleiner door de schuifregelaar te slepen.
Het indelingpaneel van een container voor een megamenu in de Wix Editor. De cursor wijst de afstandsschuifregelaar aan.

Stap 5 | Pas het ontwerp van het megamenu aan

Nadat je de indeling van de container hebt aangepast, ontwerp je de randen, achtergrond en meer. Om een consistent uiterlijk te behouden, zijn wijzigingen die je aanbrengt in het megamenu ook van toepassing op alle submenu's die je hebt toegevoegd.

Om het ontwerp van de container aan te passen:

1. Klik op de modusbalk op Modus afsluiten.
2. Klik op je geavanceerde menu.
3. Klik op het Ontwerp-pictogram.
4. Klik op Ontwerp aanpassen.
5. Selecteer Submenu container uit het Wat wil je ontwerpen?-dropdownmenu.
6. Gebruik de opties om de container te ontwerpen.
Een GIF met de ontwerpopties voor een megamenucontainer die wordt geopend in de Wix Editor.
Let op:
Alleen ontwerpopties die zijn gemaakt voor de submenucontainer, worden toegepast op een megamenu. Wijzigingen die je aanbrengt in submenu-items, worden niet toegepast op elementen die je aan de mega-menucontainer hebt toegevoegd.
En nu?
Er zijn verschillende opties beschikbaar met een geavanceerd horizontaal menu. Je kunt: