Wix Editor: De indeling van je websitemenu wijzigen

Leestijd 4 minuten
Er zijn drie websitemenu-opties beschikbaar op Wix-sites: horizontaal, verticaal en anker. Je kunt de indeling van elk menutype (zoals de uitlijning en afstand) aanpassen aan het uiterlijk, de pagina's en het thema van je website.
Je kunt niet alleen het menu, maar ook de indeling van de items en tekst aanpassen. Enkele van de beschikbare opties zijn afstand tussen items, tekstuitlijning en submenurichting.

Lees hoe je de indeling kunt wijzigen van:

De indeling van een horizontaal menu wijzigen

Horizontale menu's zijn een leuke, opvallende manier om gebruikers te helpen bij het navigeren op je website. Er zijn veel stijlen beschikbaar en je kunt de indeling van het menu en het submenu afzonderlijk bewerken.

Om de indeling van een horizontaal menu te wijzigen:

1. Klik op het menu in je Editor.
  2. Klik op het Indeling-pictogram .
  3. Klik op het tabblad Menu of Submenu en pas de opties aan:

De indeling van een verticaal menu wijzigen

Verticale menu's zijn een nette, elegante manier om pagina's en items op je website weer te geven. Je kunt de uitlijning van de menu-items aanpassen, evenals de richting waarin de submenu-items worden weergegeven.

Om de indeling van een verticaal menu aan te passen:

1. Klik op het menu in je Editor.
  2. Klik op het Indeling-pictogram .
  3. Pas de indeling aan:
    • Hoe worden menu-items uitgelijnd?: Selecteer de uitlijning van de menu-items; links, midden of rechts.
    • Hoe openen submenu's?: Kies of de submenu-items links of rechts van het menu worden geopend.

De indeling van een ankermenu wijzigen

Ankermenu's zijn een opvallende manier om ankers weer te geven die je aan je website hebt toegevoegd. Ze zweven op de pagina, zodat ze altijd zichtbaar zijn voor je websitebezoekers.
Met behulp van de indeling kun je de menutekst afstemmen op het gevoel en de behoeften van je website.

Om de indeling van een ankermenu te wijzigen:

1. Klik op het menu in je Editor.
  2. Klik op het Indeling-pictogram .
  3. Selecteer een uitlijning:
    • Links: Lijnt de tekst links van het menuvak uit.
    • Midden: Lijnt de tekst uit met het midden van het menuvak.
    • Rechts: Lijnt de tekst rechts van het menuvak uit.